Kako instalirati aplikacije?

U ovom videu možeš pogledati kako instalirati aplikacije na svom novom Huawei mobitelu. 
 

Preuzmite svoj omiljene aplikacije uz Petal Search.

Sve bitne aplikacije pronađi u HUAWEI AppGallery trgovini.

Phone Clone

Phone Clone je najsigurniji i najbrži način prebacivanja aplikacija, kontakata, fotografija, videozapisa i postavki sa starog na novi HUAWEI pametni telefon.

Skeniraj QR kod i pronađi detaljne upute:

 

AppGallery

AppGallery je službena HUAWEI platforma za distribuciju aplikacija. Ovdje možete sigurno preuzeti sigurne, odabrane i zabavne aplikacije. 

Skeniraj QR kod i pronađi detaljne upute: 

More APPs

MoreApps je besplatno pametno rješenje putem kojeg možete preuzeti svoje omiljene aplikacije s različitih provjerenih linkova i izvora, a razvijena je od treće strane. 

Skeniraj QR kod i pronađi detaljne upute:

 

Uređaji iz P40 serije dolaze sa Huawei Mobilnim Servisima (HMS). Huawei Mobilni servisi (u daljnjem tekstu HMS) skup je usluga utemeljenih u oblaku, koje djeluju kao platforma za povezivanje programera aplikacija s Huawei ekosustavom. Za instalaciju aplikacija na uređajima iz Huawei P40 serije koristi se AppGallery. AppGallery je Huaweijeva službena platforma za distribuciju aplikacija.

AppGallery na svom Huawei mobilnom uređaju možete koristiti za pretraživanje, preuzimanje, upravljanje i dijeljenje mobilnih aplikacija. AppGallery ima četveroslojni sigurnosni mehanizam kako bi se osiguralo da su sve aplikacije postavljene na platformu sigurne za preuzimanje i upotrebu. Sve vrste korisnih i zabavnih aplikacija dostupne su za preuzimanje putem AppGallery. HUAWEI ID  je prvi korak za ulazak u Huawei ekosistem tako da svakako kreirajte svoj Huawei ID na novom Huawei telefonu.
 

Huawei kontinuirano radi na povećanju izbora najboljih aplikacija, uključujući i popularne globalne aplikacije poput Booking.com ili Deezera i kvalitetne lokalne aplikacije kao što su m-ZABA, Crodux ili Njuškalo. Huawei AppGallery segmentira aplikacije u 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene medije, zabavu i još mnogo toga, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Ako korisnici ne mogu pronaći neku aplikaciju, sve što trebaju učiniti je poslati željeno ime aplikacije na "Wishlist". Nakon što ju postavi tamo, korisnik će dobiti notifikaciju kad bude dostupna. Također, aplikacije je moguće potražiti i direktno na stranicama vlasnika aplikacije.
 

Huawei AppGallery je uveo i novo iskustvo korištenja aplikacija bez instalacije - Quick Apps, koje koriste petinu kodova u odnosu na Android aplikacije, čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu koristiti više od 2.000 'Quick Apps', umjesto 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.
 

Najjednostavniji način za postavku novog telefona iz Huawei P40 serije je putem aplikacije PhoneClone. Phone Clone je Huaweijev besplatan alat koji omogućava prijenos datoteka i aplikacija sa starog uređaja na novi. Bez obzira jeste li iOS ili Android korisnik, Huawei Phone Clone aplikacija kompatibilna je s vašim telefonom bez obzira na model. 
Kako ne biste iznova skidali sve aplikacije koje ste koristili na vašem starom uređaju, a zatim i prenosili kontakte, fotografije, videozapise i ostali sadržaj na novi Huawei pametni telefon, iskoristite mogućnosti koje vam nudi Phone Clone.
 

Huawei uređaji dolaze sa predinstaliranim Huawei aplikacijama:

Huawei Cloud koji Vam omogućuje jednostavna sigurnosna kopiranja i 5GB prostora u oblaku za Vaše podatke. Uz kupnju P40 Lite u promotivnom periodu dobivate dodatnih 15GB prostora u oblaku, a uz P40 i P40 Pro dodatnih 50 GB.
Huawei Preglednik za sigurno i brzo pretraživanje interneta
Huawei Asistent za brzi pristup aplikacijama, notifikacijama, vijestima...
Huawei Zdravlje za detaljno praćenje vašeg zdravlja i fizičke aktivnosti
Huawei Teme koji Vam omogućuje da personalizirate svoj uređaj
Huawei Podrška (HiCare) putem koje možete vidjeti savjete za korištenje uređaja, pronaći najbliži servisni centar ili kontaktirati Huawei korisničku podršku
 

Što je HMS?

HMS je kratica za Huawei Mobilne Servise. Temeljem Huaweijeve strategije za uređaje opremeljene za sve scenarije, HMS putem vlastitih aplikacija i usluga okuplja globalne razvojne partnere/developere širom svijeta kako bi izgradio ekosustav za aplikacije. Te aplikacije i usluge uključuju usluge poput HUAWEI AppGallery, HUAWEI Assistant i HUAWEI Browser; osnovne usluge poput HUAWEI Cloud te sadržajne usluge poput HUAWEI Video, HUAWEI Music i Huawei Reader, ali i usluge za svakodnevni život, obrazovanje i IoT ("internet svega"), pružajući globalnim korisnicima pametan i visokokvalitetan stil života za sve scenarije. 
 
HMS će zajedno s aplikacijama i uslugama trećih strana koji rade na Huawei uređajima izgraditi HMS ekosustav - inteligentni, mobilni i međusobno povezani ekosustav za korisnike Huaweija. HMS pruža developerima/programerima platformu koja im omogućuje da lako objavljuju aplikacije na svim uređajima u svim scenarijima, tako da se mogu usredotočiti na inovacije i razvoj. 
 

Što je Huawei App Gallery?

AppGallery je Huaweijeva službena platforma za distribuciju aplikacija. Možete koristiti AppGallery na svom HUAWEI mobilnom uređaju za pretraživanje, preuzimanje, upravljanje i dijeljenje mobilnih aplikacija. AppGallery ima četveroslojni sigurnosni mehanizam kako bi se osiguralo da su sve aplikacije postavljene na platformu sigurne za preuzimanje i upotrebu. Sve vrste korisnih i zabavnih aplikacija dostupne su za preuzimanje putem AppGallery. Huawei kontinuirano radi na povećanju izbora najboljih aplikacija, uključujući i popularne globalne aplikacije poput Booking.com ili Deezera i kvalitetne lokalne aplikacije kao što su m-ZABA, Crodux ili Njuškalo. Huawei AppGallery segmentira aplikacije u 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene medije, zabavu i još mnogo toga, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Ako korisnici ne mogu pronaći neku aplikaciju, sve što trebaju učiniti je poslati željeno ime aplikacije na "Wishlist". Nakon što ju postavi tamo, korisnik će dobiti notifikaciju kad bude dostupna.  
 

Ako proizvod nema Google aplikacije, kako mogu pristupiti Googleovim aplikacijama na HUAWEI P40 uređajima?

Postoji trgovina aplikacija pod nazivom "HUAWEI AppGallery". Možete koristiti HUAWEI AppGallery za preuzimanje aplikacija izravno na vaš novi Huawei telefon. 

Koje su razlike između GMS-a i HMS-a?

GMS i HMS rade na Android sustavu, samo su različite mobilne usluge. Huawei Mobilni servisi (u daljnjem tekstu HMS) skup je usluga utemeljenih u oblaku, koje djeluju kao platforma za povezivanje programera aplikacija s Huawei ekosustavom. 
 

Mogu li pomoću HUAWEI pretraživača koristiti Google pretraživanje? a

Naravno, možete koristiti preglednik Huawei za Google pretraživanje.
 

Što ako ne mogu pronaći željenu aplikaciju u Huawei APP Gallery?

Ako ne možete pristupiti određenoj aplikaciji, možete pokušati preuzeti aplikaciju putem web-preglednika ili ju alternativno možete preuzeti putem trgovine aplikacija treće strane. HUAWEI je posvećen pružanju izvrsnog potrošačkog iskustva i naš tim surađuje s globalnim programerima aplikacija kako bi u našu HUAWEI AppGallery trgovinu uveo najbolje iskustvo korištenja aplikacija. 
 

Možete li mi pomoći pri postavljanju novog uređaja?

Da, možete kontaktirati Huawei VIP servis broj korisničke podrške 08006322 i mi ćemo vam pomoći u podešavanju novog telefona.
 

Jedna od aplikacija koje se plaćaju ne funkcionira / ne radi normalno / nije dostupna u Huawei AppGallery. Što da radim?

Ako ne možete pristupiti određenoj aplikaciji, možete pokušati pristupiti toj usluzi putem web-preglednika. HUAWEI je posvećen pružanju izvrsnog potrošačkog iskustva i naš tim surađuje s globalnim programerima aplikacija kako bi u našu HUAWEI AppGallery trgovinu uveo najbolje iskustvo korištenja aplikacija.
 

Hoće li nakon kloniranja telefona postojati rizik ugrožavanja mojih bankovnih aplikacija?

Općenito, phone clone aplikacija služi samo za kopiranje aplikacija s postojećeg uređaja na novi uređaj i ne kopira vaše sigurnosne podatke poput korisničkog imena i lozinke. Kloniranje telefona u potpunosti je sigurno, a korisnik nakon prebacivanja mora proći kroz razne sigurnosne provjere i postupke prijave u samu aplikaciju.
 

Primaju li uređaji P40 serije i dalje Android Q/10 ažuriranja?

Huawei će i dalje pružati EMUI operativni sustav, sigurnosna ažuriranja i uputstva za održavanje. Za više detalja posjetite našu službenu web stranicu.
 

Tijekom kloniranja telefona preko Phone Clone aplikacije, moji kontakti, fotografije i kalendar mogu se prenijeti?

Da, većina podataka uspješno će se prenijeti. 
 

Koliko traje garancija za HUAWEI P40 pametne telefone?

HUAWEI nudi standardno razdoblje garancije od 24 mjeseca za HUAWEI P40  pametne telefone.