Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Vipnet dobitnik prestižne domaće nagrade za Najbolju HR praksu

23.03.2018

Zagreb, 23. ožujka 2018. Na konferenciji HR Days održanoj 22. ožujka 2018. u Rovinju, projekt internog poduzetništva „Empowering Ideas – Become an Intrapreneur" u provedbi Vipneta dobitnik je prestižne nagrade za Najbolju HR praksu, koju dodjeljuju tvrtke Selectio i Moj posao. Vipnet je slavio u snažnoj konkurenciji i potvrdio jačanje uloge kompanije u razvijanju najboljih praksi upravljanja ljudskim resursima na domaćem tržištu.

Interni startup tim „Empowering ideas"  

Temeljna obilježja Vipneta su startup kultura i duh inovativnosti s kojima je 1999. ušao na hrvatsko tržište. Danas je Vipnet kompanija koja broji više od 2 milijuna korisnika i 1300 zaposlenika, i u želji za očuvanjem snažne startup kulture među svojim zaposlenicima, uveden je program internog poduzetništva, usmjeren na poticanje inovacija, koji se provodi na razini A1 Telekom Austria Grupe. Sukladno tome, u ožujku 2017. godine u sklopu programa „Empowering Ideas" svi Vipnetovi zaposlenici pozvani su na natječaj u kojem timski prijavljuju inovativne ideje. Pobjedničkom timu je osigurano da narednih godinu dana radi isključivo na razvoju svoje projektne ideje izvan Vipneta u prostorima Centra znanja, kreativnosti i inovacija HUB385, uz dodatni budžet, pritom zadržavajući plaće te stalni posao uz osigurane brojne edukacije za usavršavanje znanja te uz podršku mentora i menadžmenta kompanije. 

„Ovim programom želimo omogućiti našim zaposlenicima da inoviraju, eksperimentiraju, testiraju nove načine rada, uče iz grešaka i postaju dio startup zajednice uz svu potrebnu stručnu i financijsku podršku.„ poručio je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije Vipneta dodavši: „Nagrada za Najbolju HR praksu priznanje je za naša brojna nastojanja da u Vipnetu potičemo inovativnu kulturu i pripremamo zaposlenike za izazove digitalnog doba. Ova nagrada također potvrđuje koliko je bitno spajati najbolje od dva svijeta – iskustvo i znanje koje osigurava velika korporacija uz fleksibilan i agilan pristup radu".

Projektom „Empowering ideas" na konkretan je način implementiran „new way of working" koji ujedno doprinosi jednom od glavnih strateških ciljeva Vipneta - da bude standard izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima te da stvara poticajno radno okružje za zaposlenike.

O nagradi

Nagrada za Najbolje HR prakse priznanje je i potvrda predanom i planskom radu tvrtki i organizacija, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima. Riječ je o projektima koje su tvrtke implementirale u svoja poslovanja te tako povećale kvalitetu rada svojih zaposlenika i poslovne rezultate. 

Nagrada se dodjeljuje od 2010. godine, a stručni žiri sastavljen od strane profesionalaca iz područja ljudskih resursa do sada je imao prilike ocijeniti između 80 prijavljenih projekata. Projekti se ocjenjuju prema unaprijed definiranim kriterijima: kontekst razvoja projekta, proces razvoja projekta, konkretni učinak projekta i utjecaj na organizaciju. Spomenimo i kako su od ove godine kao šesti član stručnog žirija sudjelovali i glasovi publike.


Natrag