Ti povezuješ

Tehnologija… Nekoć se krila u umovima najvećih vizionara. Danas poput satelita kruži našom svakodnevicom.

Povezivanje je oduvijek bilo jedna od temeljnih ljudskih potreba - poticala je evoluciju, a tehnologija ju je pratila kao koristan alat, podržavajući našu potrebu za zbližavanjem. Potrebu koja je potaknula Alexandera Bella da uspostavi prvi poziv, genijalne sveučilištarce da razvijaju mrežu koju danas zovemo internetom te inovatore i start-upe diljem svijeta da svakodnevno podižu letvicu naših digitalnih očekivanja.

Iako je život bez tehnologije danas nezamisliv, često zaboravljamo da je čovjek taj koji joj daje svrhu. Signal može putovati tisućama kilometara, ali samo ti možeš poslati poruku dragoj osobi kad sigurno sletiš. Mobitel može podsjetiti na datum i omogućiti poziv, ali samo ti možeš nazvati baku i djeda da im čestitaš godišnjicu. Zaslon može prikazati svaku boju bez greške, ali onu najtopliju ima samo ljudski glas. Tablet će prepoznati dodir, ali samo nas prave ljudske priče mogu istinski dotaknuti.

Iako tehnologija zauzima izuzetno bitno mjesto u tvom životu i domu, tvoje će potrebe uvijek sjediti na čelu stola. Jer na kraju dana, tehnologija će povezati uređaje, ali ljude će uvijek povezivati samo ljudi.

„Prvi klik dogodio se uživo“

Tata Matko, 38 godina

Moć povezivanja otkrio sam jedne davne i lude večeri. Bila je brucošijada, a ja sam nekako skupio petlju da priđem toj super curi koja mi je sada supruga. I danas joj ulijećem ali uz emoticone i GIF-ove. Kaže da su sve duhovitiji.

„Zna se tko je prvi na mojoj mailing listi.“

Mama Tamara, 41 godina

Dobri odnosi i povezanost najvažnije su stvari u životu. Aplikacije jako pomažu kad planiram poslovne sastanke ili izlete s mužem i klincima. Super mi je to jer si lijepo posložim sve taskove za doma i ured.

„S njima ću uvijek biti povezana“

Kći Ruža, 17 godina

Mi se najbolje povezujemo. Moju škvadru iz razreda ni kraj osnovnjaka nije spriječio da nastavi bacati fore k'o kod profe iz kemije. Netko od njih uvijek stavi fora story koji nas ostale nasmije do suza. Fakat za peticu iz zalaganja.

„Tatu nekad zovem i na posao.“

Sin Viktor, 8 godina

Volim tatu jer on baš sve zna. Nekad ga pitam nešto novo pa kaže da će se samo malo posavjetovati s internetom.

„Plesni podij bio je naša društvena mreža.“

Baka Ana, 72 godina

Sjećam se vremena kad se upoznavalo na plesnjacima. Sad su moji plesnjaci online, a često se nastave i uživo. Svaki dan naučim neki novi korak. ;)

Tehnologija povezuje uređaje, ali ljude ipak povezuju samo ljudi.

Poveži one koje voliš u svoj MOZAIK pogodnosti i zajedno ostvarite uštede

Povezivanjem mobilnih i fiksnih usluga koje koristite ti i članovi tvoje obitelji, zajedno možete ostvariti veće mjesečne uštede. Ušteda na primjeru 4 povezane usluge je 30 kn/mj. po usluzi. Mama Tamara je povezala je fiksni internet koji obitelj koristi u svom domu s tatinom mobilnom tarifom i tarifom klinaca, što je dovelo do ukupnog rasta mjesečne uštede na čak 120 kn/mj.

Poveži u MOZAIK

Posjeti Nikšipediju!

Nikša, naš dobri duh tehnologije ima svoju online enciklopediju tehnoloških i internetskih pojmova koja će ti pružiti znanje i savjete koje tražiš. Suživot s Nikšom ugodan je za sve ukućane jer je on uvijek tih, koristan, pravovremen i pun informacija – baš kao vrhunska tehnologija.
Saznaj više