Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Vipnet predstavio unaprijeđenu uslugu SMS plaćanja karata u gradskom prometu

13.06.2017

Zagreb,  13. lipnja 2017. – Direktor ICT odjela poslovnih rješenja u Vipnetu Alen Gojčeta predstavio je jučer na međunarodnoj konferenciji Major cities of Europe u Zagrebu, Vipnetovo novo i poboljšano rješenje za SMS plaćanje karata u javnom prijevozumPrijevoz, u kojemu je nizom inovacija riješen poznati problem sigurnosti i prijevara prilikom kupnje karte.

 

Nova usluga mPrijevoz je digitalna inovacija koja objedinjuje suvremene digitalne tehnologije, mobilne platforme te robusne pozadinske sustave u računalnom oblaku. Niz procedura i tehnoloških rješenja, osiguravaju zaštitu od prijevara te istovremeno omogućuju iznimno korisničko iskustvo putnicima gradskog transporta.

 

Mislav Galler, glavni direktor za segment poslovnih korisnika u Vipnetu, izjavio je tom prigodom: „Iznimno smo ponosni na novu uslugu mPrijevoz koju vidimo kao priliku za iskorak na međunarodno tržište te kao platformu za daljnje širenje usluga dodane vrijednosti u gradskom transportu, ali i izvan njega. Uvjereni smo da će ovaj razvoj i ugrađene inovacije odagnati strah od prijevara kod prijevoznika te omogućiti novo digitalno iskustvo građanima koji se koriste gradskim prijevozom."

 

Na konferenciji koja u Zagrebu od 12. do 14. lipnja okuplja najistaknutije stručnjake iz područja urbanih inovacija, direktor ICT-a u Vipnetu, Alen Gojčeta  govorio je i o osmišljavanju i razvoju rješenja za pametne gradove, i pritom istaknuo: „U Vipnetu pristupamo odabiru, osmišljavanju i razvoju rješenja pametnih gradova kroz nekoliko jednostavnih i razumljivih pravila. Najslikovitije među njima ujedno i vjerno ilustrira našu filozofiju da digitalna rješenja na kojima radimo moraju biti brža od EU fondova. Time se ne negira veliki značaj i vrijednosti fondova za infrastrukturne projekte već se naglašava glavna prednost digitalne ekonomije u brzini povrata vrijednosti kroz brzinu implementacije, niske ulazne troškove za korisnika, plaćanje prema korištenju te kroz znatnu akumuliranu vrijednost ulančanih subjekata koji stvaraju takozvane digitalne ekosustave."

 

 

 

Kontakt:

Darija Petric

PR koordinator

Korporativne komunikacije Vipneta

T. +385 1 4691 188

F. +385 1 4691 188

E. komunikacije@vipnet.hr


Natrag