Čini pravu stvar je održivo poslovanje na A1 način

 

Kroz program Čini pravu stvar promičemo ekološki i društveno prihvatljivije, učinkovitije i održivije načine rada i života.

Našu strategiju poslovanja temeljimo na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda s naglaskom na tri cilja - smanjenju utjecaja na okoliš i klimatske promjene, unaprjeđenju digitalnih vještina i stvaranju sigurnijeg online okruženja te poticanju društvene raznolikosti i rodne ravnopravnosti u poslovnom okruženju.

Ciljevi održivosti

Održivi razvoj stvara ekonomski rast. Do čak 90 posto investicija potrebnih da bismo ostvarili ciljeve zadane Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama, vratit će nam se u obliku novih poslova, rasta vrijednosti i štednje postojećih resursa. U ostvarenju ovih ciljeva ključnu ulogu ima primjena najnovijih tehnologija.

Povezani s prirodom

U skladu s Europskim zelenim planom ulažemo u tehnologije prihvatljive za okoliš i potičemo inovacije s ciljem smanjenja ugljičnog otiska do njegove potpune neutralnosti do 2030. godine.

Saznaj više

Povezani u zajednici

Iskrena želja da pomognemo zajednici osnovni je pokretač našeg društveno odgovornog poslovanja. Razvojem tehnologije i stvaranjem digitalnog društva želimo svima pružiti jednake mogućnosti za učenje, stvaranje i napredak.

Saznaj više

Povezani u raznolikosti

U našoj kompaniji omjer muškaraca i žena je 61:39. Želimo taj omjer zadržati i na menadžerskim pozicijama, stoga promoviramo niz pogodnosti uz koje zaposlenici mogu učiti, napredovati i balansirati između privatnih i poslovnih obaveza.

Saznaj više

Činimo prave stvari

činimo prave stvari

Volontiramo

Kako bismo omogućili našim zaposlenicima da daju vlastiti doprinos društvu pokrenuli smo Klub volontera. Za volonterske aktivnosti, odabrane prema vlastitim interesima, naši zaposlenici dobivaju jedan slobodan dan.

Fundraising platforma "Čini pravu stvar"

Pokrenuli smo društvenu platformu za dobrotvorni fundraising "Čini pravu stvar" koja omogućuje svakome da se angažira i postane pokretač pozitivnih promjena u zajednici. Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je u Hrvatskoj jer okuplja udruge i pojedince koji, pokretanjem osobnog izazova, prikupljaju donacije za udruge i njihove ciljeve. Na taj način do sad je prikupljeno gotovo 700 000 kuna za 43 različite udruge.

Uključi se

Compliance

Veliku pažnju i odgovornost posvećujemo compliance procedurama, a odgovorno ponašanje prema zajednici, okolišu, ljudskim, radnim i dječjim pravima očekujemo i od naših partnera i dobavljača

Članstvo u inicijativama i certifikati

Članovi smo UN Global Compacta, Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, HUP Zelena Hrvatska.

Posjedujemo certifikate za održivo poslovanje ISO 14001, 9001, 29001 i 45001 te Izvještaj o energetskom pregledu velikih kompanija.

 • iso Certifikat
  ISO 14001
 • iso Certifikat
  ISO 29001
 • iso Certifikat
  ISO 9001
 • iso Certifikat
  ISO 45001

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti

Povezani u zajednici

Važnost crowdfundinga u vrijeme pandemije

Pandemija virusa COVID-19 utjecala je na sve aspekte naših života, pa tako i na neprofitne udruge i njihovo financiranje...

Povezani u različitosti

Šestosatno radno vrijeme mom je sinu olakšalo prilagodbu na vrtić!

Povratak na posao nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta mnogim majkama i očevima donosi stres...

Povezani s okolišem

Deset tehnologija i tri inovacije koje će spasiti svijet: među njima i odjeća koja raste s djecom

U svijetu je do sada proizvedeno 8.300 milijuna tona nove plastike, a od toga je čak 6.300 milijuna tona već završilo kao otpad...

Kontakt

Korporativne komunikacije A1 Hrvatska

Obrati nam se