Šestosatno radno vrijeme mom je sinu olakšalo prilagodbu na vrtić!

  • Autor Woman in Adria
  • Datum 31.05.2021.

Povratak na posao nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta mnogim majkama i očevima donosi stres. Dolazi do odvajanja od djeteta, povratka na osmosatno radno vrijeme, koje ponekad i ne traje samo osam sati, a postoje i mnoge druge briga. No, u A1 od ove godine roditelji ne moraju brinuti o tome. Naime, po povratku s roditeljskog dopusta njihovi zaposlenici prva tri mjeseca imaju šestosatno radno vrijeme uz punu plaću – pogodnost se zove Flexi baby.

Uz šestosatno radno vrijeme mogla sam se posvetiti sinovoj adaptaciji
Andreja Šalić je zaposlenica koja upravo koriste tu pogodnost, zaposlena je u A1 od 2011. godine, a trenutno je na poziciji Contact Center Coach – Online Team. “Zadužena sam za komunikaciju s korisnicima putem Facebooka, WhatsAppa, e-maila i poziva, ali isto tako radim konzultacije kad agenti ne mogu pronaći rješenje za upite korisnika.”

Za mogućnost korištenja Flexi baby pogodnosti saznala je dok je bila na porodiljnom dopustu. “Bila sam presretna, nazvala sam svoju tim lidericu da još jednom provjerim mogu li koristiti ovu pogodnost. Nakon toga sam zvala sve članove obitelji i supruga, doslovno smo vrištali od sreće jer je bilo ravno lotu.”

Iskrena je da je sin Leo jako vezan uz nju i da se brinula kako će se priviknuti na vrtić i odvojenost od majke. “Imala sam komplikacije pri porodu, koje su dovele do ozljeda djetetovih kukova i bili smo dugo u bolnici. Uspjeli smo sve riješiti i on je sad zdravi dječak, a uz šestosatno radno vrijeme imala sam vremena posvetiti se njegovoj adaptaciji.”

Šestosatno radno vrijeme traje tri mjeseca po povratku roditelja na posao, a Andreja trenutno koristi zadnji mjesec i uskoro prelazi na osmosatno radno vrijeme. Trenutno prima punu plaću, a još jedan benefit za zaposlenike A1 je i isplata 10 tisuća kuna za novorođenče. No to nije kraj pogodnostima, majke s djecom koje rade u smjenama, do tri godine imaju pravo raditi samo prvu smjenu, a svi zaposlenici A1 mogu dva dana u tjednu raditi od kuće.Šestosatno radno vrijeme nije smanjilo moju učinkovitost.

Nakon refreshmenta i ponovnog upoznavanja sa svime nakon porodiljnog – Andreja priznaje da joj je dobro došlo što radi od kuće. “Opuštenija sam, ima više ideja i elana za rad, a za dvije minute sam po sina u vrtiću. Mislim da smo puno učinkovitiji otkako radimo od kuće.”

Radom šest sati na dan shvatila je da uspije više obaviti nego kad radi osam sati. “Ja se u tih šest sati toliko posvetim poslu da napravim sve što trebam, a čak mi ni pauze nisu potrebne.”

Flexi baby je uvelike pomogao Andreji pri povratku na posao. “Ovo je nešto tako dobro, prezahvalna sam što u našoj firmi postoji takva pogodnost”, zaključila je.