ESG primjeri
Polygon decoration

Neprekidno radimo na edukaciji zaposlenika, korisnika i javnosti digitalnim vještinama. Osobito snažno ulažemo u promociju pozitivnog i odgovornog korištenja tehnologijom.

ESG primjeri
Polygon decoration

S partnerima razvijamo obrazovne alate i incijative kako bismo svim građanima omogućili raznovrsne digitalne vještine i unaprijedili njihovu online sigurnost i dobrobit.

ESG primjeri
Polygon decoration

Poštujemo individualnost naših zaposlenika i stvaramo im mogućnosti za osobni razvoj. Kontinuirano ulažemo u edukaciju i potičemo zaposlenike na razmjenu stečenih znanja.

Ključne inicijative

Mapa vještina i poslova budućosti

Okupili smo 27 stručnjaka iz poslovne i akademske zajednice koji su analizirali najveću i najrelevantniju bazu vještina za sva radna mjesta u Hrvatskoj. Kombiniranjem njihovih predviđanja i svjetskih istraživanja izrađena je interaktivna mapa vještina koje su potrebne za obavljanje 100 poslova budućnosti

Saznaj više
Škola budućnosti

U suradnji s tvrtkama STEMI i Infobip u školama diljem Hrvatske pokrenuli smo Školu budućnosti u kojoj učenici primjenom tehnologije umjetne inteligencije razvijaju rješenja za potrebe zajednice.

Saznaj više
A1 STEMFemme

Pokrenuli smo program A1 STEMFemme namijenjen studenticama završnih godina fakulteta iz STEM područja. Tim programom nudimo mogućnost tromjesečnoga plaćenog rada u A1 Hrvatska, tijekom kojega se upoznaju s nizom programskih jezika uz rad na projektima, a svoj poslovni put mogu nastaviti i unutar programa A1 Start.

Saznaj više
STEMfemme Junior

U suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu pokrenut je A1 STEMFemme Junior projekt s ciljem jačanja aspiracija i osnaživanja djevojčica prema STEM zanimanjima. Pilot program provodit će se u 14 OŠ u Splitu kao izvannastavna aktivnost, iako je usmjeren na razvoj aspiracija kod djevojčica na njega se mogu prijaviti i dječaci. Program započinje s početkom nove školske godine, 2023. g.

A1 Start

A1 Start pripravnički je program namijenjen mladima koji tek izlaze s fakulteta, a donosi im mogućnost za stjecanje radnog iskustva u A1 Hrvatska. Svake godine odabiremo osobe koje se obrazuju u STEM ili društvenom području, a nudimo im jednogodišnje iskustvo na međunarodnim projektima uz mentorsko vodstvo.

Saznaj više
Škola odgovornog influensanja

Kako bismo pokušali smanjiti količinu negativnog ili štetnog sadržaja kojima su mladi svakodnevno izloženi na internetu, s Centrom za sigurniji internet pokrenuli smo Školu odgovornog influensanja namijenjenu svima koji su aktivni na društvenim mrežama i željni novih znanja u području sigurnosti u online okruženju.

Saznaj višeBolje online Bolje online

Učinimo internet sigurnijim i pozitivnijim mjestom - budimo #BoljiOnline

Pokretači smo, suautori ili pokrovitelji niza inicijativa koje doprinose pozitivnoj, odgovornoj i sigurnoj upotrebi tehnologije.

Saznaj više

Vezane vijesti

formalno obrazovanje
Albert Gajšak: Nisam protivnik formalnog obrazovanja, ali djeci treba dati da rade nešto rukama
Saznaj više
mentorske prakse
Najbolje mentorske prakse učili su od malena, od vlastitih očeva
Saznaj više
inovacije
Inovator Ivan Mrvoš: Puno gore od neuspjeha je uopće ne pokušati ostvariti ideju
Saznaj više
obrazovanje
Tea Žakula: Vratila sam se s najboljeg fakulteta na svijetu i želim hakirati obrazovni sustav
Saznaj više