Mogu li odrediti koji će TV programi biti dostupni mojoj djeci?

Kako bi se djeca zaštitila od neprimjerenih sadržaja (sadržaj za odrasle), u sustav digitalnog prijamnika unaprijed je postavljena roditeljska zaštita.

Osnovnim oblikom zaštite sadržaj neprimjeren djeci moguće je gledati isključivo uz upis PIN-a za pristup. PIN za pristup onaj je PIN koji možeš postaviti prilikom prve instalacije digitalnog prijamnika.

Oblici, razine roditeljske zaštite i PIN-ovi za pristup na sadržaje postavljaju se kroz profile. Unaprijed postavljeni profil zove se Glavni profil i uz pomoć njega postavljaju se dodatni profili. Postavljanjem dodatnog profila možeš odrediti prava na korištenje digitalnog prijamnika i gledanje sadržaja za svakog člana obitelji. Npr. djeci možeš postaviti dodatni profil bez prava na gledanje sadržaja za odrasle, bez prava najma sadržaja iz Videoteke i bez prava izmjene postavki na digitalnom prijamniku.

Oblici roditeljske zaštite koje možeš odabrati:

 • U – PRIMJERENO SVIM UZRASTIMA

Korisnik profila s ovom razinom zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati isključivo sadržaj označen razinom U (dječji sadržaj, animirani filmovi itd.).

Sadržaj označen bilo kojom drugom razinom neće biti dostupan za najam i gledanje.

 • PG – NEPRIMJERENO DJECI

Korisnik profila s ovom razinom roditeljske zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati isključivo sadržaj označen razinama U i PG (dječji sadržaj, filmovi bez nasilja itd.). Sadržaj označen višim razinama neće biti dostupan za najam i gledanje.

 • 12 – NEPRIMJERENO MLAĐIMA OD 12

Korisnik profila s ovom razinom roditeljske zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati isključivo sadržaj označen razinama U, PG ili 12 (dječji sadržaj, filmovi bez nasilja, komedije itd.). Sadržaj označen višim razinama od navedenih neće biti dostupan za najam i gledanje.

 • 15 – NEPRIMJERENO MLAĐIMA OD 15

Korisnik profila s ovom razinom roditeljske zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati isključivo sadržaj označen razinama U, PG, 12 ili 15 (dječji sadržaj, filmovi bez nasilja, komedije, akcijski filmovi itd.). Sadržaj označen višim razinama od navedenih neće biti dostupan za najam i gledanje.

 • 18 – SADRŽAJ ZA ODRASLE

Korisnik profila s ovom razinom roditeljske zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati sadržaj označen razinama U, PG, 12, 15 i 18. Sadržaj označen razinom R18 neće biti dostupan za najam i gledanje.

 • R18 – SADRŽAJ ZA ODRASLE, EROTIKA

Korisnik profila s ovom razinom roditeljske zaštite može iz Videoteke posuditi i pogledati sav sadržaj.

Dodatne postavke:

 • Promjena PIN-a − služi za promjenu PIN-a novog profila.
 • Ograničenje kupnje − funkcija koja određuje hoće li korisnik profila imati mogućnost najma filmova iz Videoteke.
 • Blokiranje programa − ovom funkcijom korisniku profila može se zabraniti ili dozvoliti gledanje blokiranih programa.
 • Promjena osobnih postavki profila − ovom funkcijom korisniku profila može se zabraniti ili dozvoliti mijenjaje postavki na vlastitom profilu.
 • Promjena ostalih profila − ovom funkcijom korisniku profila može se zabraniti ili dozvoliti mijenjanje postavki na tuđim profilima.
 • Brisanje profila − briše profil.

Možeš postaviti više dodatnih profila, svaki s različitim pravima. Ukupna razina zaštite primijenit će se na cijeli digitalni prijamnik sukladno najstrožem obliku zaštite postavljene na jednom od profila.
 

Je li ti odgovor pomogao?