Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

A1 Adria League kreće u potragu za novim esport talentima

05.03.2021

Više od 6.000 sudionika lani se natjecalo u dvije napete sezone A1 Adria Lige koje je putem digitalnih kanala Twitch, YouTube i Facebook pratilo više od 130.000 gledatelja. Nakon nekoliko mjeseci online borbe, natjecanje je kulminiralo velikim finalom na Reboot Online Games Weeku, događaju koji se odigrao krajem studenog i na kojem su okrunjeni prvaci šeste sezone natjecanja.

Uz primamljivi nagradni fond od gotovo 200.000 kuna, A1 Adria Liga u 2021.  donosi i neke novitete u samo natjecanje. Pored tri dobro poznata esport naslova, nakon tri godine pauze vraćaju se najbolji League of Legends timovi koji će pokušati ponoviti sjajno finale između ASUS ROG ELITE i x25 eSports s Reboot InfoGamera 2017.

Counter Strike: Global Offensive prošle je godine obilježila ekipa lvlUP. Već tri godine dominantno vladaju regionalnim kanterom. Prvaci su u međuvremenu potpisali za organizaciju ONYX te će i dalje biti glavni favoriti za titulu. No, timovi kao što su Blink, 4glory i Good Game znatno su se pojačali i vrebaju novu priliku.

Prošle godine smo se po prvi put susreli s regionalnim Brawl Stars ekipama, a sam turnir je prošao u nevjerojatnoj dominaciji Good Game ekipa koji su u obje sezone nadigrali konkurenciju i osigurali dvije najviše pozicije na podiju. 
FIFA21 igrači će nas i ove godine oduševljavati sjajnim potezima i zanimljivim pričama. Aktualni prvak amke nalazi se na nišanu gotovo svih regionalnih e-nogometaša. Ako nastavi sa sjajnom formom s kraja 2020., teško će ga esad1memic i Brstimir skinuti s trona.

“Unatoč pandemiji i novom normalnom, popularnost esporta u regiji je nastavila s impresivnim rastom, a rekordne su brojke i kod nas potaknule veliku dozu optimizma oko budućnosti esporta i popularizacije gaming kulture. A1 Adria Liga u pet je godina postala jedna od najprestižnijih platformi za stvaranje regionalnih esport zvijezda, a u istom tonu nastavljamo i ove godine”, poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Kvalifikacije za CS:GO, Brawl Stars i FIFA21 počinju od 20. ožujka, dok će League of Legends igrači u svoju avanturu nešto kasnije - 17. travnja. Kvalifikacije su potpuno otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu i smatraju da se mogu natjecati protiv najvećih imena esporta u regiji.

Do početka natjecanja regionalni gameri mogu se zabavljati na A1 Gaming Weekend turnirima koji će se prenositi na svim kanalima A1AL. sraz najboljih eFootball PES2021 igrača očekuje nas na turniru koji će se odigrati u subotu (6. ožujka). Vikend nakon toga na veliku pozornicu stižu Tekken 7 igrači koji će pokazati najbolje vještine iz borilačkog svijeta. Informacije i prijave su na linku.
Sve novosti o novim sezonama A1 Adria Lige pratite na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv i YouTube.A1 Gaming Weekend

eFootball PES21: subota, 6.3.
Tekken 7: subota, 13.3.A1 Adria League - Sezona 7.

Igre: CS:GO, FIFA 21, Brawl Stars, League of LegendsDatumi kvalifikacija: 

Brawl Stars – 20. ožujka do 28. ožujka
FIFA 21 – 20. ožujka do 28. ožujka
CS:GO – 20. ožujka do 28. ožujka
League of Legends – 17. travnja do 08. svibnjaUkupni nagradni fond za 2021 godinu:

Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 10.000 €
League of Legends (PC) – 8.000 €
FIFA (PlayStation) – 3.500 €
Brawl Stars (Mobile) - 4.000 €

 

Kontakt za medije: 
Igor Duić     
M: 091 4959 111     
E:  komunikacije@A1.hr
 


Natrag