A1 blog

Etika na prvom mjestu

Šestosatno radno vrijeme mom je sinu olakšalo prilagodbu na vrtić!

Povratak na posao nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta mnogim majkama i očevima donosi stres. Dolazi do odvajanja od djeteta, povratka na osmosatno radno vrijeme, koje ponekad i ne traje samo osam sati, a postoje i mnoge druge briga. No, u A1 od ove godine roditelji ne moraju brinuti o tome. Naime, po povratku s roditeljskog dopusta njihovi zaposlenici prva tri mjeseca imaju šestosatno radno vrijeme uz punu plaću – pogodnost se zove Flexi baby.

Uz šestosatno radno vrijeme mogla sam se posvetiti sinovoj adaptaciji
Andreja Šalić je zaposlenica koja upravo koriste tu pogodnost, zaposlena je u A1 od 2011. godine, a trenutno je na poziciji Contact Center Coach – Online Team. “Zadužena sam za komunikaciju s korisnicima putem Facebooka, WhatsAppa, e-maila i poziva, ali isto tako radim konzultacije kad agenti ne mogu pronaći rješenje za upite korisnika.”

Za mogućnost korištenja Flexi baby pogodnosti saznala je dok je bila na porodiljnom dopustu. “Bila sam presretna, nazvala sam svoju tim lidericu da još jednom provjerim mogu li koristiti ovu pogodnost. Nakon toga sam zvala sve članove obitelji i supruga, doslovno smo vrištali od sreće jer je bilo ravno lotu.”

Iskrena je da je sin Leo jako vezan uz nju i da se brinula kako će se priviknuti na vrtić i odvojenost od majke. “Imala sam komplikacije pri porodu, koje su dovele do ozljeda djetetovih kukova i bili smo dugo u bolnici. Uspjeli smo sve riješiti i on je sad zdravi dječak, a uz šestosatno radno vrijeme imala sam vremena posvetiti se njegovoj adaptaciji.”

Šestosatno radno vrijeme traje tri mjeseca po povratku roditelja na posao, a Andreja trenutno koristi zadnji mjesec i uskoro prelazi na osmosatno radno vrijeme. Trenutno prima punu plaću, a još jedan benefit za zaposlenike A1 je i isplata 10 tisuća kuna za novorođenče. No to nije kraj pogodnostima, majke s djecom koje rade u smjenama, do tri godine imaju pravo raditi samo prvu smjenu, a svi zaposlenici A1 mogu dva dana u tjednu raditi od kuće.Šestosatno radno vrijeme nije smanjilo moju učinkovitost.

Nakon refreshmenta i ponovnog upoznavanja sa svime nakon porodiljnog – Andreja priznaje da joj je dobro došlo što radi od kuće. “Opuštenija sam, ima više ideja i elana za rad, a za dvije minute sam po sina u vrtiću. Mislim da smo puno učinkovitiji otkako radimo od kuće.”

Radom šest sati na dan shvatila je da uspije više obaviti nego kad radi osam sati. “Ja se u tih šest sati toliko posvetim poslu da napravim sve što trebam, a čak mi ni pauze nisu potrebne.”

Flexi baby je uvelike pomogao Andreji pri povratku na posao. “Ovo je nešto tako dobro, prezahvalna sam što u našoj firmi postoji takva pogodnost”, zaključila je.

Etika na prvom mjestu

Ne možemo i ne trebamo sve same! 7 ključnih savjeta za zaposlene majke

Veselila se povratku u "svijet odraslih" nakon rodiljnog dopusta, no Maja Biočić morala je usvojiti nova pravila funkcioniranja. Iako su mnogi skeptični, struka odgovorno tvrdi - moguće je postići balans svih svojih životnih uloga. Kako uskladiti majčinstvo i karijeru te kojih bi sedam ključnih savjeta preporučila svakoj zaposlenoj majci, otkriva psihologica Martina Trboglav Podvorac

Kako uskladiti majčinstvo i karijeru “vječna” je tema, a nerijetko se u javnosti stvara dojam kako žene - ako žele biti na “visini zadatka" u svojim ulogama  – moraju birati. Ako su uspješne poslovne žene, mnogi će reći kako kako zasigurno zakidaju dijete u nekom segmentu, no stručnjaci tvrde kako je ipak moguće postići balans između različitih životnih uloga.

Ni žena ni muškarac ne mogu ostvariti balans između različitih životnih uloga, ukoliko nemaju svijest što im je važno u tim i što žele postići. Za balans je prvo potrebna odluka u kojim životnim područjima se želimo ostvariti, a zatim svjesno planiranje vlastitog vremena i angažmana u skladu s tim, iz dana u dan. Pritom, svatko mora pronaći vlastiti balans, odnosno onu mjeru koja mu osobno odgovara i omogućuje da se osjeća zadovoljno i ispunjeno. Tu često kritiziramo druge, pa tako i žene, jer njihov život promatramo iz vlastitih cipela, smatrajući da postoji jedan ispravan način kako organizirati vlastito vrijeme. Pa će netko za ženu koja je izabrala fokusirati se na majčinstvo reći da je zanemarila sebe i svoj život, dok će netko drugi za ženu koja je uspješna menadžerica ili poduzetnica reći da sigurno nije dobra majka, jer ne može imati dovoljno vremena za vlastitu djecu. Istovremeno, možda su obje žene potpuno zadovoljne sobom i svojim životom. Prva je svjesno odabrala i veseli ju ostvarivanje kroz ulogu majke, dok je druga snažno usmjerena da vrijeme provedeno s djecom bude maksimalno svrhovito i ispunjeno zajedništvom, kako bi jasno osjetili njezinu prisutnost, pažnju i ljubav. Najbolji znak jesmo li u balansu je vlastiti osjećaj da živimo život sa svrhom, ostvarujući željeni utjecaj na svoju okolinu, što god odlučimo da su naša područja djelovanja. Iscrpljenost, manjak životne energije, ljutnja ili osjećaj bespomoćnosti, najčešći su znakovi da je vrijeme da si postavimo pitanje u što ulažemo vlastitu energiju i vrijeme, te je li to ono što nas ispunjava i omogućuje nam da ostvarujemo svoje ciljeve. Odgovori na ta pitanja prvi su korak u povratku prema svjesnom kreiranju ispunjenog života", smatra psihologica Martina Trboglav Podvorac, viši konzultant u Centru Ramiro.

Razna istraživanja, kao i praksa, pokazuju da prava ravnopravnost često izostaje, kako u obiteljskom, tako i u poslovnom kontekstu. Kao društvo tek trebamo stvoriti uvjete gdje će žene imati jednake prilike za napredovanjem na poslu te će biti jednako plaćene za svoj angažman kao muškarci, smatra ova psihologica. Jednako tako, iako se vide značajni pomaci, gdje muškarci sve više preuzimaju dio odgovornosti za brigu o obitelji i kućanstvu, još uvijek se dominantno očekuje od žene da bude ta koja "drži četiri kuta kuće". Istovremeno, sve je više žena oko nas koje svakodnevno uspješno balansiraju majčinstvo i karijeru. Upravo njihovi primjeri pokazuju da se i u neravnopravnim okolnostima žena može izboriti za aktivno sudjelovanje i doprinos poslovnom svijetu, a da i dalje bude prisutna i angažirana kao majka.Jedna od njih je i Maje Biočić, rukovoditeljica odjela za upravljanje sadržajem i uređajima u A1 Hrvatska, koja se nedavno vratila s rodiljnog dopusta u novi odjel i na novu poziciju, što joj je, dakako, bio dodatni izazov. Uslijedila je potpuna promjena neke njezine ustaljene rutine, nastupilo je mnoštvo emocija, duge boravke u prirodi zamijenio je ured, a dječje pjesmice ozbiljni poslovni razgovori. Veselila se, kaže, povratku u “svijet odraslih", a briga za kći, koja je morala krenuti u jaslice, bila je najizraženija do tada.


Maja Biočić, rukovoditeljica odjela za upravljanje sadržajem i uređajima u A1 Hrvatska
Da, nova pozicija je za mene bila karijerni zaokret. Mislim da je odmak od poslovnih tema, odnosno porodiljni zapravo pomogao da se brzo prilagodim novoj situaciji i nekim potpuno novim poslovnim temama. Također, mislim da je iznimno bitno raditi u poslovnom okruženju gdje postoji razumijevanje za roditelje sa malom djecom. Kod nas u A1 Hrvatska upravo smo predstavili program Flexi baby koji roditeljima omogućuje da nakon povratka na posao prva tri mjeseca rade u skraćenom, šestosatnom radnom vremenu, primajući puni iznos plaće za osmosatno radno vrijeme. To je samo jedna od pogodnosti koje imamo. U sklopu kampusa imamo i korporativni vrtić, a tijekom praznika za djecu zaposlenika su organizirane besplatna škola skijanja i digitalna akademija", kaže Maja i napominje da je sretna što je dio tima gdje su rezultati i dobro obavljen posao stavljeni ispred točno definiranih vremenskih okvira i gdje postoji potpuna podrška nadređenih u slučaju hitnih i specifičnih privatnih situacija.

Dobra organizacija i jasna podjela odgovornosti je pola posla - ovo vrijedi i za poslovne i privatne teme", kaže Maja koja, unatoč privilegijama koje ima, nije mogla pobjeći od grižnje savjesti, toliko tipične za sve mame.

“Jako često imam grižnju savjest. Ne samo kad nisam s kćerkom, nego kada sam tako kratko u danu s njom a moram obaviti nešto drugo (kućanske obveze ili neki hitan poslovni poziv/email). Mislim da je ovo osjećaj koji proganja jako puno mama i da zapravo nikad u potpunosti neće nestati. Uvijek preispitujemo same sebe i jesmo li dovoljno svog vremena i pažnje posvetili svom djetetu. Često se trebamo podsjetiti da dajemo svom djetetu najviše i najbolje što možemo", kaže Maja.

U teoriji se sve može, no praksa ipak pokazuje da na žene, ma koliko su se vremena promijenila, pada većina tereta obiteljskog života.

Uz puno razgovora, međusobnog usklađivanja i dogovaranja, možemo se uspješno nositi sa svakodnevnim izazovima, kako u obitelji, tako i na poslu. Važno je da svi, žene i muškarci, shvatimo da nitko ništa ne može sam, jer takvo što nužno dovodi do iscrpljivanja osobe koja dominantno preuzima odgovornost, ali i u nekom trenutku narušavanja odnosa, zbog nakupljenog zamjeranja i loših emocija", kaže psihologica Trboglav Podvorac, napominjući kako je drugi korak otvoriti komunikaciju s najbližima i početi razgovarati o međusobnim očekivanjima i načinu kako podijeliti odgovornost.

“Ukoliko je neka obitelj ili tim naučio funkcionirati na određeni način, potrebno je vrijeme i svjestan napor da se takvo što promijeni, no svakako je vrijedno uloženog truda. Uostalom, svi mi želimo doprinositi i osjećati se korisnima i vrijednima svojim najbližima. Mi žene moramo, malo po malo, utjecati na naše partnere da razumiju i prihvate svoj dio odgovornosti, te s veseljem preuzmu obveze na koje dosad nisu obraćali pozornost. Tu je važno dati im poticaj i podršku, kako bi shvatili da na taj način imaju priliku još kvalitetnije sudjelovati u obiteljskom životu te se povezati sa svojim najbližima. To znači i odustati da će neki kućanski ili roditeljski zadaci biti obavljeni kao što bismo mi to napravile. No, jedino tako možemo početi na pravi način dijeliti odgovornost i stvarati zajedničku brigu. S druge strane, važno je i da se svaka žena izbori za svoje potrebe, jasno ih izrazi i traži od drugih da ih poštuju, kako od partnera i djece, tako i od svojih suradnika na poslu. Samosvijest, asertivnost i kreiranje utjecaja na konstruktivan i pozitivan način, ključne su vještine koje svakoj ženi mogu pomoći da kreira balans u svom životu. Ne možemo i ne trebamo sve same, već moramo aktivno tražiti podršku od svojih najbližih, kako bi preuzeli svoj dio zajedničke odgovornosti. Jedino takav pristup omogućuje kreiranje zdravog obiteljskog života, što je jedna od ključnih poruka koju je važno prenijeti i svojoj djeci", kaže psihologica Martina Trboglav Podvorac i uzdvaja sedam ključnih savjeta za zaposlene majke, sve one kojima je cilj funkcioniranje obiteljskog života bez “osobne žrtve".
 

  1. Prvo razjasnite što vam je sve važno i što želite postići, kako biste se osjećali zadovoljno i ispunjeno. Svatko od nas odgovoran je za vlastiti život i jedino svjesnim trudom možemo pronaći balans između različitih životnih uloga.
  2. Otvoreno i konstruktivno izrazite svoje potrebe i očekivanja najbližima. Nemojte pretpostavljati da drugi trebaju znati što želite i što vam je važno.
  3. Odustanite od svega što vam nepotrebno troši energiju i krade vrijeme, a ne donosi dodanu vrijednost. Ne treba biti sve savršeno. Puno toga mogu drugi napraviti ili možete potražiti pomoć izvana, kako biste svoje vrijeme uložili u ono gdje vas nitko drugi ne može zamijeniti.
  4. Ciljano planirajte vrijeme za sve što vam je važno. Uvijek će postojati nešto što treba obaviti ili netko tko vas treba. Zato dedicirajte vrijeme za ono što vi smatrate bitnim, pogotovo kad je riječ o aktivnostima koje trenutačno "ne gore" ali su vam važne za vaš osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva.
  5. Uključite druge. Ne morate sve same. Snaga žene je stvaranje pozitivnog utjecaja na vlastitu okolinu kroz mudru komunikaciju i okupljanje oko zajedničkih interesa i ciljeva.
  6. Oduprite se osjećaju krivnje da niste uložili dovoljno vremena u nešto što smatrate bitnim. Puno bitnija je kvaliteta vaše prisutnosti, nego kvantiteta. Osim toga, opterećenost krivnjom će vas samo dodatno stisnuti i zakočiti, i teško ćete moći na pravi način utjecati na svoju okolinu. 
  7. Brinite se o sebi. Jedino kada ste vi emocionalno i fizički dobro, možete na pravi način pridonijeti i svojoj okolini. I dobri "pomagači", kao i mali trenuci u kojima ćete razveseliti sebe, poput pola sata "mira" surfajući na mobitelu ili čitajući kavu dobru knjigu, izvrsni su načini da se opustite i oslobodite stresa.

Etika na prvom mjestu

Luka, Tina i Luči ove su praznike iskoristili na najbolji mogući način, a sve zahvaljujući ‘Letećim dadiljama‘

Realnost je pokucala na vrata, zimski praznici su završili, a djeca i roditelji vratili su se svojim ustaljenim školskim obavezama. Da, praznici su zasigurno bili drugačiji nego oni lani, nije bilo druženja izvan uskog kruga obitelji, skijanja, posjeta bakama i djedovima, ali to ne znači da se slobodno vrijeme nije moglo iskoristiti na odličan način. Posebno ako roditelji rade u tvrtki koja neprestano organizira super aktivnosti za cijelu obitelj. Luka, Tina i Luči, djeca zaposlenika A1 Hrvatska su nam ispričale kako su izgledali njihovi praznici tijekom kojih su vrijeme provodile sa 'Letećim dadiljama'.

Program 'Letećih dadilja' ove se godine organizirao po treći put i već postaje tradicija. S prvim takvim projektom krenuli su u prosincu 2019.godine kada su za svu djecu zaposlenika organizirali školu skijanja na Sljemenu, a u prosincu 2020. praznike su djeca mogla provesti  na Minecraft radionicama ili učenju programiranja u Unityju. Početak 2021. godine zbog odluke produljenja školskih praznika Leteće dadilje ponovno su “uletile” s čuvanjem preko online radionica od 11. do 15. siječnja. Djeca u dobi od 12 do 16 godina učila su izrađivati računalne video igre uz pomoć edukatora iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, centra gaming industrije iz Novske i strateškog partnera kompanije A1. Mlađa djeca od 6 do 12 godina prolazila su Brainobrain Abacus program i svladavali vještinu računanja na abakusu, koja razvija mentalnu agilnost i sposobnost rješavanja problema i pronalaženja odgovora. I mlađi i stariji radionice pohađali su online, te kroz pet dana intenzivnog rada povećavali su svoje znanje i kapacitete, ujedinjujući zabavu i korisne vještine.

Programiranje jednostavnijih igrica
Koliko su ovakve aktivnosti važne možda najbolje pokazuje primjer Marka Carića i njegovog sina Luke. Marko radi kao specijalist za operativnu podršku poslovnim korisnicima u A1, a tvrdi kako su upravo kompanijske aktivnosti, poput košarkaških kampova, dana otvorenih vrata, raznih radionica, a sada 'Letećih dadilja', pomogle njegovom sinu da počne razvijati samostalne projekte.

- Ove godine je napravio pametni spremnik za otpad koji je bio nagrađen s dvije zlatne medalje na INOVA 2020 i srebrnom medaljom na 18. Međunarodnoj izložni inovacija ARCA 2020. Edukacije u A1 pomažu mu da stekne nova znanja koja će kasnije primjeniti na svojim vlastitim projektima - govori Marko.

Luka kaže kako ga je oduvijek zanimalo kako napraviti da se objekti na ekranu pomiču kada on pomakne miš, a u ovim prazničnim radionicama je naučio i to, ali i puno više od toga, recimo kako napraviti jednostavnije igrice.

Rad s abakusom dio je radionice za djecu od 6. do 12. godina koju provode članovi programa Brainobrain Hrvatska, a koji se nadograđuje na metodu mentalne vizualizacije čime djeca stječu fantastične životne vještine kao što su koncentracija, brzina, točnost, fotografsko pamćenje, samopouzdanje. Online edukacija novost je i izazov i za djecu i za edukatore, no pokretači Brainobrain programa kažu kako je najbitnije da zabave nikad ne nedostaje i kako je njihov primaran cilj djecu pripremiti za sve životne izazove koji ih čekaju u budućnosti.

Oduševljeni klinci
- Meni je Brainobrain super, učiteljica mi je jako zabavna i jako mi se sviđa, a najdraži i najzabavniji trenutak mi je bio kad smo govorili riječi i morali ponavljati riječi koje su drugi govorili. I kad smo plesali Hokey Pokey. Sve mi je bilo zanimljivo i shvatila sam da nije tako teško računati na abakusu, stvarno je prelagano - oduševljeno je prepričala Tina Jurman (9), kćer specijalistice za komercijalno izvještavanje i analitiku u A1 Hrvatska.

Tinina mama Maja Jurman ističe kako su 'Leteće dadilje' sjajan projekt jer su u vrijeme školskih praznika djeca isprobala nešto novo, a to roditeljima nije stvorilo dodatan napor. 

- Po meni su 'Leteće dadilje' sjajna inicijativa koja, osim što pruža dodatni sadržaj za vrijeme školskih praznika, djeci daje nova znanja, vještine i osjećaj da svijet nije stao. Djeca se od malih nogu navikavaju na online učenje i usvajanje novih vještina. Online predavanja su sve veći trend u cijelom svijetu tako da vjerujem da je ovo samo dašak budućnosti njene generacije - rekla je Maja.

Još jedna od oduševljenih polaznica online radionica je Luči Jagušt, čija mama Deana radi kao stručnjak za interne komunikacije u A1 Hrvatska. Luči se posebno veseli radionicama, jer kako kaže, na jednom mjestu pronađe sve ono što najviše voli, a sklopila je i nova prijateljstva.

- Volim i kad imamo dan otvorenih vrata za djecu kod mame na poslu. Onda imamo škrinju sladoleda samo za nas, trampoline na kojima možemo skakati do mile volje, učimo o robotima i isprobavamo znanstvene eksperimente - sretno je ispričala Luči.

Osim programa 'Letećih dadilja', u A1 Hrvatska za vrijeme lockdowna organizirali su i virtualni storytelling za klince jednom tjedno u suradnji s Laboratorijem Zabave, a ove su godini pokrenuli i program Flexy Baby koji mladim roditeljima omogućuje skraćeno radno vrijeme uz punu plaću kroz prva tri mjeseca po povratku s roditeljskog dopusta. Kompanija je upravo zbog ovakvih hvalevrijednih inicijativa proglašena kao Najbolja kompanija prijatelj obitelji koja aktivno brine o potrebama svojih zaposlenih i članova njihovih obitelji, tijekom i izvan radnog vremena. Ovo posebno priznanje kompanijama koje su se prema MAMFORCE metodi kroz 2020. godinu istaknule kao najbolji poslodavci dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama.

- Konstantno osluškujemo potrebe naših zaposlenika i uvodimo nove pogodnosti da bi im olakšali radnu svakodnevicu. Osim ovih virtualnih aktivnosti za klince i virtualnog čuvanja djece preko programa Letećih dadilja i virtualnog storytellinga, prošle smo godine uveli i program Flexy baby koji omogućava onima koji se vraćaju s porodiljnog, roditeljskog ili udomiteljskog dopusta da rade skraćeno tri mjeseca, ali uz punu plaću. U godini pred nama sigurno ćemo nastaviti osmišljavati nove projekte - izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija A1 Hrvatske.

Etika na prvom mjestu

Za zimske praznike umjesto baka-servisa – Leteće dadilje

Kuda s djecom tijekom zimskih praznika kada roditelj moraju raditi, a djeca ne idu u školu, uvijek je bio izazov, a posebno u ovo doba pandemije kada baka-servis više mnogima nije realna opcija. Moramo čuvati zdravlje starijih i ograničiti njihov kontakt s unucima, a istovremeno djeca imaju sužen odabir zabavnih aktivnosti u kojima mogu provesti svoje vrijeme. No ne i ako pitate djecu zaposlenika tvrtke A1 Hrvatska. Ova se kompanija dosjetila kako i u doba pandemije olakšati roditeljima brigu za djecu i nastaviti provoditi aktivnosti prilagođene upravo njima. Tijekom prosinca i siječnja organiziraju digitalne radionice za djecu različitih dobnih skupina, uz koje su na dobitku i roditelji i djeca.

Program stjecanja digitalnih vještina

Program Letećih dadilja pokrenut je u A1 Hrvatska prije godinu dana, kada je za djecu bila organizirana mala škola skijanja na Sljemenu. Kako to ove godine zbog epidemioloških mjera nije moguće, najmlađi u okviru Letećih dadilja u razdoblju od 11. do 15. siječnja pohađaju online radionice. Tako djeca od 12 do 16 godina uče izrađivati računalne video igre uz pomoć edukatora iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, centra gaming industrije iz Novske. Uz programe Unity i Blender izrađuju 3D objekte i inkorporiraju ih u svoje kreativne igre. I mlađi i stariji radionice pohađaju online, te kroz pet dana intenzivnog rada povećavaju svoje znanje i kapacitete, ujedinjujući zabavu i korisne vještine. Mlađa djeca od 6 do 12 godina prolaze Brainobrain Abacus program i svladavaju vještinu računanja na abakusu, koja razvija mentalnu agilnost i sposobnost rješavanja problema i pronalaženja odgovora.

Program Brainobrain uspješno provodimo u Hrvatskoj već niz godina, a bazicni abakus program se nadogradjuje na metodu mentalne vizualizacije čime djeca stječu fantastične životne vještine kao što su koncentracija, brzina, točnost, fotografsko pamćenje, samopouzdanje. Online edukacija koja je trenutno u tijeku novi je izazov i za nas i za djecu, ali svi se jako puno zabavljamo. Najveći izazov u životu je kako postati bolja osoba, mi se iskreno trudimo da sagradimo kvalitetne i čvrste temlje djeci za sve životne izazove koji ih čekaju u budućnosti, rekla je Klaudia Ehmer Vorgić, direktorica BRAINOBRAIN programa Hrvatska.


Minecraft radionice i programiranje u prosincu

Trenutno aktualan program Letećih dadilja nije prva aktivnost takve vrste koju je A1 Hrvatska ove zime omogućila djeci svojih zaposlenika. Slične su radionice organizirane i u razdoblju između Božića i Nove godine kako bi se rasteretilo roditelje i omogućio im se zaslužen odmor tijekom blagdana. Djeca do šestog razreda osnovne škole pohađala su četverodnevne Minecraft radionice, dok su djeca do drugog razreda srednje učila programirati u Unityju i izrađivati vlastite računalne igre.

Tradicija brige za djecu u A1 Hrvatska

Leteće dadilje nastavak su brojnih aktivnosti koje kompanija provodi dulji niz godina da bi svojim zaposlenicima olakšala roditeljstvo. Sada već davne 2005. godine na svojem je kampusu otvorila korporativni vrtić kroz koji je prošlo više od 500 djece od jasličke do predškolske grupe, a u kojem im se nude i sadržaji poput plivanja, plesa i robotike. Jednom godišnje djeca na Kids dayu posjećuju radno mjesto svojih roditelja sudjelujući u nizu zajedničkih aktivnosti, a svako novorođeno dijete kompanija podržava s 10.000 kuna jednokratne novčane naknade roditelju. Ove je godine uveden i program Flexy baby koji roditeljima nakon rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog ili udomiteljskog dopusta omogućuje rad u prva tri mjeseca u skraćenom 6-satnom radnom vremenu te uz puni iznos plaće kao za osmosatno radno vrijeme.
 
„Dugogodišnju brigu o roditeljima te uvođenje njima prilagođenih inovativnih programa i aktivnosti provodimo od samih početaka kompanije, nastojeći otići korak dalje od prosječnog poslodavca i našim zaposlenicima pružiti sve ono što im je potrebno kako bi uspostavili dobru ravnotežu privatnog i poslovnog života. Svjesni smo da su roditeljima potrebne neke drugačije pogodnosti u odnosu na one koji još nisu preuzeli roditeljsku ulogu i upravo ih prema tome krojimo, osluškujući gdje je pojedinoj skupini zaposlenika potrebna posebna podrška. Pogodnosti koje nudimo su prepoznate i omiljene, zahvaljujući čemu se A1 Hrvatska pozicionirala kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, dobivši i MAMFORCE certifikat za izvrsnost u postizanju ravnoteže posla i obitelji.“ – izjavila je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija A1 Hrvatske.