Leadership team

Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor

Jiří Dvorjančanský je svoju uspješnu karijeru u telekom industriji započeo 1999. godine kao direktor prodaje u T-Mobile Češka Republika. 

Godine 2002. godine postao je izvršni dopredsjednik marketinškog sektora te na toj funkciji ostaje do 2008. godine. Jiří je 2009. godine promaknut u Upravu T-Mobile Njemačka gdje do 2009. godine obnaša i funkciju izvršnog dopredsjednika marketinškog sektora.

Prije prelaska u tvrtku Telefónica Češka Republika, obnašao je funkciju starijeg potpredsjednika međunarodnog sektora prodaje, marketinga i službe za korisnike Deutsche Telekoma. A1 timu pridružuje se u kolovozu 2014. godine na poziciji predsjednika Uprave A1 Hrvatska.

Jiří Dvorjančanský diplomirao je na Češkom tehničkom sveučilištu u Pragu te na Tehnološkom institutu u Grenobleu. Nakon toga završio je MBA studij na University Thunderbird u Pragu. 

Goran Manestar, član uprave i glavni direktor za financije

Goran započinje svoju karijeru u Unileveru 2000. godine gdje kroz poslove u Kontrolingu i Lancu opskrbe radi sa regionalnim tržištima Hrvatske, Slovenije i B&H.

Poslije kraćeg iskustva u Erste banci, 2007. godine prelazi u Lactalis (Dukat) gdje obavlja različite izvrsne funkcije u regiji Jugoistočne Europe ponajviše u područjima Izvoza i Kontrolinga. Aktivno unapreduje operativne rezultate kompanija, brojne projekte i ulaganja, te radi na integraciji akvizicija na tom području Europe.

2015. godine nastavlja razvoj svoje međunarodne karijere u Francuskoj gdje kao CFO divizije Lactalis Emerging markets uz ured izvoza, pokriva i mnogobrojna tržišta Azije, Afrike, Bliskog istoka Indije te CIS zemalja.

Timu A1 se priključuje 2019. godine sa pozicije globalnog direktora kontrolinga Lactalis grupe.  

Ivan Gabrić, Glavni direktor za segment poslovnih korisnika

Ivan je svoju karijeru izgradio u poznatim kompanijama kao što su Infosistem d.d., IBM Hrvatska i Hewlett-Packard Adriatic Region gdje je u samo nekoliko godina postigao vrhunske rezultate u segmentima za poslovne korisnike i partnere te u području razvoja poslovnih IT rješenja.

Kao predsjednik Uprave Combisa predvodio je razvoj te kompanije kao jedne od najjačih ICT kompanija u zemlji te kao jednu od top tri sistem integratora u regiji.

Više od desetljeća radio je na regionalnoj ekspanziji i integraciji Combisa. Prije dolaska u A1 Hrvatska , Ivan je sudjelovao je u brojnim projektima poslovnog savjetovanja za THL, ICT i telekomunikacijsku industriju. Diplomirao je računarstvo na zagrebačkom FER-u te je završio MBA Henley Business School na Sveučilištu u Readingu.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika

Nakon diplome na Fakultetu ekonomije i trgovine, Ivana je svoju karijeru započela u FMCG industriji, nakon čega prelazi u telekomunikacijski sektor.

Na rukovodećim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, Ivana je bila odgovorna za razvoj i provođenje komercijalne strategije u skladu sa tržišnim trendovima, vodeći pri tome značajne tržišne timove.

Timu A1 se pridružuje 2014. kao direktorica prodaje privatnim korisnicima, nakon odličnih rezultata u svim segmentima prodaje, 2016. postaje glavna direktorica za segment privatnih korisnika.
 

Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije

Ivan ima više od 20 godina međunarodnog iskustva u telekomunikacijama i IT industriji na području Srednje i Istočne Europe.

Prije nego što se pridružio A1 Hrvatska, radio je na različitim izvršnim pozicijama unutar Deutsche Telekom grupe, zadnje kao direktor marketinga za B2B i Cloud/ICT segment poslovanja Slovak Telekoma.

Na navedenoj poziciji bio je odgovoran za razvoj B2B segmenta na slovačkom tržištu i transformaciju telekoma u Cloud/ICT pružatelja usluga.

Ivan je diplomirao elektrotehniku 2001. godine na Sveučilištu u Zagrebu; MBA diplomu stekao je 2006. na IEDC-Bled School of Management, a profesionalno se usavršavao na europskim poslovnim školama poput ESMT Berlin, RSM Erasmus i druge.

Branimir Marić, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije

Branimir Marić ima više od 20 godina radnog iskustva u telekomunikacijskom i IT sektoru.

Po završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, profesionalnu je karijeru započeo 1998. u Hrvatskom Telekomu gdje je radio na različitim ekspertnim i rukovodećim poslovima s fokusom na upravljanje i razvoj mreže i novih proizvoda te unaprjeđenje korisničkog iskustva. Karijeru je 2012. nastavio u upravama Deutsche Telekom kompanija na funkciji glavnog direktora za tehnologiju i IT u Slovak Telekomu, a potom i u T-Mobile Republike Češke, nakon spajanja dviju kompanija. Na ovim je poslovima vodio  tehnološku transformaciju mrežne i IT infrastrukture, izgradnju i razvoj gigabitnih optičkih i mobilnih mreža kroz različite modele te niz složenih IT projekata poslovne i digitalne integracije i transformacije.

Posljednjih je deset godina u sklopu Deutsche Telekoma vodio i niz transformacijskih programa u području unaprjeđenja tehničkih servisa, virtualizacije mrežnih funkcija te optimizacije upravljanja investicijama u radio mrežama.

 

Metodija Mirchev, izvršni direktor A1 Makedonija

Metodija Mirchev karijeru je započeo u FMCG industriji u Poljskoj, promijenivši nekoliko menadžerskih pozicija u nekoliko različitih međunarodnih tvrtki. Prije prelaska u telekomunikacijsku industriju, radio je kao izvršni direktor poljskog L’Oréala.

Godine 2005. imenovan je voditeljem prodaje u Cosmofonu, vodećoj telekomunikacijskoj tvrtki, a 2007. je postao glavni komercijalni direktor tvrtke. Četiri godine kasnije, 2011. godine, imenovan je glavnim direktorom prodaje i marketinga tvrtke ONE, koja je dio grupacije Telekom Slovenije, a 2013. promoviran je u izvršnog člana Uprave telekoma kao njegov glavni operativni direktor.

Metodija je magistrirao na Tehničkom sveučilištu u Varšavi. Osim toga, posjeduje diplome s izvršnih MBA programa poslovnih škola London Business School, HEC Paris i NHH Norway.