A1 | SafeNet blokirana stranica
A1 SafeNet

Pažnja!
Ova web stranica nije sigurna!

Radi vaše sigurnosti, A1 SafeNet je blokirao pristup ovoj web stranici. Preporučujemo da ne pristupate stranici dalje i tako spriječite potencijalne rizike za vaš uređaj ili osobne podatke.

Povratak natrag u sigurnost

Sumnjiva web stranica:{$targetUrl}
A1 SafeNet je otkrio zlonamjerni softver na ovoj stranici i postoji rizik da vaš uređaj ili osobni podaci budu ugroženi. Ako svejedno želite pristupiti web stranici, razmislite o mogućim posljedicama.

Utvrđene su sljedeće sumnjive aktivnosti:

 • Phishing iconPhishing

  Phishing Riječ “phishing” ili na hrvatskom - pecanje, je zlonamjerna taktika koja se koristi u elektronskoj komunikaciji (elektronska pošta, “sms”, “messenger” ili poziv). Za razliku od neželjene pošte (SPAM), phishing ima za cilj prikupiti privatne podatke (korisničko ime, korisnička lozika, dan rođenja, broj kreditne kartice i sl.) koji kasnije mogu biti zloupotrijebljeni.

 • Malware iconMalware

  Malver Malver (eng. malware) je riječ izvedena od dvije riječi – “Malicious Software”, i predstavlja svaki softver koji je napisan u maliciozne svrhe, odnosno kojem je cilj da nanese štetu računalnim sistemima ili mrežama.

 • Botnets iconBotnets

  Botnet U mnogim slučajevima posljednjih godina primjećeni su napadi distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS) velikih razmjera. Za ove napade je karakteristično da ih izvršava veliki broj računala koji simultano šalju zahtjeve web serveru i na taj način preopterećuju njegove resurse, što na kraju onemogućava odgovor servera čak i ka legitimnim korisnicima. Sredstvo za postizanje ovog napada je veliki broj računala koji međusobno surađuju u zlonamjernim aktivnostima. Ovaj skup računala obično se naziva botnet. Svako zaraženo računalo (bot) komunicira sa svojim matičnim računalom, botnet-om (poznat i kao komandni i kontrolni centar) i čeka uputstva o tome koje zadaće treba izvršiti.

 • Spamsites iconSpamsites

  Neželjena pošta/spam U kategoriju neželjene pošte uključeni su e-mailovi za koje se smatra da isporučuju različite vrste prevara ili pokušavaju prodati nepostojeće ili lažne proizvode. Ova vrsta e-pošte ima za cilj privući korisnike na naizgled legitimne ponude ili se predstavlja kao reklamna kampanja prepoznatljivih brendova i pokušava izvuči novčane iznose ili osobne podatke kao što su bankovni računi, OIB i sl.

 • Compromised iconCompromised

  Kompromitirani web site U ovu kategoriju se mogu uvrstiti web lokacije koje su hakirane i koriste se u zlonamjerne svrhe. Ove web lokacije su odabrane za napad jer koriste nedovoljno zaštićene povjerljive podatke ili rade na starom, ranjivom softveru. Nakon hakiranja, njihov izgled se ne mijenja, ali istovremeno služe kao paravan za pokriće napadača. Na primjer, jedna web lokacija se može koristiti za isporuku malvera ili preusmjeravanje posjetiova na stranicu za prijavljivanje na sajt za „pecanje“.

 • Cryptomining iconCryptomining

  Kripto miner (kripto rudar) Kripto rudari su vrsta zlonamjernog softvera čiji je cilj da koristi računalnu snagu žrtve napada za proizvodnju (kopanje) kripto valuta. Kripto valute su virtualne valute kao što su Bitcoin, Ethereum, Monero itd. i one imaju temelje zasnovane na principima kriptografije.

Nastavi na sumnjivu stranicu, unatoč upozorenju

Radimo na preusmjeravanju na željenu web lokaciju. Pričekajte.