EU projekti i A1

A1 Hrvatska korisnik je bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova i Programa EU za provedbu različitih projekata u području informacijske i komunikacijske tehnologije koji doprinose razvojnim ciljevima Republike Hrvatske, ali i Europske unije u cjelini.


 

Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa

Tvrtka trenutno provodi tri projekta sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru kojih, u svrhu povećanja nacionalne pokrivenosti, ulaže u izgradnju širokopojasnih pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA mreža) u područjima bez širokopojasne infrastrukture te bez dostatnog komercijalnog interesa. Provedba projekata odvija se sukladno Ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanima s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Projekti se provode na područjima Ivanić Grada, Kaštela i Solina i njihovih partnerskih općina. Završetak projekata očekuje se do kraja 2023. godine, a imat će brojne pozitivne učinke na društveno-ekonomsko okruženje. 
Više o projektu

Hrvatski Centar za sigurniji internet

A1 Hrvatska partner je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu na EU projektu Safer Internet Centre Croatia - Making Internet a good and safe place“ kojim promiče sigurna i odgovorna upotreba online tehnologija i mobilnih uređaja među djecom i mladima. U okviru projekta izrađena je aplikacija netHELP koja nudi mogućnost anonimne prijave nasilja na internetu i razgovor sa stručnjacima, a uz to organiziran je  niz edukativnih predavanja za djecu, roditelje i stručnjake. 
Više o projektu
cnzd cnzd