Prilike za studente i pripravnike

Kod nas trenutno radi više od 400 studenata! Započni i ti svoju karijeru s nama!

Zašto započeti karijeru baš u A1?

 

Saznaj iz priča naših studenata i zaposlenika koji su nam se pridružili još tijekom studiranja.
 

Josip Džaja

Student u Odjelu poslovne inteligencije i razvoja skladišta podataka
 

“Kao studentu, najvažnija mi je fleksibilnost u radu kako bih sve svoje obveze mogao podmiriti bez pritisaka, a tu fleksibilnost u A1 sam svakako i dobio”.

 

Pročitaj više

Andrea Pirša

Specijalist za analizu poslovne inteligencije
 

“U A1 sam odradila kreativan i izazovan diplomski rad iz područja strojnog učenja s kojim do tada nisam imala previše doticaja, ali me tijekom izrade rada izuzetno zainteresiralo”.

 

Pročitaj više

Josip Polić

Specijalist za analizu poslovne inteligencije
 

“Praksu sam odradio u ugodnoj i opuštenoj atmosferi odjela gdje sam učio od vrhunskih eksperata u svome području”.

 

Pročitaj više

Petra Bakač

Voditelj tima za kontakte s korisnicima
 

“U A1 sam svoju karijeru započela kao studentica. Pratila sam interne natječaje za posao i vrlo brzo postala Voditelj tima...”

 

Pročitaj više

Ivan Feiss

Student u Odjelu za razvoj radijske pristupne mreže
 

“Prvi kontakt s A1 imao sam kroz ljetnu praksu gdje sam više bio upoznat s načinom funkcioniranja kompanije i kolegama iz odjela, ali sam već tada, na završnoj godini svog studija na FER-u, shvatio da je A1 pravo mjesto gdje mogu praktično primjeniti i proširiti svoje znanje.”


Mogućnosti za studente i pripravnike

 

Provjeri aktualnu ponudu mogućnosti za suradnju i početak karijere.
 

 

Studentska praksa i posao

Želiš iskoristiti studentske dane za nešto više od grijanja stolice u knjižnici i druženja s ekipom? Nova znanja, vještine i prijateljstva stoje pred tobom odlučiš li raditi s nama. Pred tobom će biti brojni izazovi, a možda nakon studentskih dana, baš kao i brojni naši kolege, nastaviš graditi svoju karijeru s nama u A1.

 

Prijave za ljetne prakse traju do 27.5.2019. Popis praksi možeš naći među otvorenim pozicijama, a ako trenutno nemamo u ponudi praksu ili posao koji te zanima, javi nam se sa svojim životopisom i napiši što te zanima na karijere@A1.hr

 

Diplomski rad

Tvoji studentski dani lagano se privode kraju, a sve što ti je preostalo je pisanje diplomskog rada. Ne brini, tu smo da ti pomognemo! Ne ustručavaj se i javi nam se trebaš li neku informaciju. A1 ti čuva leđa! 

 

Ako diplomski rad želiš pisati na praktičnom primjeru iz telekom industrije, javi nam se na karijere@A1.hr i opiši svoju ideju. Mi ćemo se potruditi pronaći ti sjajnog mentora, a možemo ti i predložiti neku temu od zajedničkog interesa :) 

 

Strateška suradnja s PMF-om

Suradnju između A1 Hrvatska i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta započeli smo 2017.godine strateškom suradnjom sa matematičkim odsjekom, koja omogućava studentima matematike upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim, a u tijeku je i proširenje suradnje na cijeli PMF, s fokusom na studente fizike. Kroz ovu suradnju smo već do sada za studente uredili i opremili „A1 Lab“ na matematičkom odsjeku, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te našim superbrzim Internetom, a matematičkom odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave. Više možeš pročitati na linku.

Nakon potpisivanja ugovora o suradnji s matematičkim odsjekom PMF-a u Zagrebu, 2019. A1 Hrvatska proširila je suradnju i na ostale odsjeke fakulteta. Suradnja između A1 Hrvatska i PMF-a uključuje upotpunjavanje teorijskog znanja praktičnim radom u radnom okruženju, izvođenje stručne prakse studenata, izradu diplomskih radova, mogućnost zapošljavanja nakon završetka studija, predavanja stručnjaka  A1 Hrvatska na fakultetu i radionice i predavanja u sklopu Dana otvorenih vrata A1.
 

Pripravnički program A1

Pri kraju studija si i skupio si nešto znanja? Imaš dovoljno vremena za rad i puno dobre volje? A1 Start program stvoren je upravo za tebe! Učit ćeš kroz brojne edukacije, imat ćeš mentore i moći ćeš se dokazati i pokazati na djelu. Ne brini, znamo da tvoje vrijeme i rad imaju cijenu i nećeš volontirati.

Čini ti se predobro da bi bilo istinito? Uvjeri se sam na našem blogu i saznaj više o dojmovima naše prve generacije polaznika A1 start programa. Sada kada smo te uvjerili, preostaje ti još samo pratiti naše objave na Linkedinu i Webu kako bi na vrijeme saznao kada kreću prijave za novu drugu generaciju A1 Start-a.

 

Dan otvorenih vrata za studente

Kao student STEM profila, zanima te čemu sva ta teorija koju te na fakultetu tjeraju da učiš? Imaš sreće! A1 otvara svoja vrata kako bi ti pokazao da nisi uzalud grijao stolicu i gdje to stečeno znanje možeš u budućnosti primijeniti. Razgovaraj s našim sadašnjim zaposlenicima, ujedno tvojim nekadašnjim kolegama i ostalim stručnjacima STEM profila te iz prve ruke saznaj sve što te zanima.

I, kako kažu, to nije sve! Istraži čari pijenja kave na najvišem katu, osjeti našu prijateljsku atmosferu, obiđi skrivene dijelove našeg kampusa, a kako se kući ne bi vratio praznih ruku, A1 nudi i mogućnost osvajanja zanimljivih nagrada. Otvori vrata svoje budućnosti i dođi na naše Dane otvorenih vrata!

Sve novosti o Danu otvorenih vrata možeš pratiti na našem LinkedIn profilu.
 

Aktualne vijesti

 

Saznaj koje su naše nadolazeće aktivnosti te provjeri gdje smo sve bili i kako smo se proveli.
 

Dan i noć na PMF-u

Dan i noć na PMF-u naziv je najvećeg jednodnevnog festivala prirodoslovlja i matematike u Hrvatskoj koji se održao 5. travnja 2019., a čiji smo ponosni sponzor! Ovim događajem još jednom smo proslavili ugovorom potpisanu suradnju između A1Hrvatska i PMF-a, započetu još 2017. Ona uključuje upotpunjavanje teorijskog znanja praktičnim radom u radnom okruženju, izvođenje stručne prakse studenata, izradu diplomskih radova, mogućnost zapošljavanja nakon završetka studija, predavanja stručnjaka A1 Hrvatska na fakultetu i radionice i predavanja u sklopu Dana otvorenih vrata A1. 
 

Meet the Mathematicians

Uvijek se rado vraćamo na Prirodoslovno – matematički fakultet (PMF) kako bi se družili s mladim matematičarima koji su željni novih znanja i prilika za poslovni razvoj. Tako smo i 11. ožujka 2019.  sudjelovali na Meet the Mathematicians događaju u organizaciji PMF-a te smo studentima predstavili zanimljive projekte na kojima matematičari rade te odgovarali na njihova pitanja vezano uz projekte i razvoj karijere u A1 Hrvatska. 
 

Mozgalo 2019.

I ove smo godine partneri Mozgala koji se održao 9. ožujka 2019., prvog i jedinog studentskog natjecanja u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja u Hrvatskoj. Na otvorenju nas je predstavila Andrea Pirša, koja će ove godine biti član ocjenjivačkog žirija za radove studenata. Organizator natjecanja je, dobro poznati prijatelj studenata, eSTUDENT. 

Career Speed Dating

U prosincu 2018. godine družili smo se sa studentima FER-a na Career Speed Datingu. Tijekom kratkih intervjua upoznali smo puno mladih i ambicioznih studenata koji su rad u A1 Hrvatska prepoznali kao odličnu priliku za početak razvoja svoje karijere.
Zahvaljujemo eSTUDENTu i Centru karijera na organizaciji ovog događanja. Drago nam je što će neki od diplomskih radova biti napisani upravo na našim projektima i veselimo se novim idejama koje će mladi ljudi doprinijeti našoj kompaniji tijekom praksi, studentskih poslova i moguće dugoročnog ostanka u A1 Hrvatska.  

FOI Karijerni špancir 2018

19.10.2018 družili smo se sa studentima Fakulteta organizacije i informatike na Tjednu karijera. Studenti su imali priliku iz prve ruke čuti detalje informacije o „A1 Start“ jednogodišnjem programu juniore, kroz koji će mladi diplomanti moći raditi na 5 STEM projekata u A1 Hrvatska. 

Career Start radionica powered by A1

13.12.2017. godine Jelena Oršolić iz odjela ljudskih resursa održala je „Career start radionicu powered by A1“ za studente matematike sa zagrebačkog PMF-a u A1 Labu. Studenti su imali priliku upoznati se sa najnovijim trendovima aktivnog traženja posla te su dobili korisne savjete za pisanje učinkovitih životopisa i molbi za posao. Sve naučeno, imali su priliku i vježbati na praktičnim zadacima. Sretni smo da naši stručnjaci pomažu studentima u pripremi za tržište rada i početak karijere.

Data Science interaktivno-edukativna radionica za studente PMF-a

10.04.2018. godine smo pozvali studente PMF-a kako bi proširili svoje znanje o podatkovnoj znanosti ali i da bi vidjeli na koji način rade naši stručnjaci koji se bave ovim područjem.  Preko dvadeset studenata je dodatno učilo o Data science području ali i rješavalo zanimljive zadatke kakvi ih čekaju na prvim radnim mjestima.

Career Education Day RIT Croatia

22.03. predstavili smo studentima RIT-a mogućnosti za odrađivanje studentske prakse u A1. Upoznali smo ih kroz dva ciklusa Speed datinga i predstavljanje na štandu. Osim toga, naša Mirela Saračević Trogrilć održala je radionicu za studente na temu biranja pravog karijernog puta uz Design Thinking metodologiju.

Dan otvorenih vrata za studente PMF-a

Ugostili smo studente PMF-a na Danu otvorenih vrata "Inside@A1", u lipnju 2018. Studenti su imali prilike doznati što točno njihovi nekadašnji kolege PMF-ovci rade u telekom industriji i koliko je važan njihov doprinos. Uz to, vidjeli su kako se znanja i vještine s fakulteta koriste u praktičnoj okolini. Zanimljivo je bilo čuti pitanja studenata i saznati izazove s kojima se oni susreću pri završetku faksa te kako im A1 može olakšati početak karijere.  

STEM Games

Podržali međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu STEM Games, čije se prvo izdanje održalo u Poreču od 8.-13. svibnja 2018. i okupilo više od 1400 natjecatelja iz 11 hrvatskih sveučilišta i fakulteta te sveučilišta iz Sarajeva. Glavna tema STEM Gamesa 2018 bila je NextGen Society, a studenti su svoje znanje odmjeravali u četiri Arene: Science, Technology, Engineering i Mathemathics Arena, u kojima su rješavali problemske zadatke u specifičnim poljima znanja, ali i sudjelovali u natjecanjima devet sportskih disciplina.Zaprati nas i na