Leadership team

Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor

Jiří Dvorjančanský je svoju uspješnu karijeru u telekom industriji započeo 1999. godine kao direktor prodaje u T-Mobile Češka Republika. 

Godine 2002. godine postao je izvršni dopredsjednik marketinškog sektora te na toj funkciji ostaje do 2008. godine. Jiří je 2009. godine promaknut u Upravu T-Mobile Njemačka gdje do 2009. godine obnaša i funkciju izvršnog dopredsjednika marketinškog sektora.

Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodnog sektora prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma. A1 timu pridružuje se u kolovozu 2014. godine na poziciji predsjednika Uprave A1 Hrvatska.

Jiří Dvorjančanský diplomirao je na Češkom tehničkom sveučilištu u Pragu te na Tehnološkom institutu u Grenobleu. Nakon toga završio je MBA studij na University Thunderbird u Pragu. 

Johannes Kandera, član uprave i glavni direktor za financije

Nakon studija na Ekonomskom Sveučilištu u Beču, Johannes Kandera pridružuje se A1 Grupi 1999. godine kao dio tima za kontroling poslovnog područja u Mobilkomu, bivšem austrijskom mobilnom operateru. 

Nakon zauzimanja nekoliko pozicija u organizaciji kontrolinga, 2006. preuzima dužnost voditelja kontrolinga u Vip mobileu u Srbiji gdje je bio dio startup tima odgovornog za izgradnju kontroling odjela. Godine 2011. se vraća u Beč na poziciju direktora kontrolinga Grupe te je bio zadužen za kontrolu proizvoda i standarda unutar cijele grupe. 

Johannes se pridružuje A1 Hrvatska 2015. kao član uprave i glavni direktor za financije. 

Ivan Gabrić, Glavni direktor za segment poslovnih korisnika

Ivan je svoju karijeru izgradio u poznatim kompanijama kao što su Infosistem d.d., IBM Hrvatska i Hewlett-Packard Adriatic Region gdje je u samo nekoliko godina postigao vrhunske rezultate u segmentima za poslovne korisnike i partnere te u području razvoja poslovnih IT rješenja.

Kao predsjednik Uprave Combisa predvodio je razvoj te kompanije kao jedne od najjačih ICT kompanija u zemlji te kao jednu od top tri sistem integratora u regiji.

Više od desetljeća radio je na regionalnoj ekspanziji i integraciji Combisa. Prije dolaska u A1 Hrvatska , Ivan je sudjelovao je u brojnim projektima poslovnog savjetovanja za THL, ICT i telekomunikacijsku industriju. Diplomirao je računarstvo na zagrebačkom FER-u te je završio MBA Henley Business School na Sveučilištu u Readingu.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika

Nakon diplome na Fakultetu ekonomije i trgovine, Ivana je svoju karijeru započela u FMCG industriji, nakon čega prelazi u telekomunikacijski sektor.

Na rukovodećim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, Ivana je bila odgovorna za razvoj i provođenje komercijalne strategije u skladu sa tržišnim trendovima, vodeći pri tome značajne tržišne timove.

Timu A1 se pridružuje 2014. kao direktorica prodaje privatnim korisnicima, nakon odličnih rezultata u svim segmentima prodaje, 2016. postaje glavna direktorica za segment privatnih korisnika.
 

Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije

Ivan ima više od 17 godina međunarodnog iskustva u telekomunikacijama i IT industriji na području Srednje i Istočne Europe.

Prije nego što se pridružio A1 Hrvatska, radio je na različitim izvršnim pozicijama unutar Deutsche Telekom grupe, zadnje kao direktor marketinga za B2B i Cloud/ICT segment poslovanja Slovak Telekoma.

Na navedenoj poziciji bio je odgovoran za razvoj B2B segmenta na slovačkom tržištu i transformaciju telekoma u Cloud/ICT pružatelja usluga.

Ivan je diplomirao elektrotehniku 2001. godine na Sveučilištu u Zagrebu; MBA diplomu stekao je 2006. na IEDC-Bled School of Management, a profesionalno se usavršavao na europskim poslovnim školama poput ESMT Berlin, RSM Erasmus i druge.

Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku

Tomislav Makar glavni je direktor za tehniku A1 Hrvatska. Svoju karijeru započeo je odmah po završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatskom Telekomu, a od 2000. godine dio je A1 tima, u kojem svoj karijerni put započinje na poziciji inženjera optimizacije i kvalitete radeći na projektu izgradnje A1 Hrvatska te proširenju i pokretanju operacija u svim dijelovima A1 Telekom Austria grupe.

Tomislav 2008. godine postaje direktor mobilnog pristupa cijele A1 Telekom Austria grupe, a 2011. godine imenovan je direktorom razvoja pristupne i prijenosne mreže A1.  Među ostalim, dobitnik je A1 nagrade za najbolju tehničku inovaciju 2005., a potom dvije godine uzastopce, 2009. i 2010., osvaja nagradu A1 Telekom Austria Grupe za najbolju tehničku inovaciju.
Radio je na projektima uvođenja novih tehnologija poput UMTS, LTE , 5G, FTTX tehnologija te snažno podupire razvoj tehnoloških inovacija poput kognitivnih tehnologija.
Tomislav je član Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE) te redovni predavač i panelist na vodećim domaćim konferencijama.


 

 

Mislav Galler, izvršni direktor za Makedoniju

Dugogodišnju uspješnu karijeru u prodaji započeo u siječnju 2003. godine u auto industriji. 

Potom, 2006. prelazi u Merkur International gdje kasnije preuzima poziciju direktora prodaje. 2010. godine dolazi u Rewe Group na mjesto člana Uprave Bille te preuzima mjesto glavnog direktora Bipe.

A1 Telekom Austria Grupi Mislav se pridružuje u veljači 2012. godine na poziciji voditelja poslovne prodaje, a tri godine kasnije preuzima funkciju direktora prodaje poslovnim korisnicima u A1. Od listopada 2017. godine, Mislav je na funkciji izvršnog direktora one.Vipa u Makedoniji.