Arhiva
 

B2B

Leap summit nagradni natječaj 

A1 bio je zlatni sponzor LEAP Summita, velike međunarodne konferencije za mlade poduzetnike. Na konferenciji su se sadašnji i budući poduzetnici te stručnjaci kroz bogati formalni i neformalni program upoznali s temama iz područja inovacija, modernih tehnologija, poduzetništva te razvoja osobne karijere.  


Ladies of New Business 

A1 bio je generalni sponzor konferencije Ladies of New Business. Teme o kojima se raspravljalo su bile kako biti poduzetnica unutar velike tvrtke, kako privući više žena u tehnološki sektor, kakvu ulogu imaju developerice u pretežno „muškom" svijetu developera te kako odgovoriti na izazove roditeljstva u digitalno doba.  


IBM Forum 

A1 je sponzor komunikacijskih tehnologija u sklopu poslovne i IT konferencije IBM Forum. Rast kroz inovacije, liderstvo i napredne tehnologije glavna su tema konferencije koja okuplja poslovne ljude, IT stručnjake i novinare s ciljem informiranja o globalnim trendovima, novim poslovnim rješenjima i tehnologijama.  


RockPaperStartups 

Drugo izdanje konferencije RockPaperStartus bilo je posvećeno agencijama i pojedincima koji trenutno rade usluge za klijente, a voljeli bi se fokusirati na vlastiti startup. Konferenciju je u ulozi generalnog sponzora podržao A1, tvrtka koja je već više od 15 godina njeguje duh start-upa te se svojim inovativnim idejama i rješenjima jasno pozicionirala kao vodeći tehnološki inovator na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. 


Gazele 

Prepoznavši upravo male i srednje poduzetnike kao pokretače hrvatske ekonomije, A1 se uključio u Gazele, jedinstven projekt medijske kuće Business.hr. Pokrenut je u listopadu 2006. i njime su prvi put u Hrvatskoj nagrađena mala i srednja poduzeća, koja karakteriziraju brz rast i skokovito povećanje prihoda. Kao glavni partner i suorganizator projekta Gazele, A1 ga podržava na razini ukupnog hrvatskog gospodarstva. 


Zagreb Connect 

Prvo izdanje novog poslovnog događanja Zagreb Connect održano je u studenom 2014. Konferencija je pružila priliku start-up tvrtkama iz Hrvatske i regije da nauče na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje te omogućila mladim poduzetnicima susret s potencijalnim investitorima i poslovnim anđelima. A1 je, kao tvrtka koja i sama više od 15 godina njeguje duh start-upa, podržao Zagreb Connect, ali i posjetiteljima predstavio A1 SAT TV te uslugu u oblaku Office 365. 


 

Kultura

A1 DSF guide 

Na Dubrovačkim ljetnim igrama, najprestižnijem kulturnom događaju u Hrvatskoj, neprestano se ostvaruju nove ideje, uvode inovacije i pomiču granice. Dugogodišnji generalni sponzor A1 svim posjetiteljima te ljubiteljima umjetnosti i novih tehnologija omogućio je i A1 DSF guide, koji uz pomoć proširene stvarnosti na mobilnim uređajima oživljava virtualnog vodiča kroz znamenitosti Dubrovnika i Igara. 

Više o Dubrovačkim ljetnim igrama potražite na: www.dubrovnik-festival.hr. 


Kapulica & Lampioni 

Želje je lakše ispuniti uz A1! 

Sav iznos prikupljen od puštanja lampiona A1 kao generalni sponzor udvostručio je kako bi se za pomoć onima kojima je najpotrebnija osigurao dovoljan iznos.  


A1 Zagreb Jazz Festival 

A1 Zagreb Jazz Festival već godinama dovoljava istančanim umjetničkim ukusima publike, a svi A1 korisnici u sklopu A1&Više programa ostvaruju 10% popusta na ulaznicu. Mobilna aplikacija A1 Zagreb Jazz Festival dostupna je u trgovini Google Play. 


Robbie Williams powered by A1 

Prvi nastup britanske pop-zvijezde Robbieja Williamsa pred hrvatskom publikom, u sklopu europske turneje sponzorirao je A1. Bivši član popularnog boy benda Take That poznat je po spektakularnim nastupima uživo, a među najprodavanije svjetske izvođače svrstala ga je iznimna potražnja za dosadašnjim solo albumima koji su prodani u više od 70 milijuna primjeraka.  


Koncert Zaz 

Mlada francuska umjetnica Isabelle Geffroy, poznatija kao Zaz, svojim je albumom prvijencem i hit-singlom "Je Veux" osvojila publiku diljem Europe. A1 kao generalni sponzor uključio se u organizaciju glazbenog spektakla u sklopu kojega je, povodom turneje Sans Tsu Tsou, posjetila i Zagreb.  
 

Sport

Wake Park Jarun powered by A1 

Na zagrebačkom Jarunu pola godine traje sezona wakeboardinga, sporta koji kombinacijom surfanja na vodi i snowboardinga uz pomoć ski-lifta pomiče granice zabave i turističke ponude. Uz pomoć generalnog sponzora A1, Wake Park Jarun nudi i reflektorsku rasvjetu za uzbudljive noćne vožnje koje pružaju još bolji doživljaj svim vejkerima - profesionalcima i početnicima - a Zagrepčanima i njihovim gostima omogućuju da dulje uživaju u ovoj atrakciji. 

 

A1 Snow Queen Trophy 

 A1 Snow Queen Trophy iz godine u godinu ugošćuje najbolje svjetske skijaše i skijašice te Zagreb i Sljeme pretvara u središte skijaškog svijeta. A1 kao generalni sponzor podržava ove utrke od 2008. godine. Osim što komunikacijski oprema press centre, novinarima i fotoreporterima omogućava bežičnu vezu duž cijelog Crvenog spusta, a svake godine misli i na navijače - zaštitni znak A1 Snježne kraljice. Za njih osigurava dodatne zabavne sadržaje na Sljemenu na Krumpirištu, ali i u središtu Zagreba u posebnom fan kutku.  

 

Synchro Ski World Cup 

Uz spektakularnu A1 Snježnu kraljicu, A1 Hrvatska sponzor je još jedne skijaške utrke Svjetskog kupa i time pridonosi promicanju ovog sporta u Hrvatskoj. Riječ je o utrci sinkroniziranog skijanja u Hrvatskoj u sklopu koje je Sljeme ugostilo najbolje svjetske sinkronizirane skijaše.  

 

Hrvatski skijaški savez 

A1 je zakoračio u zimski sport 2007. godine postavši generalnim sponzorom hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija. Tako vodeći inovator na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu podupire naše najbolje skijaše Ivicu Kostelića i Natka Zrnčića Dima, ali i mlade generacije čije vrijeme tek dolazi. Upravo su naglašena individualnost, velika inspiracija, želja za uspjehom i natjecateljski duh naših skijaša vrijednosti koje su potaknule A1 da ih podrži i omogući im postizanje još boljih rezultata. Hrvatske skijaške reprezentativce s A1 povezuje i stalna želja za usavršavanjem i postizanjem najbolje kvalitete u svemu što rade. 

 

Red Bull Air Race 

Svjetsko prvenstvo Red Bull Air Race, najbrže sportsko natjecanje na svijetu, održava se u sedam zemalja na tri kontinenta, a utrku u Rovinju A1 je podržao kao službeni partner i pružatelj tehničke podrške. 

 

Zagrebački noćni cener  

Trasa ove atraktivne noćne utrke na 10 km prolazi samim centrom Zagreba, a sastoji se od tri kruga – prvi je najveći, a zadnja dva istovjetna su nešto manja. Popularnosti ove utrke svakako svjedoči već tradicionalno impresivna brojka natjecatelja – prošle godine ih je nastupilo preko 2.200! 

 

Homo si teć 


Riječki Festival sporta i rekreacije Homo si teć jedan je od najveći uličnih sportskih događaja u Hrvatskoj koji se bez prekida održava od 1998. godine.

 

DuRun 10k  

Na samu Novu godinu, u biseru Jadrana se održalo četvrto izdanje utrke DuRun 10k. Riječ je o utrci duljine 10 km čija trasa prolazi kroz samo povijesno središte Dubrovnika - start i cilj se nalaze na Stradunu, dok ostatak utrke natjecatelji uglavnom trče po brojnim dubrovačkim uzbrdicama i nizbrdicama. Gotovo 150 trkača te mnogo veći broj navijača zaslužni su za stvaranje odlične atmosfere na Stradunu.  

 

Krapinski cener 

Radi se o kružnoj utrci krapinskim ulicama na kojoj nastupa gotovo 400 natjecatelja, od toga 100-tinjak na utrci na 5 kilometara te 300-njak na utrci na 10 kilometara.

 

RijekaRun

Tijekom dvotjednog festivala sporta i rekreacije Rijeka Run, tzv. Homo si teć, održavale su se razne utrke: uzbudljiva utrka po Trsatskim stubama, utrka popularnom riječkom šetnicom „Molo longo", desetka (10 km), utrka građana „Homo si teć", utrka za djecu predškolske dobi, štafeta 3 x 7 km te polumaraton i maraton.

 

Wings For Life World Run

Radi se o najpoznatijoj i najmasovnijoj humanitarnoj utrci na svijetu ima mnoge specifičnosti: kraj utrke označava trenutak kada presretačko vozilo sustigne pojedinog natjecatelja, a već samo sudjelovanje znači ostvarenje cilja – skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine te prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Točno u 13 sati po hrvatskom vremenu utrka je započeta u Zadru, ali i na tridesetak drugih lokacija diljem svijeta. 

 

Istrian Wine Run

Riječ je o jednoj od najneobičnijih i najzanimljivijih utrka. Natjecatelji se maskiraju, obilaze vinske podrume i okrepne stanice gdje degustiraju vina brojnih istarskih vinara, dok na startu, cilju i određenim mjestima uz stazu nailaze na glazbene zabavljače. Ipak, nije riječ samo o zabavi, već se trči štafeta, polumaraton i maraton.

 

Zagrebački noćni cener

Trasa ove atraktivne noćne utrke na 10 km prolazi samim centrom Zagreba, a sastoji se od tri kruga – prvi je najveći, a zadnja dva istovjetna su nešto manja.
 

Obrazovanje

TEDx Zagreb 

Konferencija TEDx okuplja eminentne govornike koji predstavljaju vlastite ideje osmišljene s ciljem razvoja naše zajednice. A1 prepoznao je njezinu važnost i sponzorirao ju.  


Student Future Day  

A1 priključio se Student Future Dayu na kojem smo održali razne aktivnosti poput speed datinga sa studentima, čime se nastojalo simulirati razgovor za posao, te interaktivne radionice kojom se sudionike upoznalo s osnovama tzv. design thinkinga. Osim toga,  studente smo upoznali s mogućnostima praksi i poslova, a također smo podijelili svoja iskustva rada u A1 te savjete za početak i razvoj karijere. 


A1 Eureka 

Projekt okuplja učenike koje zanimaju određena područja znanosti, a glavni su kriterij pri odabiru najboljih poštivanje znanstvene metode, originalnost pristupa, grafički prikaz rezultata i zaključak. Kao tvrtka okrenuta novim tehnologijama i glavni partner Zvjezdarnice i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan pri mnogim projektima edukacije darovite djece, A1 je uključen u organizaciju ove smotre od njezinih samih početaka.  


Top stipendija za top studente 

Akciju Top stipendija za top studente pokrenuo je tjednik Nacional još 2002. godine, u suradnji s A1 Hrvatska i Erste & Steiermärkische bankom. U akciji sudjeluju sva hrvatska sveučilišta, veleučilišta i visoke škole. Kao društveno odgovorna tvrtka, A1 sponzoriranjem Top stipendije nastavlja ulaže društvo znanja i projekte koji pomažu mladima u dodatnom obrazovanju. Akciju podupiru i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Hrvatska gospodarska komora, a detaljnije informacije o projektu dostupne su na: http://www.topstipendija.net. 


A1 voli matematiku, a vi? 

Izložba Volim matematiku okupila je brojne umjetnike oko angažiranog bivšeg učitelja matematike Georga Schierschera. Preveli su impresivne matematičke vizualne materijale u osjetilnu realnost, čime se nastoji pobuditi ljubav prema matematici. A1 uvijek je podršku znanosti te ulaganje u obrazovanje mladih smatrao važnima te smo se titulom Najbolji prijatelj matematike uključili u projekt.  


Višnjan 

Ulaganje u mlade jedna je od osnovnih smjernica A1 sponzorstava, a upravo je Znanstveno-edukacijski centar Višnjan jedno od ključnih mjesta obrazovnih i znanstvenih projekata u Hrvatskoj. A1 njegove programe podržava još od 2002. godine. Tvrtka tako pomaže i održavanju ljetnog edukacijskog kampa mladih gdje, osim obrazovnih programa i opreme, polaznicima osigurava i zanimljive goste predavače.  
 

Tehnologija

MIPRO  

A1 je još jednom bio sponzor međunarodnog skupa MIPRO koji se već tradicionalno održava krajem svibnja u Opatiji. U sklopu ove konferencije posvećene informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici, održani su okrugli stolovi, radionice, savjetovanja te tradicionalna izložba ICT i elektroničke opreme. 


MobilityDay 

A1 podržava konferenciju Mobility Day koja uz neovisne stručnjake i start-up tvrtke specijalizirane za razvoj i implementaciju mobilnih rješenja okuplja i velik broj glavnih donositelja odluka, IT profesionalaca i razvojnih inženjera iz velikih tvrtki i organizacija diljem regije. 


CARNet 

A1 bio je zlatni sponzor CARNetove konferencije CUC 2013 pod nazivom „Dohvati znanje!", a pripremili smo informativni štand te zabavni nagradni kviz.  

Gaming

A redovno sponzorira gaming događanja, a neka su od njih: 

  • Good Game – natjecanje u popularnoj igri Counter-Strike u kojoj se međusobno natječu peteročlani timovi (5+1 rezervni igrač) iz 24 različite kompanije 
  • Zagreb Gaming Arena – turniri u igrama League of Legends, Overwatch i FIFA te Hearthstone turnir  
  • A1 Adria League – najveće natjecanje ovog tipa u regiji, tijekom kojega se najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije natječu u igrama League of Legends, Counter Strike: Global Offensive i FIFA  
  • Reboot Infogamer


CS Adria Clan Championship 

CS Adria Clan Championship powered by A1 je veliko regionalno prvenstveno u igri Counter Strike: Global Offensive. Ove godine, prvenstvo se održava tijekom ožujka i travnja u tri faze: kvalifikacije, online natjecanje i LAN završnica koja je bila na rasporedu 20. travnja u Clan Gaming centru u Splitu. Nagradni fond iznosio je 30.000 kuna, a pola tog iznosa išlo je pobjedniku.

Prijenos svih mečeva dostupan je na CSadria Twitch.tv kanalu i Facebook stranici, a tijekom natjecanja se organiziraju i nagradne igre te druga događanja za gledatelje. Glavni partner natjecanja je A1 Hrvatska. 

 

Dota Pit Minor
 

AMD SAPPHIRE Dota Pit Minor je prestižni turnir u igri Dota 2 koji okuplja ponajbolje svjetske timove u splitskoj Spaladium Areni. S nagradnim fondom od 300.000 dolara, riječ je o najvećem regionalnom esport turniru koji Hrvatsku stavlja na svjetsku esport kartu.

A1 Hrvatska partner je ovog turnira  koji predstavlja veliki doprinos razvoju domaće, ali i regionalne esport scene. Radi se o natjecanju koje je dio Dota Pro Circuita, sustava turnira na kojima timovi prikupljaju bodove kako bi se natjecali na turniru The International koji već godinama ima najveći nagradni fond u esportu. Osim toga, pobjednik će osigurati mjesto i na sljedećem major turniru u Dota Pro Circuitu te tako dobiti priliku za osvajanje još više bodova.

Ove godine, Dota Pit Minor bila je na rasporedu od 22. do 28. travnja, a organizirala ju je domaća tvrtka One Game Agency.