Prilike za studente i pripravnike

Kod nas trenutno radi preko 400 studenata! Započni i ti svoju karijeru s nama!

 

Što nudimo studentima? Zašto započeti karijeru baš u A1?


Saznajte iz priča naših studenata i zaposlenika koji su nam se pridružili još tijekom studiranja.
 

 

Josip Džaja

Student u Odjelu poslovne inteligencije i razvoja skladišta podataka
 

“Kao studentu, najvažnija mi je fleksibilnost u radu kako bih sve svoje obveze mogao podmiriti bez pritisaka, a tu fleksibilnost u A1 sam svakako i dobio”.

 

Pročitaj više

Andrea Pirša

Specijalist za analizu poslovne inteligencije
 

“U A1 sam odradila kreativan i izazovan diplomski rad iz područja strojnog učenja s kojim do tada nisam imala previše doticaja, ali me tijekom izrade rada izuzetno zainteresiralo”.

 

Pročitaj više

Josip Polić

Specijalist za analizu poslovne inteligencije
 

“Praksu sam odradio u ugodnoj i opuštenoj atmosferi odjela gdje sam učio od vrhunskih eksperata u svome području”.

 

Pročitaj više

Matija Šimičić

Student u Odjelu za brend i marketinške komunikacije
 

“Rad u A1 je izrazito dinamičan. To je upravo ono što volim kod ovog posla - čitavo vrijeme dolaze novi projekti, kampanje i zadaci, tako da nikada nije dosadno ni monotono.”

 

Pročitaj više

Petra Bakač

Voditelj tima za kontakte s korisnicima
 

“U A1 sam svoju karijeru započela kao studentica. Pratila sam interne natječaje za posao i vrlo brzo postala Voditelj tima...”

 

Pročitaj više

Ivan Feiss

Student u Odjelu za razvoj radijske pristupne mreže
 

“Prvi kontakt s A1 imao sam kroz ljetnu praksu gdje sam više bio upoznat s načinom funkcioniranja kompanije i kolegama iz odjela, ali sam već tada, na završnoj godini svog studija na FER-u, shvatio da je A1 pravo mjesto gdje mogu praktično primjeniti i proširiti svoje znanje.”

 

Mogućnosti za studente i pripravnike

 

Provjeri aktualnu ponudu mogućnosti za suradnju i početak karijere.

 

 

Studentska praksa i posao

Želiš iskoristiti studentske dane za nešto više od grijanja stolice u knjižnici i druženja s ekipom? Nova znanja, vještine i prijateljstva stoje pred tobom odlučiš li raditi s nama. Pred tobom će biti brojni izazovi, a možda nakon studentskih dana, baš kao i brojni naši kolege, nastaviš graditi svoju karijeru s nama u A1.

 

Ukoliko trenutno nemamo u ponudi praksu ili posao koji te zanima, javi nam se sa svojim životopisom i napiši što te zanima na karijere@A1.hr

 

Diplomski rad

Tvoji studentski dani lagano se privode kraju, a sve što ti je preostalo je pisanje diplomskog rada. Ne brini, tu smo da ti pomognemo! Ne ustručavaj se i javi nam se trebaš li neku informaciju. A1 ti čuva leđa! 

 

Ako diplomski rad želiš pisati na praktičnom primjeru iz telekom industrije, javi nam se na karijere@A1.hr i opiši svoju ideju. Mi ćemo se potruditi pronaći ti sjajnog mentora, a možemo ti i predložiti neku temu od zajedničkog interesa :) 

 

Pripravnički program

Ako si pri kraju studija i imaš dovoljno vremena za rad, nešto znanja i puno volje, onda je A1 Start program stvoren upravo za tebe. Učit ćeš kroz brojne edukacije, imat ćeš mentore i moći ćeš se dokazati i pokazati na djelu. Ne brini, znamo da tvoje vrijeme i rad imaju cijenu, nećeš volontirati.

Prijavi se i zakorači prema karijeri po tvojoj mjeri.

 

Dan otvorenih vrata za studente

Nekoliko puta godišnje otvaramo vrata studentima STEM profila da posjete kampus te se upoznaju s mogućnostima razvoja karijere u A1 grupi. Osim komunikacije sa stručnjacima STEM profila, studenti imaju priliku obići skrivene dijelove kampusa kao i osvojiti zanimljive nagrade.
 

Strateška suradnja s PMF-om

Suradnju između A1 Hrvatska i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta započeli smo 2017.godine strateškom suradnjom sa matematičkim odsjekom, koja omogućava studentima matematike upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim, a u tijeku je i proširenje suradnje na cijeli PMF, s fokusom na studente fizike. Kroz ovu suradnju smo već do sada za studente uredili i opremili „A1 Lab“ na matematičkom odsjeku, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te našim superbrzim Internetom, a matematičkom odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

 

Više možeš pročitati na linku.
 

Aktualne vijesti

 

Provjeri koje su naše nadolazeće aktivnosti i događaji na kojima ćemo sudjelovati, a u galeriji niže pogledaj gdje smo sve bili i kako nam je bilo. 

 

 


Prošla događanja:
 

Career Speed Dating

I ove godine družili smo se sa studentima FER-a na Career Speed Datingu. Tijekom kratkih intervjua upoznali smo puno mladih i ambicioznih studenata koji su rad u A1 Hrvatska prepoznali kao odličnu priliku za početak razvoja svoje karijere.
Zahvaljujemo eSTUDENTu i Centru karijera na organizaciji ovog događanja. Drago nam je što će neki od diplomskih radova biti napisani upravo na našim projektima i veselimo se novim idejama koje će mladi ljudi doprinijeti našoj kompaniji tijekom praksi, studentskih poslova i moguće dugoročnog ostanka u A1 Hrvatska.  

FOI Karijerni špancir 2018

19.10.2018 družili smo se sa studentima Fakulteta organizacije i informatike na Tjednu karijera. Studenti su imali priliku iz prve ruke čuti detalje informacije o „A1 Start“ jednogodišnjem programu juniore, kroz koji će mladi diplomanti moći raditi na 5 STEM projekata u A1 Hrvatska. 

Career Start radionica powered by A1

13.12.2017. godine Jelena Oršolić iz odjela ljudskih resursa održala je „Career start radionicu powered by A1“ za studente matematike sa zagrebačkog PMF-a u A1 Labu. Studenti su imali priliku upoznati se sa najnovijim trendovima aktivnog traženja posla te su dobili korisne savjete za pisanje učinkovitih životopisa i molbi za posao. Sve naučeno, imali su priliku i vježbati na praktičnim zadacima. Sretni smo da naši stručnjaci pomažu studentima u pripremi za tržište rada i početak karijere.

Data Science interaktivno-edukativna radionica za studente PMF-a

10.04.2018. godine smo pozvali studente PMF-a kako bi proširili svoje znanje o podatkovnoj znanosti ali i da bi vidjeli na koji način rade naši stručnjaci koji se bave ovim područjem.  Preko dvadeset studenata je dodatno učilo o Data science području ali i rješavalo zanimljive zadatke kakvi ih čekaju na prvim radnim mjestima.

Career Education Day RIT Croatia

22.03. predstavili smo studentima RIT-a mogućnosti za odrađivanje studentske prakse u A1. Upoznali smo ih kroz dva ciklusa Speed datinga i predstavljanje na štandu. Osim toga, naša Mirela Saračević Trogrilć održala je radionicu za studente na temu biranja pravog karijernog puta uz Design Thinking metodologiju.

Mozgalo

Proljeće 2018. godine je sadržavalo mnoge zanimljive aktivnosti a jedna od njih je podržavanje Mozgala, jedinog studentskog natjecanja u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja, čiji smo ponosni Srebrni partner. Predstavili smo se mladim studentima i studenticama kako bismo ih podržali u potrazi za novim znanjima i izazovima u području znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. 
Studentska natjecanja podržavamo iz želje da studentima damo priliku da praktično upotrijebe svoja teorijska znanja te stvore prve veze sa stručnjacima u tom području i tako zakorače u svijet rada.

Dan otvorenih vrata za studente PMF-a

Ugostili smo studente PMF-a na Danu otvorenih vrata "Inside@A1", u lipnju 2018. Studenti su imali prilike doznati što točno njihovi nekadašnji kolege PMF-ovci rade u telekom industriji i koliko je važan njihov doprinos. Uz to, vidjeli su kako se znanja i vještine s fakulteta koriste u praktičnoj okolini. Zanimljivo je bilo čuti pitanja studenata i saznati izazove s kojima se oni susreću pri završetku faksa te kako im A1 može olakšati početak karijere.  

Dan i noć na PMF-u

Kao zlatni sponzor sudjelovali smo na manifestaciji “Dan I noć PMF-a” održanoj u Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, povodom 72. rođendana fakulteta. Posjetitelji su uz pomoć HTC Vive headseta imali priliku ući u drugu dimenziju i virtualni svijet te se upoznati s komunikacijskim sredstvima kroz povijest.

STEM Games

Podržali međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu STEM Games, čije se prvo izdanje održalo u Poreču od 8.-13. svibnja 2018. i okupilo više od 1400 natjecatelja iz 11 hrvatskih sveučilišta i fakulteta te sveučilišta iz Sarajeva. Glavna tema STEM Gamesa 2018 bila je NextGen Society, a studenti su svoje znanje odmjeravali u četiri Arene: Science, Technology, Engineering i Mathemathics Arena, u kojima su rješavali problemske zadatke u specifičnim poljima znanja, ali i sudjelovali u natjecanjima devet sportskih disciplina.Zaprati nas i na