Leadership team

Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor

Jiří Dvorjančanský je svoju uspješnu karijeru u telekom industriji započeo 1999. godine kao direktor prodaje u T-Mobile Češka Republika. 

Godine 2002. godine postao je izvršni dopredsjednik marketinškog sektora te na toj funkciji ostaje do 2008. godine. Jiří je 2009. godine promaknut u Upravu T-Mobile Njemačka gdje do 2009. godine obnaša i funkciju izvršnog dopredsjednika marketinškog sektora.

Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodnog sektora prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma. A1 timu pridružuje se u kolovozu 2014. godine na poziciji predsjednika Uprave A1 Hrvatska.

Jiří Dvorjančanský diplomirao je na Češkom tehničkom sveučilištu u Pragu te na Tehnološkom institutu u Grenobleu. Nakon toga završio je MBA studij na University Thunderbird u Pragu. 

Daniel Šimić, glavni direktor za segment poslovnih korisnikaDaniel je u svojih 20 godina internacionalnoga iskustva u konzalting i ICT industriji strukturirao i vodio kompleksne transformacijske projekte u telekomunikacijskoj industriji i javnom sektoru u Hrvatskoj i CEE regiji. Vodio je poslovanje IBM Consultinga u Hrvatskoj te je bio zadužen za razvoj regionalnog poslovanja u telekomunikacijskoj industriji kao član IBM Consulting CEE Leadership tima.

Karijerni put započeo je 1999. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, potom nastavio u Ericsson Nikoli Tesli, nakon čega započinje konzultantsku karijeru u SAD-u i Velikoj Britaniji.
 

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnikaNakon diplome na Fakultetu ekonomije i trgovine, Ivana je svoju karijeru započela u FMCG industriji, nakon čega prelazi u telekomunikacijski sektor.

Na rukovodećim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, Ivana je bila odgovorna za razvoj i provođenje komercijalne strategije u skladu sa tržišnim trendovima, vodeći pri tome značajne tržišne timove.

Timu A1 se pridružuje 2014. kao direktorica prodaje privatnim korisnicima, nakon odličnih rezultata u svim segmentima prodaje, 2016. postaje glavna direktorica za segment privatnih korisnika.
 

Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije

Ivan ima više od 20 godina međunarodnog iskustva u telekomunikacijama i IT industriji na području Srednje i Istočne Europe.

Prije nego što se pridružio A1 Hrvatska, radio je na različitim izvršnim pozicijama unutar Deutsche Telekom grupe, zadnje kao direktor marketinga za B2B i Cloud/ICT segment poslovanja Slovak Telekoma.

Na navedenoj poziciji bio je odgovoran za razvoj B2B segmenta na slovačkom tržištu i transformaciju telekoma u Cloud/ICT pružatelja usluga.

Ivan je diplomirao elektrotehniku 2001. godine na Sveučilištu u Zagrebu; MBA diplomu stekao je 2006. na IEDC-Bled School of Management, a profesionalno se usavršavao na europskim poslovnim školama poput ESMT Berlin, RSM Erasmus i druge.

Branimir Marić, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije

Branimir Marić ima više od 20 godina radnog iskustva u telekomunikacijskom i IT sektoru.

Po završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, profesionalnu je karijeru započeo 1998. u Hrvatskom Telekomu gdje je radio na različitim ekspertnim i rukovodećim poslovima s fokusom na upravljanje i razvoj mreže i novih proizvoda te unaprjeđenje korisničkog iskustva. Karijeru je 2012. nastavio u upravama Deutsche Telekom kompanija na funkciji glavnog direktora za tehnologiju i IT u Slovak Telekomu, a potom i u T-Mobile Republike Češke, nakon spajanja dviju kompanija. Na ovim je poslovima vodio  tehnološku transformaciju mrežne i IT infrastrukture, izgradnju i razvoj gigabitnih optičkih i mobilnih mreža kroz različite modele te niz složenih IT projekata poslovne i digitalne integracije i transformacije.

Posljednjih je deset godina u sklopu Deutsche Telekoma vodio i niz transformacijskih programa u području unaprjeđenja tehničkih servisa, virtualizacije mrežnih funkcija te optimizacije upravljanja investicijama u radio mrežama.

 

Goran Angjeleski, glavni direktor za financijeGoran Angjeleski karijeru je započeo u Makedonskom Telekomu 2006. godine. Godinu dana kasnije prelazi u A1 Makedonija, odnosno tadašnji Vip operator. Karijerni put unutar kompanije vrlo brzo gradi kroz niz rukovodećih pozicija u financijskom sektoru te je dio užeg tima tijekom akvizicija i integracija trećeg mobilnog i više kabelskih operatora na makedonskom tržištu, kao i implementacije procesa nakon akvizicija.

Od 2021. Goran je obnašao dužnost direktora financija i kontrolinga u A1 Makedonija te je bio odgovoran za uspostavu i financijsko praćenje sinergijskih procesa u Hrvatskoj i Makedoniji.
 

 

Metodija Mirchev, izvršni direktor A1 Makedonija

Metodija Mirchev karijeru je započeo u FMCG industriji u Poljskoj, promijenivši nekoliko menadžerskih pozicija u nekoliko različitih međunarodnih tvrtki. Prije prelaska u telekomunikacijsku industriju, radio je kao izvršni direktor poljskog L’Oréala.

Godine 2005. imenovan je voditeljem prodaje u Cosmofonu, vodećoj telekomunikacijskoj tvrtki, a 2007. je postao glavni komercijalni direktor tvrtke. Četiri godine kasnije, 2011. godine, imenovan je glavnim direktorom prodaje i marketinga tvrtke ONE, koja je dio grupacije Telekom Slovenije, a 2013. promoviran je u izvršnog člana Uprave telekoma kao njegov glavni operativni direktor.

Metodija je magistrirao na Tehničkom sveučilištu u Varšavi. Osim toga, posjeduje diplome s izvršnih MBA programa poslovnih škola London Business School, HEC Paris i NHH Norway.