Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

30.11.2020

Zagreb, 30. studenoga 2020. – Veliko finale šeste sezone regionalnog esport natjecanja održano je tijekom protekla četiri dana u sklopu događanja Reboot Online Games Week powered by A1. Uživo iz ESPORTS studija te na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige, ljubitelji gaminga mogli su pratiti okršaje najboljih regionalnih esportaša u četiri videoigre: Brawl Stars, Clash Royale, CS:GO te FIFA21.

Saznaj više

26.11.2020

Zagreb, 26. studenoga 2020. – Najbolje regionalno esport događanje od danas ulazi u finale šeste sezone koje se ove jeseni zbog globalne pandemije, nažalost, neće održati uživo na Zagrebačkom velesajmu. No, uhodan tim organizatora i natjecatelja prilagodili su se epidemiološkoj situaciji te će se finalni okršaji u četiri igre odvijati u sklopu Reboot Online Games Week powered by A1 – uživo iz ESPORTS studija powered by A1 Adria League te prikazivati na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige. Finala u mobilnim igrama održat će se u četvrtak (Brawl Stars) i petak (Clash Royale) od 17 sati, dok su za vikend već od 13 sati na rasporedu ostale igre – CS:GO u subotu te FIFA21 u nedjelju.

Saznaj više

19.11.2020

Zagreb, 19. studenoga 2020. – Nepovoljna epidemiološka situacija utjecala je na organizaciju svih velikih događanja te se, nažalost, odrazila i na (ne)održavanje jednog od najvećih gaming festivala na svijetu – Reboot InfoGamera. A1 Hrvatska je, kao dugogodišnji glavni partner sajma na Zagrebačkom velesajmu, spremno prihvatio uključiti se u sasvim novi format koji većinu akcije seli u online sferu – Reboot Online Games Week powered by A1.

Saznaj više

30.10.2020

A1 Hrvatska predstavila je tri modela pametnih spremnika za zbrinjavanje otpada kakvi se koriste u mnogim svjetskim pametnim gradovima s ciljem učinkovitijeg gospodarenja otpadom. Zahvaljujući tehnologiji interneta stvari (IoT) te povezivosti na A1 NB IoT mreži nužnima za rad pametnih spremnika, optimizirana je učestalost prikupljanja otpada, a time i smanjen ugljični otisak sustava zbrinjavanja otpada, čuvajući okoliš i zdravlje ljudi.

Saznaj više

13.10.2020

Zagreb, 13. listopada 2020. – Hrvatska iduće godine dobiva najmoderniji podatkovni centar s Tier III certifikatom prema UpTime institutu, svjetskom lideru u standardizaciji performansi digitalne infrastrukture. Podatkovni centar će poslovnim korisnicima, prvenstveno onima koji koriste cloud usluge, omogućiti bezbrižno poslovanje s potvrđenom najvišom razinom stabilnosti i osiguravanja kontinuiteta poslovanja u Hrvatskoj. Certifikat za ICT dizajn i arhitekturu UpTime instituta pozicionirat će ga kao Tier III podatkovni centar - najviše rangirani podatkovni centar na domaćem tržištu.

Saznaj više

15.09.2020

Nagrada Stevie® jedna je od najprestižnijih svjetskih poslovnih nagrada, a dodjeljuje se od 2002. godine organizacijama i pojedincima za iznimna postignuća u poslovanju i pozitivan doprinos društvu. 

Zagreb, 15. rujna 2020. –  A1 Hrvatska nagrađena je zlatnim Stevie® priznanjem za projekt predstavljanja aplikacije A1 Internet zaštita, i to u kategoriji Najbolje događanje u području društveno odgovornog poslovanja. Srebrni Stevie® dodijeljen je za internu komunikaciju kompanije tijekom COVID-19 pandemije u posebnoj ovogodišnjoj kategoriji u kojoj se nagrađivao izniman trud kompanija i pojedinaca u internoj i eksternoj komunikaciji u vrijeme pandemije koronavirusom. U spomenutoj kategoriji A1 Hrvatska nagrađena je i brončanom Stevie® nagradom za eksternu komunikaciju. Osim toga, Stevie je dodijeljen i za najveća postignuća u domeni odgovornog, uzornog i poželjnog poslodavca - Stevie for Great Employers, gdje je također srebrom nagrađena interna komunikacija u vrijeme COVID-19 krize, a brončani Stevie® dodijeljen za projekt digitalnog onboardinga u kategoriji Najinovativnija primjena tehnologije u području upravljanja ljudskim potencijalima.

Saznaj više

26.08.2020

Zagreb, 26. kolovoza 2020. –  A1 Hrvatska je predstavila novi pristup korisniku s fokusom na njegovim novim navikama i potrebama u digitalno doba.  Jednostavnost, transparentnost i fleksibilnost, uz dodatne uštede, glavne su odlike novog portfelja usluga koje, kao jedinstvenu mogućnost na tržištu, privatni i mali poslovni korisnici mogu prilagođavati vlastitim potrebama te ostvariti popuste povezivanjem više usluga u MOZAIK pogodnosti. 
 

Saznaj više

17.07.2020

Zagreb, 17. srpnja 2020. – Prateći promjene navika digitalnih potrošača koji očekuju sve brži i jednostavniji pristup uslugama i proizvodima, A1 Hrvatska pokrenula je suradnju s aplikacijom Glovo i tako postala prvi telekom operator u Hrvatskoj koji korisnicima omogućuje ovakav način naručivanja i dostave proizvoda.
 

Saznaj više

03.06.2020

Kako bi svojim zaposlenicima olakšala usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza nakon rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog ili udomiteljskog dopusta, tvrtka A1 Hrvatska uvodi program Flexi baby koji im omogućuje da nakon povratka na posao prva tri mjeseca rade u skraćenom, šestosatnom radnom vremenu, primajući puni iznos plaće za osmosatno radno vrijeme. Također, A1 Hrvatska organizira i prvi podcast namijenjen mamama - Mom Talk s Idom Prester na kojem će sa stručnjacima i poznatim mamama otvoreno razgovarati o temama vezanim uz roditeljstvo.

Saznaj više

14.05.2020

Zagreb, 14. svibnja 2020. - A1 najbolja je mobilna mreža u Hrvatskoj, potvrdilo je testiranje koje je među 94 pružatelja mobilnih usluga u 28 zemalja Europe proveo najveći europski časopis za telekomunikacije Connect u partnerstvu s globalnom savjetodavnom tvrtkom umlaut, referentnom u testiranju mobilnih mreža. Temeljem tri parametra kojima su bodovani i rangirani telekom operatori, a uključuju kvalitetu pokrivenosti širokopojasne mreže, brzinu prijenosa podataka i latenciju, A1 Hrvatska je zauzela 18. mjesto u ukupnom poretku 94 međunarodnih igrača iz cijele Europe i najbolje je ocijenjena mobilna mreža u Hrvatskoj. 

Saznaj više

04.05.2020

Zagreb, 4. svibnja 2020. - Kako bi učenicima olakšala opterećenje koje s približavanjem kraja školske godine raste, A1 Hrvatska svim korisnicima prepaid tarife Škola za život + povećava besplatni podatkovni promet za 5 GB. Skroz do 31. srpnja učenici mogu uživati u čak 7,5 GB interneta mjesečno.

Saznaj više

27.04.2020

Zagreb, 27. travnja 2020. – Započinju kvalifikacije za timove i igrače u petoj sezoni regionalnog esport natjecanja A1 Adria League. Uz CS:GO i Clash Royale, u kojoj su se regionalni gameri već imali prilike natjecati, sada će se moći okušati i u dvije nove igre – FIFA 20 te Brawl Stars. 

Saznaj više

02.04.2020

Zagreb, 2. travnja 2020. – Kliničkoj bolnici Dubrava, primarnom, internističkom respiratornom centru u doba epidemije koronavirusa, jučer je isporučena oprema nužna za brzu instalaciju i priključak najtežih pacijenata na terapiju kisikom u neto vrijednosti od 1.5 milijuna kuna. 

Saznaj više

31.03.2020

Zagreb, 1. travnja 2020. – Ostankom doma brinete o sebi i drugima, a kako bi pridržavanje mjera učinili lakšim i ugodnijim A1 Hrvatska svim korisnicima televizijske usluge poklanja vrhunski filmski i serijski sadržaj na CineStar TV Premiere 1. Uz to, korisnici Proširenog TV paketa uživat će u najboljim glazbenim sadržajima na MTV Hits International i MTV Dance International kanalima. Za najmlađe, svim korisnicama i dalje ostaju dostupni svi dječji TV kanali.

Saznaj više

18.03.2020

Zagreb, 18. ožujka 2020. – Otvaranjem besplatnog broja 0800 900 890 A1 Hrvatska podržala je platformu Jedni za druge, koju je na Facebooku pokrenula grupa građana i volontera, s ciljem da na jednom mjestu okupe sve koji se žele uključiti oko pomoći osobama u samoizolaciji, starijim osobama te svim ostalim rizičnim skupinama, u nabavci živežnih namirnica, lijekova i drugih potrepština u vrijeme trajanja epidemije koronovirusom. 

Saznaj više

16.03.2020

Zagreb, 16. ožujka 2020. – Kako bi korisnicima olakšali situaciju s koronavirusom, A1 Hrvatska nastavlja s nizom pogodnosti. Nakon što su A1 TV korisnicima od danas dostupni svi dječji TV kanali, ukupno njih 14, od utorka 17. ožujka privatni pretplatnici, korisnici na bonove, mali, srednji i veliki poslovni korisnici dobit će besplatan podatkovni promet kako bi sigurno ostali povezani s obitelji, prijateljima i kolegama, radili na daljinu ili pratili sadržaje na internetu.
 

Saznaj više

13.03.2020

Zagreb, 13. ožujka 2020. – S obzirom na odluku Vlade Republike Hrvatske o prekidu rada vrtića, osnovnih i srednjih škola na dva tjedna, a u sklopu mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, A1 Hrvatska će svim korisnicima TV usluge od ponedjeljaka besplatno omogućiti sve kanale namijenjene djeci. Riječ je o ukupno 14 dječjih kanala s raznovrsnim zabavnim i obrazovnim sadržajem, namijenjenih svim uzrastima.

Saznaj više

11.02.2020

Zagreb, 11. veljače 2020. – A1 Hrvatska osvojila je za Moj A1 nagradu za najbolje dizajniranu aplikaciju na međunarodnom web natjecanju Best Mobile App Awards 2019. Ova platforma, pokrenuta 2012. godine s ciljem da se na jednome mjestu predstave najbolje mobilne aplikacije na tržištu, nagrade dodjeljuje u nekoliko kategorija, a u procesu odabira sudjeluju neki od najboljih developera i UX dizajnera.

Saznaj više

10.12.2019

Na predstavljanju novog, jednostavnijeg i funkcionalnijeg, koncepta A1 centra nogometaši NK Osijeka i gamer Malajski Tapir s posjetiteljima su odmjerili snage u igranju FIFA-e 20 te prodajom A1 proizvoda i usluga zaradili 20.000 kuna koje će A1 Hrvatska donirati osječkom Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark. 

Saznaj više

19.11.2019

Zagreb, 18. studenog 2019. – Posebnost ovogodišnjeg Infogamera bilo je natjecanje u mobilnim igrama koje se po prvi put u regiji i među prvima u svijetu igralo na A1 5G mreži. 

Saznaj više

15.11.2019

Zagreb, 15. studenoga 2019. – U A1 5G Gaming Areni na Reboot InfoGameru  powered by A1 danas će se, po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, mobilne igre igrati na 5G mreži.

Saznaj više

13.11.2019

Zagreb, 13. studenoga 2019. – Na Reboot InfoGamer 2019. powered by A1, jednom od najboljih gamerskih festivala u regiji i šire, u A1 5G Gaming Areni odigrat će se velika finala četvrte sezone A1 Adria League powered by ESL. Finale mobilnih igara koje se u igra u petak 15. studenog odigrat će se na testnoj (živoj) A1 5G mreži među prvima u svijetu.

Saznaj više

01.10.2019

Zagreb, 1. listopada 2019. –  Godinu dana od rebrandinga, istraživanja su pokazala kako 98 posto korisnika poznaje A1 brand. Korisnici su A1 percipirali kao tehnološki naprednijeg i inovativnijeg operatora od drugih i kao vodiča kroz složeno digitalno doba. U skladu s digitalnim navikama korisnika koje pokazuju godišnji porast u broju posjeta (20%) na web stranici www.a1.hr, pri čemu se najviše transakcija realizira putem mobilnih uređaja (65%), A1 je pokrenuo novi oblik prodaje proizvoda i usluga kroz digitalne kanale – A1 virtualni shop.

Saznaj više

04.09.2019

Zagreb, 4. rujna 2019. – Povodom 20. rođendana kompanije, A1 Hrvatska za sve korisnike televizijskih usluga uvodi atraktivne kanale u postojeće pakete TV programa. S ovom će promjenom korisnicima Osnovnog paketa ponuda kanala biti bogatija uz FOX CRIME i NAT GEO WILD, dok će korisnicima Proširenog paketa ona biti nadopunjena FOX MOVIES i VH1 CLASSIC kanalima.

Saznaj više

29.08.2019

Zagreb, 22. kolovoza 2019. – A1 Hrvatska osvojila je dvije međunarodne nagrade za projekt promjene imena kompanije i brenda - Vip postaje A1. Osvajanjem zlatnog priznanja PR World Awards te brončane Stevie nagrade tvrtka je dokazala inovativnost i kvalitetu u ideji i provedbi projekta rebrandinga.

Saznaj više

20.08.2019

Zagreb, 20. kolovoza 2019. - Nakon što je Dinamo pobijedio Ferencvaroš, posljednja prepreka na putu za natjecanje u UEFA Ligi prvaka je norveški prvak Rosenborg. Zadnji ispit koji će Bjeličini igrači morati položiti bit će 27. kolovoza u Trondheimu. Hoće li Dinamo uspjeti proći Rosenborg te izboriti sudjelovanje u elitnom natjecanju rezerviranom za najbolje klubove Europe, svi korisnici A1 TV i XPLORE TV usluga moći će gledati potpuno besplatno u okviru Osnovnog paketa TV programa na PlanetSport Promo kanalu. Utakmica će se prenositi u HD kvaliteti, dok će iz studija PlanetSporta analizirati stručni komentatori predvođeni legendarnim dvojcem Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom. 

Saznaj više

09.08.2019

A1 Adria League Powered by ESL otvara kvalifikacije za timove i gamere u igrama CS:GO, Dota 2, Clash Royale i Heartstone. Najbolje rangirani, u novoj će se sezoni pridružiti pobjednicima treće sezone u CS:GO i Dota 2. Timovi i igrači borit će se za fond nagrada od 24.000 eura. Osim nagrade i titule prvaka pobjednici će dobiti priliku boriti se na drugim turnirima. 

Saznaj više

10.07.2019

Zagreb, 10. srpnja 2019. – Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa uspješno lansirala svoj prvi pametni telefon - A1 Smart N9, ponuda mobilnih uređaja tvrtke A1 Hrvatska sada je bogatija za novi pametni telefon vrhunskih performansi po pristupačnoj cijeni, A1 Alpha. 

Saznaj više

02.07.2019

Zagreb, 2. srpnja 2019. – A1 Hrvatska obilježava 20 godina poslovanja na domaćem tržištu, a kao vrhunac inovativnosti i ulaganja tijekom svih tih godina, predstavili su rezultate neovisnog međunarodnog istraživanja P3, prema kojem su osvojili certifikat P3 Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj. Osim toga, A1 Hrvatska je prepoznata kao pružatelj najbolje konvergentne usluge u Hrvatskoj; s najboljom mobilnom mrežom i fiksnom mrežom s najvećim brzinama preuzimanja sadržaja s interneta i minimalnom latencijom.

Saznaj više

26.06.2019

Zagreb, 26. lipnja 2019. – A1 Hrvatska prva je na domaćem tržištu na mreži pete generacije demonstrirala brzinu preuzimanja veću od 1 Gbps na dva mobilna uređaja, Xiaomi Mi Mix 3 5G i Huawei Mate 20 X 5G. Demonstracija 5G mogućnosti ostvarena je u stvarnim uvjetima na postojećoj mreži, na lokaciji kampusa A1 Hrvatska u Zagrebu. 

Saznaj više

19.06.2019

Zagreb, 19. lipnja 2019. – Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.

Saznaj više

17.06.2019

Zagreb, 15. lipnja 2019. – MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.
 

Saznaj više

23.05.2019

Zagreb, 23. svibnja 2019. – Investicijom i  implementacijom dodatnih frekvencija na 2100 i 2600 MHz, A1 Hrvatska povećala je kapacitete i maksimalne brzine koje se mogu postići na 4G Advanced Pro mreži. Tako je dosadašnja maksimalna brzina od 750 Mbit/s povećana na 1,35 Gbit/s. Usporedbe radi, to je brzina preuzimanja video sadržaja od 10 GB u samo jednoj minuti!

Saznaj više

14.05.2019

Zagreb, 14. svibnja 2019. – A1 Adria League, profesionalno esport natjecanje timova i igrača iz regije, uvodi nekoliko važnih promjena kako bi se sudionicima i gaming entuzijastima omogućilo još bolji doživljaj esporta.
 

Saznaj više

18.04.2019

Zagreb, 18. travnja 2019. – U organizaciji A1 Hrvatska održan je "Dan pametnih rješenja” prilikom čega je tvrtka predstavila A1 NB IoT, novu uslugu u ponudi za poslovne korisnike. A1 Hrvatska prvi je i jedini pružatelj takvog tehničkog rješenja, odnosno mreže koja je dostupna na području cijele Republike Hrvatske.

Saznaj više

05.04.2019

5. travnja 2019. -  Više no ikad, želimo biti povezani gdje god se nalazili, dijeliti iskustva kroz fotografije, videa, poruke s prijateljima i obitelji, slušati glazbu i gledati filmove i serije na svojim uređajima, a sada A1 privatni korisnici mogu neograničeno surfati na mobilnim uređajima. 

Saznaj više

19.03.2019

LG V40 THINQ ekskluzivno je dostupan u A1 ponudi po cijeni od 899 kuna odmah i 180 kuna mjesečne rate uz Mobilnu L tarifu i poklon pametni sat LG Watch W7.

Saznaj više

12.03.2019

Od 1. travnja 2019., korisnici Proširenog A1 TV paketa i OTT platforme A1 Explore TV-a moći će ekskluzivno uživati u najboljim britanskim dramskim serijama u produkciji BBC-a u potpunosti lokaliziranim na hrvatski jezik.

Saznaj više

05.03.2019

Zagreb, 5. ožujka, 2019. – Današnje korisnike odlikuje, prije svega, racionalan pristup kupovini, savjesno upravljanje novcem, a od usluge očekuju funkcionalnost i jednostavnost. Ne kupuju više nego što im je potrebno, a novac promišljeno troše. Životni im je moto „Ne zato što nemam, nego zato što ne dam!“. Upravo taj stil života reflektira nova Tomato kampanja „Samo ono što ti stvarno treba“, a lice koje je predstavlja legendarni je glumac Mustafa Nadarević, u ulozi racionalnog potrošača koji pametno kupuje i ne pristaje na kompromise. Uloge koje je do sada igrao, pogotovo u popularnim serijama, odlično su se uklopile u ideju da upravo on bude predstavnik  pametnih potrošača koji vode računa o svim sitnim slovima, uz šaljivi ton.

Saznaj više

30.01.2019

Zagreb, 30. siječnja 2018. – Uz novu funkcionalnost Digitalnog tehničara korisnici mogu brzo i jednostavno detektirati problem na fiksnoj usluzi i riješiti ga bez čekanja i nepotrebnih poziva. Osim automatskog rješavanja poteškoća, Digitalni tehničar daje korisniku upute te ga navodi korak po korak što treba učiniti. Na primjer, u slučaju da je korisniku spora brzina interneta ili slika na TV-u nije dobra, korisnik u Moj A1 aplikaciji jednostavno pokrene Digitalnog tehničara koji detektira problem, ukloni ga ili ponudi upute kako da ga korisnik sam brzo i uspješno riješi, bez potrebe kontaktiranja Službe za korisnike. Digitalni tehničar tu je za korisnike od 0 do 24 na samo dva klika. U situacijama kada problem neće moći riješiti Digitalni tehničar, korisnik predaje zahtjev tehničkoj službi koja će ga povratno kontaktirati. Uz samostalno rješavanja tehničkih poteškoća pomoću Digitalnog tehničara, korisnik sada može sam postavljati i naprednije funkcionalnosti modema.

Saznaj više

30.11.2018

Zagreb, 30 . studenog, 2018. – Prije dvije godine A1 Hrvatska napravila je svojevrsni zaokret u strategiji poslovanja, pokretanjem sveobuhvatne digitalne transformacije s ciljem digitalizacije korisničkog iskustva. Transformacija kompanije uključivala je i promjenu internih procesa, uvođenje agilnih metoda rada te razvoj novih digitalnih vještina za zaposlenike. Kao sljedeći korak unutar digitalne transformacije, na kampusu A1 Hrvatska, ekskluzivno su predstavljeni novi moderni radni prostori koji prate nove načine rada i očekivanja zaposlenika u digitalnom dobu, a riječ je o investiciji od skoro 4 milijuna eura i projektu koji je trajao više od godinu dana

Saznaj više

26.11.2018

Zagreb, 26. studenoga 2018. – Proteklog vikenda, u sklopu sajma Reboot InfoGamer powered by A1, održala se spektakularna završnica druge sezone najvećeg regionalnog esport turnira A1 Adria League powered by ESL. Na Zagrebačkom Velesajmu okupili su se najbolji igrači i timovi iz regije koji su svoje snage odmjerili u četiri planetarno popularna naslova: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone i Clash Royale.

Saznaj više

21.11.2018

Zagreb, 21. studenoga 2018. – Ovog vikenda, od 23. do 25. studenoga, Zagrebački Velesajam bit će dom velike LAN završnice A1 Adria League powered by ESL. Dugoočekivano finale druge sezone najvećeg regionalnog esport natjecanja održava se u sklopu sajma Reboot InfoGamer kojemu je generalni pokrovitelj A1 Hrvatska. Veliko finale će na jednome mjestu okupiti najbolje timove i igrače s ovih prostora, kao i sve zaljubljenike u gaming i esport. 

Saznaj više

06.11.2018

Zagreb, 2. studenog, 2018. – A1 Hrvatska finalist je za nagradu Europske komisije - European Broadband Award 2018 u kategoriji - Poboljšanje broadband povezivosti s utjecajem na teritorijalnu koheziju i socijalni razvoj ruralnih područja, za projekt „Hrvatski multi gigabitni otoci – primjeri Raba i Cresa“. Nagrada, koju provodi Glavna uprava za komunikacijske veze, sadržaje i tehnologiju Europske komisije, jednom se godišnje dodjeljuje najboljim projektima digitalnih kompanija i telekom operatora. Finalni rezultati bit će poznati na ceremoniji u Bruxellesu 19. studenog.

Saznaj više

22.10.2018

Zagreb, 22. listopada, 2018. – Projekt A1 Hrvatske pod nazivom „Advent@A1 2017 - blagdanski duh na radnom mjestu“ dobitnik je brončane nagrade International Business Stevie Awards® (IBA) 2018, u kategoriji najboljih projekata internih komunikacija. Nagrada je uručena na 15. dodjeli IBA, svečano održanoj ovaj vikend u Londonu. A1 Hrvatska jedina je kompanija iz Hrvatske koja je nagrađena u kategoriji „Korporativne komunikacije, odnosi s investitorima i odnosi s javnošću“.

Saznaj više

12.10.2018

Zagreb, 12. listopada, 2018. – Sportski program PlanetSport 1, dostupan samo na A1 TV u HD kvaliteti, od ponedjeljka, 15. listopada, odnosno 22. listopada, kreće s emitiranjem sportsko-zabavnog programa u vidu dva TV formata autora i voditelja Roberta Knjaza.

Saznaj više

11.10.2018

Zagreb, 11. listopada 2018. - A1 Hrvatska pokreće novi jednogodišnji plaćeni pripravnički program pod nazivom „A1 Start“, za buduće STEM profesionalce, tijekom kojeg će odabrani kandidati dobiti priliku da sudjeluju u pripremi strateških projekata tvrtke te uz mentorstvo i edukaciju razviju svoje vještine.  Program u trajanju od godinu dana namijenjen je  diplomantima, apsolventima  te osobama koje su završile fakultet u razdoblju od 12 mjeseci prije prijave na natječaj, a posjeduju tražene vještine za digitalno doba od razvoja aplikacija, web stranica, programiranja ili analize podataka.

Saznaj više

19.09.2018

Zagreb, 19. rujna 2018. - Ljubitelji sportskog klađenja i vlasnici iKonto računa u Germania Sport kladionicama dobivaju jednostavniji način nadoplate svog računa putem SMS poruke. Ova novost omogućit će strastvenim igračima da bezbrižno prognoziraju rezultate nadolazećih velikih natjecanja poput utakmica Lige prvaka koje će tijekom naredne tri sezone biti dostupne na Vip i B.net platformama.

Saznaj više

17.09.2018

Zagreb, 17. rujna 2018. – U sportskom centru Fair Play predstavljeni su noviteti vezani uz PlanetSport kanale među ostalim i mogućnost kupovine gledanja pojedinačne utakmice na Vip NOW platformi za sve korisnike, uključujući i korisnike drugih mreža.

Saznaj više

20.08.2018

Kreće emitiranje UEFA Lige prvaka na programima PlanetSporta uz najsuvremeniju digitalnu tehnologiju i analize Jeličića i Pletikose

Saznaj više

16.08.2018

Ivan Gabrić od 20. kolovoza postaje novi član Uprave Vipneta te glavni direktor za segment poslovnih korisnika.

Saznaj više

13.07.2018

I Vipnet je uz Vatrene. Kako bi Vipnetovi zaposlenici mogli u ponedjeljak dočekati našu reprezentaciju i prisustvovati svečanom dočeku, u ponedjeljak je radno vrijeme skraćeno.

Saznaj više

12.07.2018

Zagreb, 12. srpnja 2018. - Nakon vrlo uspješne prve sezone regionalne esport lige pod nazivom Vip Adria League powered by ESL, Vipnet od 14. srpnja proširuje ligu s dvije igre na mobilnim uređajima, a prijave su već otvorene na vipadrialeague. Tako će profesionalnu platformu za natjecanje na najvećoj regionalnoj sceni, nakon zaljubljenika u računalne esport naslove Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, dobiti i ljubitelji planetarno popularnih igara na mobilnim uređajima - Clash Royale i Hearthstone.

Saznaj više

11.07.2018

Zagreb, 11. srpnja 2018. - Nakon snažnih investicija u razvoj mreže i implementaciju 5G funkcionalnosti, Vipnet je održao demonstraciju 5G tehnologije i pokazao na koji će način nove tehnologije građanima učiniti život jednostavnijim. Prilikom demonstracije prvi puta pokazana je potpuno funkcionalna 5G radio oprema koja uporabom nove radio tehnologije donosi novu paradigmu komuniciranja. Umjesto da korisnik traži signal, signal traži korisnika. 5G naprednom primjenom novih radio funkcionalnosti donosi kontinuirano poboljšanje u pokrivanju (beamforming) i gigabitne brzine (multiple MIMO). Ova je tehnologija posebno korisna na moru gdje nema toliko gustog sklopa baznih stanica. Tako primjerice signal s jedne bazne stanice na moru prati plovilo koje tako dobiva maksimalno kvalitetnu uslugu dok se ne prebaci na sljedeću baznu stanicu, a istovremeno, kombinacijom višestrukog odašiljanja osigurava gigabitne performanse kada je to potrebno.

Saznaj više

14.06.2018

Zagreb, 14. lipnja, 2018.  - Vipnet je već 19 godina ponosni član A1 Telekom Austria Grupe, vodećeg pružatelja digitalnih servisa i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi, koji trenutačno posluje u sedam država pružajući usluge za približno 24 milijuna korisnika. Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu. Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o. 

Saznaj više

08.06.2018

U srednjoj turističkoj školi Markantuna de Dominisa na Rabu koja je odabrana u eksperimentalni program predstojeće kurikularne reforme, Vipnet je predstavio nove 5G funkcionalnosti implementirane u mobilnu mrežu.

Saznaj više

07.06.2018

Ljeto je vrijeme aktivnosti na otvorenom, a kako bi korisnici mogli bezbrižno uživati u brzom internetu u svakom trenutku, Ljetna opcija donosi čak 120 GB koji se mogu trošiti cijelo ljeto, od uključenja pa sve do 30. rujna uz jednokratnu naknadu od 120 kuna.

Saznaj više

30.05.2018

Nakon prestižne nagrade MIXX za najbolju web stranicu i webshop, razvoja digitalnih kanala i uvođenja brojnih rješenja s ciljem digitalizacije ključnih korisničkih procesa, nova Moj Vip aplikacija sljedeći je korak prema digitalnom i korisnički fokusiranom iskustvu uz još intuitivnije sučelje i nove funkcionalnosti.

Saznaj više

17.04.2018

Vipnet je u sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija održanog proteklog vikenda u Rovinju osvojio šest nagrada, po tri u kategorijama MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja „Nema da nema". Vipnetova nova web stranica i webshop, izrađena u suradnji s tvrtkama Web Burza, Croz i OptimIT osvojila je prestižnu nagradu MIXX za najbolju web stranicu, a Vipnetu je s agencijom Degordian pripala i MIXX nagrada u kategoriji Best social za kampanju Vip You Tube Akademija.

Saznaj više

12.04.2018

Ova jedinstvena usluga sastoji se od pametnih uređaja za nadzor, upravljanje i osiguranje doma na daljinu i u potpunosti je kompatibilna s popularnim smart home asortimanima iz Ikee i Phillipsa, ali i s uređajima koji još nisu dostupni u Hrvatskoj poput Amazon Echo i Amazon Dot.  

Saznaj više

23.03.2018

Novi mobilni uređaj Sony Xperia XZ2 dostupan je putem predbilježbi na Vip webshopu, a svi predbilježeni kupci dobivaju na dar bežične slušalice Sony WH-1000XM2 u vrijednosti od 3 000 kuna. Uređaji su u Vipnetu dostupni uz Mobilne tarife S+, M i L koje uključuju puno giga za surfanje po maksimalnim brzinama do 300 Mbit/s uz uključen 4G+/LTE. Primjerice, u tarifi Mobilna L s uključenih 5.000 minuta/SMS poruka i 30 GB uz uključenje e-računa, Sony Xperia XZ2 dostupan je za 199 kuna odmah i 190 kuna mjesečne rate za uređaj. Uređaj će biti dostupan u Vip shopovima od 6. travnja.

Saznaj više

23.03.2018

Na konferenciji HR Days održanoj 22. ožujka 2018. u Rovinju, projekt internog poduzetništva „Empowering Ideas - Become an Intrapreneur" u provedbi Vipneta dobitnik je prestižne nagrade za Najbolju HR praksu, koju dodjeljuju tvrtke Selectio i Moj posao. Vipnet je slavio u snažnoj konkurenciji i potvrdio jačanje uloge kompanije u razvijanju najboljih praksi upravljanja ljudskim resursima na domaćem tržištu.

Saznaj više

22.03.2018

Regionalna esport liga pod nazivom Vip Adria liga powered by ESL, pokrenuta od strane Vipneta i ESL-a, najveće svjetske kompanija za esport, ulazi u svoju drugu sezonu. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, od ovog će travnja odmjeravati snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima - Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja - Valiance i KlikTech.

Saznaj više

16.03.2018

Nakon predbilježbi, korisnici sada mogu u Vip centrima i na Vip webshopu kupiti najnovije Samsung flagship mobilne uređaje. Uređaji su u Vipnetu dostupni uz Mobilne tarife S+, M i L koje uključuju puno giga za surfanje po maksimalnim brzinama do 300 Mbit/s uz uključen 4G+/LTE. Primjerice, u tarifi Mobilna L s uključenih 5.000 minuta/SMS poruka i 30 GB uz uključenje e-računa Samsung S9 dostupan je za 299 kuna odmah i 190 kuna mjesečne rate za uređaj, dok je Samsung S9+ dostupan za 699 kuna odmah i 200  kuna mjesečne rate za uređaj.

Saznaj više

01.03.2018

Uz Vipnet uslugu mobilnog plaćanja mPrijevoz,  realiziranu u suradnji s tvrtkom Infoart Grupa, Vip i Tomato korisnici mogu jednostavno SMS-om kupovati jednokratne i dnevne autobusne karte u javnom gradskom prijevozu u Sisku uz novo digitalno iskustvo plaćanja.

Saznaj više

16.02.2018

Vipnetova ponuda za poslovne korisnike - Vip Metronet Business Solutions, bogatija je za automatiziranu platformu koja omogućuje kompanijama pravovremeno i učinkovito otkrivanje sigurnosnih prijetnji i incidenata – Vectra Cognito rješenje. 

Saznaj više

14.02.2018

Na jedinstvenoj konferenciji za novinare Vipnet je uz pomoć virtualne stvarnosti demonstrirao mobilne i fiksne tehnologije sljedeće generacije koje su već danas implementirane u živoj Vip mreži, a tijekom 2018. će imati veliki utjecaj na iskustvo korisnika. U fiksnom segmentu demonstrirane su brzine od 4 Gbit/s na kućnim modemima nove generacije koje Vipnet već testira s korisnicima, dok su u mobilnom segmentu demonstrirane 5G funkcionalnosti pri čemu je ostvarena brzina od 750 Mbit/s koju već danas podržava više od 10 posto mobilnih uređaja dostupnih u populaciji

Saznaj više

06.02.2018

Vipnet i vodeći proizvođač inovativnih rješenja za telekomunikacije, japanski Anritsu, zajednički su implementirali sustav za napredno praćenje korisničkog iskustva pod nazivom eoAnalytics, koji će domaćem telekom operatoru omogućiti još bržu detekciju i efikasnije nadgledanje mrežnih servisa i kvalitete usluga, a sve to uz pomoć machine learninga.

Saznaj više

19.01.2018

Zagreb,  19. siječnja 2018. -   Dugoiščekivani premium pametni telefon LG V30 dostupan je putem predbilježbi u ponudi Vipneta. Predbilježeni kupci će na poklon dobiti vrijedan poklon - LG 360 CAM i Bang & Olufsen BeoPlay H3 slušalice. Uređaj je u Vipnetu dostupan u mobilnim tarifama S+, M i L tarifama koje omogućuju surfanje maksimalnim brzinama do 225 Mbit/s uz uključen 4G+/LTE. Primjerice,  u tarifi Mobilna L  LG V30 je dostupan za 9 kuna odmah i 170 kuna mjesečne rate za uređaj.  Uređaj će biti dostupan u Vip shopovima od 5. veljače.

Saznaj više

20.12.2017

Zagreb, 20. prosinca  2017. -  Koji su se sve inovativni tehnološki projekti razvijali ove godine u zagrebačkom središtu kreativnih tehnologija, moglo se saznati na Demo Day susretu, koji se sinoć održao u prostorijama HUB-a 385, u zajedničkoj organizaciji istoimenog centra inovacija, Netokracije i Vipneta. Demo Day događaji često se organiziraju na svjetskoj razini i riječ je o dobro poznatom konceptu u tehnološkoj zajednici gdje različiti kompanije i startupovi predstavljaju projekte i napredak u razvoju projekata i proizvoda.

Saznaj više

15.12.2017

Zagreb, 15. prosinca 2017. Ovog je tjedna s radom započeo novi, preuređeni Vip centar u Gajevoj ulici u Zagrebu, a svečano otvorenje na atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada obogatili su svojim koncertom zbor Izvor i Mia Dimšić, koja je uz gitarsku pratnju Ante Gele okupljene provela kroz glazbenu bajku izvodeći neke od najpoznatijih božićnih pjesama.

Saznaj više

30.11.2017

Zagreb, 30. studenoga 2017. - U veljači ove godine Vipnet je uspješnim završetkom procesa preuzimanja postao većinski vlasnik Metroneta, a od 1. prosinca 2017. godine okreće se nova stranica u poslovanju Vipneta i Metroneta. Od toga dana na tržištu djeluju pod novim zajedničkim brendom kao jedinstvena cjelina u pružanju telekomunikacijskih i ICT usluga poslovnim korisnicima - Vip Metronet Business Solutions

Saznaj više

26.11.2017

Zagreb, 26.studenoga - danas su u sklopu posljednjeg dana Reboot Infogamera na Zagrebačkom Velesajmu održane finalne borbe u League of Legends finalu prvog izdanja Vip Adria lige.

Saznaj više

25.11.2017

Zagreb, 25. studenoga - Uz suglasnost Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), Vipnet je dobio  privremenu dozvolu za korištenje radio-frekvencijskog spektra na 3500 MHz, uz pomoć koje je na području Grada Jastrebarskog započeo s testiranjem novih tehnologija koje prethode uvođenju 5G mreža. Tijekom testiranja ostvarene su brzine prijenosa podataka od 700 Mbit/s.

Saznaj više

25.11.2017

Zagreb, 25.studenoga- danas su u sklopu Reboot Infogamera održane finalne borbe u Counterstrike: Global Offensive (CS:GO) finalu prvog izdanja Vip Adria lige.​

Saznaj više

24.11.2017

Zagreb, 24. studenoga 2017. - Reboot InfoGamer, jedan od najvećih gaming sajmova i festivala u ovom dijelu Europe, svoja je vrata posjetiteljima otvorio ovog utorka, 21. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu. Tijekom vikenda će od 24. do 26. studenoga biti dom velike LAN završnice Vip Adria Lige powered by ESL.

Saznaj više

22.11.2017

Zagreb, 22. studenoga 2017. - Jučer je započeo jedan od najvećih gaming sajmova i festivala u ovom dijelu Europe koji će do 26. studenoga 2017. na Zagrebački velesajam privući više od 70 tisuća zaljubljenika u nove tehnologije. Najveće i programski najbogatije izdanje Reboot InfoGamera do sada, održava se pod generalnim pokroviteljstvom Vipneta, a fokusirat će se na predstavljanje najnovijih igara i hardvera, developera, analognih igara, VR tehnologije i eSportsa.

Saznaj više

25.10.2017

Zagreb, 25. listopada 2017. -  Program suradnje između Vipneta i matematičkog odsjeka omogućit će studentima matematike upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom kroz uključivanje studenata u radno okruženje putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova, a suradnja obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata, smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem Vipneta. Studentima matematike od danas je na raspolaganju suvremeno opremljeni „Vip Lab" na matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te Vipnetovim superbrzim Internetom, a matematičkom odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

Saznaj više

16.10.2017

Zagreb, 16. listopada 2017. godine – Danas je u Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina predstavljeno izvođenje nastave iz povijesti u virtualnoj stvarnosti. Sat povijesti održao je profesor iz zagrebačke Hotelijersko-turističke srednje škole, Hano Uzeirbegović, koji od rujna 2016. godine izvodi izborni predmet „Virtualna povijest". Vipnet je Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina donirao naočale za virtualnu stvarnost, prijenosna računala i mobilne uređaje kako bi se u cijelosti opremila učionica za povijest i geografiju, a donacijom vrijedne opreme podržano je i daljnje unaprjeđenje nastave povijesti u Hotelijersko-turističkoj školi čime je učenicima omogućen pristup naprednoj i motivirajućoj nastavi te pristup novim tehnologijama u obrazovanju.

Saznaj više

09.10.2017

Zagreb, 9. listopada 2017. - Vipnet je još tijekom 2013. uveo Siebel CRM sustav kao centralnu interakcijsku točku s korisnicima i to je bila početna faza digitalnog transformiranja kompanije. Četiri godine kasnije, digitaliziraju se svi ključni procesi i dodirne točke s korisnicima. Nova ponuda usluga  „Poveži Sve.", s digitalnim asistentima kao centrima interakcije  s korisnicima - predstavlja novu generaciju digitalnog korisničkog iskustva. Novost je i uvođenje robota za ubrzavanje operativnih procesa u Službi za korisnike.

Saznaj više

22.09.2017

Zagreb, 22. rujna 2017. - Bez interneta danas ništa nije moguće te uočavamo snažnu ekspanziju korištenja interneta, kako u mobilnom, tako i u fiksnom segmentu. To pokazuje i nedavno istraživanje Medianeta prema kojemu bi građani radije čekali javni prijevoz 20 minuta nego da imaju problema s pokretanjem neke aplikacije na svojem mobilnom uređaju. 40 posto ispitanika pomoću mobitela povremeno prati broj prijeđenih koraka u danu, dok čak njih 49 % to čini redovito. Više od polovice (51%) koristi mobitel kao glavnog savjetnika za pronalaženje najbližeg restorana, kemijske čistionice ili trgovine. Dodatno, čak 70% ispitanika navodi da odmah po dolasku u kafić šifru za besplatan Wi-Fi.

 

 

Saznaj više

11.09.2017

Zagreb, 9. studenoga 2017. godine - U novoopremljenim prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u ulici Andrije Hebranga 18, danas su predstavljene aktivnosti koje se provode u sklopu projekta sufinanciranog od strane Europske unije, „Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place" (2015-HR-IA-0013). Dio projekta su i radionice za osnovnoškolce te osobe treće životne dobi, a čija realizacija kreće u prosincu.

Saznaj više

07.09.2017

Zagreb, 7. rujna 2017. - Vipnet je predstavio novu uslugu koja će dodatno razveseliti sve one koji su ovog tjedna krenuli put školskih klupa. Od sada će najmlađi moći još bezbrižnije komunicirati sa svojim školskim kolegama nakon završetka nastave, a sve zahvaljujući novoj funkcionalnosti u Moj Vip aplikaciji za sve Vipme korisnike, ali i Vip korisnike pretplate.

Saznaj više

10.08.2017

Vipnet, najbrže rastući konvergentni telekom operator u Hrvatskoj je zahvaljujući kontinuiranim investicijama u inovacije i infrastrukturu, doveo svoju fiksnu infrastrukturu nove generacije do više od 440 tisuća kućanstava. Izgradnjom 10 tisuća kilometara vlastite optičke infrastrukture, Vipnet je ove godine s vlastitom mrežom ušao u još 13 gradova diljem Hrvatske među kojima su Makarska, Metković i Ploče te je prisutan u ukupno 43 grada.

Saznaj više

02.08.2017

Liga starta nakon četiri kruga online kvalifikacija koje se odvijaju od 19. kolovoza do 9. rujna, a veliko LAN finale natjecanja u planetarno popularnim naslovima Counter Strike: Global Offensive i League of Legends održat će se na Reboot InfoGameru krajem studenog

Saznaj više

31.07.2017

Usluga Pokupi u Vipu nudi nove mogućnosti dostave uređaja kupljenog u webshopu

Saznaj više

18.07.2017

Vipme i Tomato korisnici bonova svoj račun mogu obnoviti jednostavnim skeniranjem koda mobilnim uređajem, umjesto dosadašnjeg upisivanja 14-znamenkastog broja. Ova funkcionalnost izuzetno pojednostavljuje proces obnove bona za korisnike.

Saznaj više

18.07.2017

Uz nove prepaid tarife Vipnet uveo i povoljne „snack" opcije

Saznaj više

13.07.2017

Vipnetovi korisnici putem usluge mKovanice odsad kod najvećeg domaćeg ugovaratelja zdravstvenog osiguranja mogu SMS-om platiti prvu ratu police osiguranja i tako na pojednostavljen način ugovoriti policu, bez potrebe odlaska na prodajno mjesto ili uplate putem kartice, odnosno e-bankinga.

 

 

Saznaj više

13.06.2017

Inovativno i sigurnosno poboljšano rješenje za SMS plaćanje karata u gradskom prijevozu u Vipnetovoj ponudi je od početka lipnja, a pojedini operatori javnog gradskog prijevoza već su pokazali veliki interes.

Saznaj više

02.06.2017

Investicije u razvoj infrastrukture u godinu dana donose porast upotrebe podatkovnog prometa u Vip mobilnoj mreži za 150 posto

Saznaj više

31.05.2017

Dodijeljene nagrade digitalnim herojima među malim poduzetnicima

Između 10 finalista Vipnetovog natječaja Heroji digitalnog doba, stručni žiri odabrao je troje najboljih. Tvrtke Async, Urban Mobility i Pointers nagrađene su za najbolju primjenu digitalnih alata u poslovanju, a Pointersu je pripala i posebna nagrada publike.

Saznaj više

31.05.2017

Inovativna mobilna aplikacija za digitalizaciju iskustva hotelskog gosta

 

 

Saznaj više

31.05.2017

Uz predbilježbe na Vip webshopu korisnici na poklon dobivaju Under Armour Health Box

Saznaj više

25.05.2017

Vipnetu u Londonu za uslugu mAutopraonice osvojio međunarodnu nagradu za inovativnost

Saznaj više

23.05.2017

Prekretnica za domaću gaming scenu: Vipnet i ESL pokreću regionalnu esport ligu

  • esport je najbrže rastući sport u povijesti s gotovo 700 milijuna američkih dolara prihoda u 2017. godini
  • Regionalna, ali i globalna prepoznatljivost Vip Adria lige doprinijet će popularizaciji esporta i bržem razvoju profesionalnih timova i igrača u regiji

 

 

Saznaj više

08.05.2017

Zadar, 08. svibnja 2017. - Više od 8000 trkača i rekreativaca okupilo se ove nedjelje u Zadru na spektakularnoj utrci Wings for Life World Run, svi zajedno ujedinjeni oko jedne ideje - trčati za one koji ne mogu. Među njima se bilo i 50-ak zaposlenika Vipneta, članova Vip Running Teama, koji su se prethodnih mjeseci vrijedno pripremali pod budnim okom trenera triatlon kluba Swibir, a posebno trenerice Željke Šaban Miličić, trofejne  triatlonke i finisherke Svjetskog prvenstva Ironman. Željka je pobijedila u ženskoj konkurenciji pretrčavši čak 44 kilometara za one koji ne mogu.

 

 

 

Saznaj više