Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Na jedinstvenom Demo Dayu predstavljeni inovativni digitalni projekti nastali u 2017.

20.12.2017

Brojnim freelencerima, developerima i ostalim digitalnim entuzijastima tom su se prigodom predstavili razvojni timovi izENTG-a, Repslyja, Vipnetova Digital Experience odjela kao i Vipnetova internog startupa, pobjednika programa korporativnog poduzetništva „Empowering Ideas", koji se provodi na razini A1 Grupe. Vipnetov tim iz središta zagrebačke startup zajednice, posljednjih nekoliko mjeseci užurbano radi na razvijanju inovativnog rješenja za digitalizaciju korisničkog iskustva pod nazivom „Social Customer Relationship Management", a ono bi svoju primjenu trebalo naći ne samo u Vipnetu, već i unutar ostalih kompanija A1 Grupe. 

„Startup kultura i duh inovativnosti temeljna su obilježja Vipneta još otkako smo prije 18 godina ušli na hrvatsko tržište. Tu kulturu inovativnosti među našim zaposlenicima razvijamo već godinama stoga ni ne čudi da je upravo Vipnetov tim odabran kao najbolji u konkurenciji 60 timova iz 7 zemalja", izjavio je tom prigodom Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja u Vipnetu. „Iza nas je dinamična godina u kojoj smo uspješno uveli brojna inovativna rješenja s ciljem digitalizacije ključnih korisničkih procesa, od uvođenja digitalnih asistenata, razvoja digitalnog portfelja usluga pa sve do mogućnosti digitalne obnove bona ili pak robotizacije i automatizacije u korisničkoj podršci. Demo Day odličan je način za dijeljenje novih znanja i kompetencija i drago mi je što je Vipnet u srcu digitalne zajednice u Hrvatskoj.", zaključio je Ivan Skender.

Marija Sivački iz Vipnetovog Digital Experience odjela na Demo Dayu predstavila je agilni pristup razvoju nove generacije Moj Vip aplikacije, u čije testiranje će početkom iduće godine osim zaposlenika biti uključeni i digitalni influenceri i korisnici.

Osim Vipneta, publici su se predstavili i članovi tima iz ENTG-a, vodeće hrvatske „creative tech" agencije, koji su objasnili na koji se način tehnološki proizvodi razvijaju iz marketinške perspektive, dok se tim iz Repslyja, jednog od najvećih domaćih startupa, osvrnuo na proces razvijanja ideja i projekta putem design thinkinga.

„HUB385 je jedinstveno mjesto pod čijim se krovom spajaju naizgled nespojivi svijetovi. Startupi, freelanceri i kreativna digitalna zajednica s jedne strane te velike etablirane tvrtke s druge, a svi s istim ciljem, slobodne razmjene znanja i kolaboracije koja vodi do novih i inovativnih tehnoloških rješenja te naposljetku podiže kompetencije i konkurentnost hrvatske IT industrije. Ponosni smo na sve naše stanare, od startupa koji već sada osvajaju svjetska tržišta pa do domaćih tehnoloških lidera, poput Vipneta, koji je prepoznao vrijednost ovakve suradnje s kreativnom ICT zajednicom", istaknuo je tom prigodomLuka Sučić, voditelj HUB385 centra inovacija i najavio nove edukativne i „networking" aktivnosti u pripremi za 2018.

Demo Day u HUB385 centru inovacija privukao je veliki broj znatiželjnika i digitalaca, koji su se okupili kako bi saznali koje sve metode u radu i razvoju primjenjuju neki od najprogresivnijih domaćih tehnološih timova te koji nas trendovi očekuju u nadolazećoj godini. A samu ideju iza Demo Daya i njegov značaj dodatno je približio Ivan Brezak Brkan, glavni urednik i osnivač Netokracije:

"Često se kod inovativnih rješenja moramo usredotočiti na one najpovršnije elemente kako bi ih mogli objasniti svima, ali upravo nam format poput Demo Dayja organiziranog s Vipnetom omogućava da uđemo u tehničke detalje koje zanimaju digitalce. Upravo ulaženje u tzv. "duboku tehnologiju" tj. deeptech po nedavnom istraživanju State of European Tech 2017 se pokazuje kao način za razvoj digitalne ekonomije cijelog kontinenta."

Bilo da se radi o dizajnu ili tehničkom razvoju, upravo su digitalni detalji ono što cijelu industriju - pa tako i stanare HUB385 - gura naprijed, zaključio je Brkan.

Kontakt:

Iva Skorin, PR koordinator

Korporativne komunikacije Vipneta

Mob. +385 91 4691 182,  komunikacije@vipnet.hr


Natrag