Dobro došli na zeleniju stranu poslovanja

NEKA NAŠA ODRŽIVOST PROLISTA! Održivo poslovanje osnova je budućnosti jer je svijest o zelenom brandiranju preduvjet rasta i razvoja tvrtki s dugoročnim ciljem pozitivnog utjecaja na ekološku ravnotežu. Našim zajedničkim održivim djelovanjem i odgovornim poslovanjem, koje misli i djeluje


 

Zapravo, riječ je o našem opstanku.


Klimatske promjene najveći su izazov s kojim smo kao ljudska populacija suočeni! Zašto? Zato što se ne radi o spašavanju planeta. Planet je sasvim okej i bez nas. Ali, ako čovječanstvo nastavi svojim neodgovornim ponašanjem, doći će do točke kad više nećemo moći preživjeti - planet će i dalje biti tu, ali ne i mi.

 


Kako mi možemo sudjelovati?
Krenimo redom.

1.

Reduce plastic.
Reuse glass.

Mičemo plastiku iz naših prostora

 

Zazeleni više >
plastika plastika

2.

Recikliraj i trajno greentaj!

U našim smo uredima postavili reciklažno dvorište na svim katovima.

 

Zazeleni više >

3.

Ne budi big foot nego pokaži green foot.

Radimo na smanjenju CO2 footprinta kroz razne energetske sustave poput free cooling sustava koje primijenjujemo na baznima stanicama čime značajno smanjujemo korištenje klimatskih uređaja i potrošnju energije.

 

Zazeleni više >

4.

Palimo se na zeleno.

Naše 44 bazne stanice napajaju se obnovljivim izvorima energije, uglavnom solarnim panelima, i prosječno koriste do 15% energije iz agregata.

 

Zazeleni više >
bazne stanice bazne stanice

5.

Stavi pravu stvar na zeleno mjesto.

Potičemo korisnike na korištenje e-billa kako bi zajedno smanjili potrošnju papira i uništavanje šuma.

 

Zazeleni više >

6.

Jedina ispravna moneta je green moneta.

Na našoj solarnoj elektrani na Žitnjaku koja ima snagu 30 kW, godišnje proizvedemo oko 35.000 kWh električne energije koju isporučujemo natrag u HEP-ovu mrežu. Za usporedbu srednje veliki OPG na godišnjoj razini troši oko 19.000 kWh električne energije.

 

Zazeleni više >

7.

Zasadi drvo, ne budi panj.

Trajno se uključujemo u volonterske akcije. Na primjer, naši kolege sadili su drveća u parku SOS Dječjeg sela Lekenik i tako osigurali hlad djeci koja svakodnevno prolaze tim putem do škole i vrtića.

 

Zazeleni više >
drvo drvo

8.

Moje ime je Green.
Mr. Green.

Unutar kampusa na Žitnjaku postavili smo prvu pametnu kantu koja koristi NBIoT tehnologiju i solarno napajanje te kompresira otpad, a pritom i do 10 puta smanjuje njegovu količinu unutar kante.

 

Zazeleni više >
mr green mr green

9.

Certificirani smo na zeleno.

Posjedujemo certifikate za održivo poslovanje ISO 14001, 9001, OHSAS 18001, 27001 te Izvještaj o energetskom pregledu velikih kompanija.

 

Zazeleni više >