Opći uvjeti online kupnje

Registracija korisnika 
 

Korisnici se u A1 web-shopu mogu registrirati: 

 

kao korisnici A1 online usluge pomoću postojećeg korisničkog imena i lozinke 

kao postojeći korisnici A1 GSM usluga unosom pretplatničkog broja i jednokratne lozinke 

kao Novi korisnici kojima će biti dodijeljeno korisničko ime i lozinka 

Načini plaćanja 

 

Kupovinu mobilnih uređaja, dodatne opreme i A1 na bonove kompleta, možete platiti na tri načina: 

 

plaćanje karticom jednokratno ili do 24 rate 

plaćanje pouzećem 

elektroničko plaćanje PayPalom

 

 

Plaćanje karticama: 

 

American Express, Visa, MasterCard, Diners i Maestro jednokratno 

American Express kreditnom karticom do 24 rate 

Diners kreditnom karticom do 24 rate 

MasterCard i Visa karticama Zagrebačke banke do 24 rate 

Visa karticom PBZ banke do 24 rate 

Maestro karticom PBZ banke do 24rate

 


Nakon uspješno obavljene autorizacije korisnik elektronskom poštom (e-mailom) zaprima potvrdu o tome je li autorizacija prošla uspješno ili neuspješno. Registrirani korisnici mogu pratiti statuse u kojima se dostava nalazi pregledom unutar izbornika Moje narudžbe.  

Pojednostavljeni proces plaćanja karticama 

 

Kroz opciju spremanja podataka osigurava se pojednostavljeni proces plaćanja karticama. Kada prilikom kupnje korisnik izabere opciju "Spremi karticu za buduća plaćanja", aktivira se proces u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice) biti pohranjeni kod Corvus info d.o.o., pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica A1 Hrvatska koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. A1 Hrvatska ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima. 

 

Corvus info d.o.o. podatke aktivira samo kada korisnik pri sljedećoj kupnji zatraži opciju "Kupi odmah" radi procesuiranja konkretne transakcije. Corvus info d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CCV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. Taj će broj korisnik i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. 

 

        

  

Izjava o sigurnosti online plaćanja 

 

Pri plaćanju u A1 Hrvatska web-trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica na internetu. 

 

CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web-preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. A1 trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. 

 

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja koje su propisali vodeći kartični brendovi, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1– najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program, vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. 

 

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje. 

 

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.  

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju 

 

A1 Hrvatska d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici A1 Hrvatska d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.  

Dostava 

 

Dostava je moguća unutar granica Republike Hrvatske uz mogućnost odabira: 

 

dostave na kućnu adresu 

preuzimanje u željenom A1 centru putem usluge "Pokupi u A1" 

 


Kad A1 evidentira narudžbu, naručeni proizvodi uz odabir dostave na kućnu adresu, bit će dostavljeni: 

u roku 2 radna dana za područje Grada Zagreba 

u roku 3 radna dana za područje van grada Zagreba i Zagrebačke županije 

u roku 5 radnih dana za područje otoka


Uz odabir opcije "Pokupi u A1", proizvodi će biti spremni za preuzimanje u odabranom centru u roku od 3 radna dana. Ako korisnik odabere uslugu "Pokupi u A1", rok za preuzimanje proizvoda je 14 dana od dana kada su proizvodi spremni za preuzimanje u odabranom A1 centru, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mail i/ili SMS porukom.  

Raskid ugovora 

 

Korisnik unutar 14 dana ima pravo raskinuti kupoprodajni ugovor ne navodeći za to razlog. Raskid ugovora može se izvršiti putem obrasca za povrat koji se nalazi na web-shop stranicama, pozivom na broj 0800 091 091 ili pisanom obaviješću upućenom poštom. 

 

Obavijest o raskidu mora sadržavati podatke s računa/narudžbe (broj računa, broj narudžbe, datum, iznos, proizvod), podatke Korisnika (ime i prezime, kontakt telefonski broj i e-mail) te naziv banke i broj tekućeg računa. 

 

Proizvod za koji je zatražen povrat sredstava korisnik je obavezan dostaviti o svom trošku u originalnom pakiranju sa svom pripadajućom opremom. Povrat plaćenog iznosa u slučaju raskida ugovora izvršava se u roku od 14 dana od datuma primitka obavijesti za raskidom ugovora. 

 

Uvjete korištenja usluge A1 web-shop možete pronaći ovdje.