adria liga adria liga

Rekordno izdanje Reboot InfoGamera

Prati nas

Iza nas je rekordno izdanje
Reboot InfoGamera powered by A1!

Oko 50.000 posjetitelja uživalo je u programu Reboot InfoGamera powered by A1 koji se održao od 9. do 12. studenog na Zagrebačkom Velesajmu i time potvrdio status najvećeg regionalnog gejming događaja. Na jednom je mjestu okupljeno sve što zaljubljenici u gejming mogu poželjeti – od raskošnog programa i predstavljanja više od 90 izlagača iz cijeloga svijeta do spektakularnog finala 12. sezone najveće regionalne esport lige A1 Adria League.

 

Prati nas i saznaj sve novosti na: A1 Adria League, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, Twitch, Trovo i Discord.

Pogledaj kako nam je bilo

Službeni Aftermovie 12. sezone A1 Adria League čija je završnica odigrana na Reboot InfoGamer festivalu! Uživaj i zaprati nas kako ne bi propustio najvažnije vijesti najdugovječnije regionalne esport lige!

 
Reboot Infogamer Reboot Infogamer

A1 BLOG Reboot InfoGamer powered by A1 nadmašio očekivanja i potvrdio titulu najvećeg regionalnog gejming sajma

Oko 50 tisuća posjetitelja uživalo je na Zagrebačkom Velesajmu u raskošnom programu povratničkog gejming festivala Reboot InfoGamera powered by A1. 

  Pročitaj članak

Ne propusti sve novosti
A1 Adria League

Završila je 12. sezona A1 Adria League!

U gejming svijetu još će se dugo pričati o uzbudljivom finalu 12. sezone A1 Adria League. Spektakularna predstava obogatila je program najvećeg regionalnog gejming sajma Reboot InfoGamer powered by A1 i ponovno izmamila uzdahe esport zaljubljenika. Finala u EAFC24, Brawl Starsu, EAFC24 Mobileu te novoj inačici kultnog Counter-Strikea, CS2, pružila su posjetiteljima nezaboravne trenutke od kojih će neki zasigurno postati i kultnima. Pored finala 12. sezone, posjetitelji su imali priliku uživati i u finalu A1 Student eChallenge natjecanja u kojem je svoje gejmersko umijeće pokazali studenti. Tko se sve okrunio titulom pobjednika 12 sezone A1 Adria League i A1 Student eChallenge natjecanja možete saznati OVDJE.

Finale 12. sezone A1AL Finale 12. sezone A1AL

Predstavljeni rezultati nastavka istraživanja hrvatske gejming industrije

RUJAN, 2023.

Unatoč izazovnim gospodarskim i ekonomskim trendovima, rezultati istraživanja provedenog u suradnji A1 i Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara, pokazali su porast zaposlenosti i ukupne dobiti hrvatske gejming industrije. Podaci otkrivaju kako su nacionalni proizvođači računalnih igara svjesni odgovornosti koju imaju prema zaljubljenicima u videoigre pa ih većina namjerava uvesti kodekse ponašanja i mehanizme kojima će igrači moći prijaviti neprihvatljivo ponašanje. 
Više o rezultatima istraživanja možeš saznati OVDJE.

presica gejming presica gejming

Esport vijesti

Kako se nositi s toksičnosti na internetu i u videoigrama?

Koja je najniža dobna granica za otvaranje profila na društvenim mrežama, što podrazumijeva pojam odgovornog ponašanja na internetu, gdje pronaći smjernice za kvalitetniji doprinos sigurnijem internetu te kome se obratiti u slučaju da smo svjedoci ili žrtve elektroničkog nasilja? To su samo neka pitanja na koja su odgovorili sudionici okruglog stola pod nazivom „Odgovorno ponašanje na internetu i u videoigrama" održanog u sklopu kampanje #BoljiOnline. Odgovore pronađi OVDJE.

toksičnost na internetu toksičnost na internetu

Esport je više od gejmanja

Sve više postaje jasno kako esport ne predstavlja samo zurenje u ekran i dugometražno igranje igara. On je postao kultura u kojoj uživaju milijuni ljudi i kao takav privlači pozornost i onih koji o njemu do sada nisu previše razmišljali. O fenomenu esporta razgovarali su i sudionici panela „Esport je više od gejmanja“ na kojemu su otkrili kako izgleda esport scena u Hrvatskoj, koliko traje karijera jednog igrača te zašto se gejmanje još uvijek  smatra „gubitkom vremena“. 

12. AAL 12. AAL

Trenuci zbog kojih esport prate stotine milijuna ljudi

Foto: Riot Games

Kao što ljubiteljima nogometa ubrza puls nakon što igrač njihovog najdražeg kluba postigne pogodak u posljednjim trenucima utakmice, tako se „uznemiri“ srce svih ljubitelja esporta kada vrhunski gejmeri i njihovi timovi postignu ono što se do tog trenutka činilo nemogućim. Trenuci su to koji esportu daju posebnu draž i u kojima se imena onih koji su u presudnom trenutku zablistali upisuju u listu vječnih gejming legendi. U nastavku ti donosimo četiri trenutka koja su pronašla svoje mjesto na listi nezaboravnih gejming iznenađenja. 

 

 

trenutci zbog kojih se prati esport trenutci zbog kojih se prati esport

Kako postati profesionalni gejmer u Hrvatskoj?

Postati profesionalni gejmer nije nimalo lagan posao, posebno ako uz to želiš biti i „popularni“ profesionalni gejmer. Poznati streameri i esportaši nisu samo izvrsni u igranju određene videoigre, već posjeduju čitav niz vještina kojima kontinuirano održavaju svoju popularnost u gejming svijetu. O kojim se vještinama radi i što je sve potrebno kako bi postao profesionalni gejmer u Hrvatskoj provjeri OVDJE

profi gejmer profi gejmer

Kraj jedne i početak nove ere jedne od najpopularnijih igara ikad

Ne postoji ljubitelj videoigara koji nije čuo za Counter-Strike (CS:GO), franšizu koja se slobodno može nazvati okosnicom esport industrije. U posljednjih 11 godina „pucačina iz prvog lica“ ostavila je iznimno veliki trag u gejming svijetu i postala sastavnim dijelom većine esport natjecanja pa tako i A1 Adria League, a sada će je zamijeniti besplatna nadogradnja Counter-Strike 2 (CS2). Što sve donosi nova verzija popularnog naslova, provjeri OVDJE

kraj ere kraj ere

Iza kulisa: Kako organizirati esport natjecanje?

Esport natjecanja postala su pravi fenomen u svijetu videoigara, ali i zabavne industrije. Na raskošnim spektaklima vrhunske produkcije okupljaju se najbolji gejmeri iz cijelog svijeta te ogromni broj navijača koji u velikim dvoranama ili putem online prijenosa uživaju u vještinama svojih idola. Međutim, organiziranje tako veličanstvene gejming predstave iznimno je zahtjevno i podrazumijeva ulaganje ogromne količine truda i znanja. Kako bi se upoznao sa svim izazovima s kojima se suočavaju organizatori esport natjecanja vodimo te iza kulisa. Više provjeri ovdje.

iza kulisa natjecanja iza kulisa natjecanja

A1 i esport

A1 Hrvatska predvodnik je u inovacijama na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. Još davne 2017. godine prepoznali smo važnost gejminga i esporta te smo pokrenulu A1 Adria League, najdugovječniju regonalnu esport ligu. Također, dugogodišnji smo sponzor Reboot InfoGamer powered by A1, jednog od najvećih gejming festivala u regiji.

Što je A1 Adria League?

A1 Adria League najdugovječnija je regionalna esport liga koja okuplja brojne gejmere i zaljubljenike u esport. Finala ove lige održavaju se na najvećoj pozornici u sklopu Reboot InfoGamera powered by A1, a na njoj sudjeluju najbolji regionalni igrači. Liga je također platforma za sve one koji se žele okušati i u drugim domenama organizacije esport natjecanja.