Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

03.05.2021

A1 Hrvatska je prva domaća kompanija koja se upisala na listu dobitnika ove nagrade, dokazujući da njeni programi edukacije i usmjeravanja zaposlenika pokazuju izvrsnost ne samo na domaćoj, već i na svjetskoj sceni. Među ovogodišnjim pobjednicima nalaze se  Novartis, Sony Electronics i Visa, dok su u prošlosti nagradu osvajala mnoge kompanije ključne za razvoj ICT sektora i društva u cijelosti poput IBM-a, Samsunga i Verizona.

„S obzirom na brze promjene i nove tehnologije u našoj industriji, presudno je da imamo konstantnu želju za učenjem, da ne pristajemo na status quo i ostajanje u zoni komfora. Vjerujem da je takav način razmišljanja i pristup učenju ključan za poslove budućnosti, za stvaranje inovacija i rast biznisa. A1 Hrvatska zbog toga intenzivno kreira razvojne programe, nudi brojne edukacije zaposlenicima i potiče ih na učenje.“ rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

Pojačani fokus na programe edukacije zaposlenika započeo je digitalnom transformacijom kompanije tijekom 2017. godine, a od tada su programi dodatno unaprjeđivani kako bi se osiguralo da svi zaposlenici drže korak s najnovijim tehnologijama, zbog čega mogu i korisnicima pružati najvišu razinu kvalitete usluga. Tako su redovite edukacije o 5G-u, automatizaciji poslovanja, robotici, AI-u i srodnim temama postale nezaobilazne za gotovo svakog zaposlenika A1 s ciljem da ih se kroz učenje o novim tehnologijama motivira i osnažuje da prepoznaju prilike za vlastitim i rastom kompanije u cjelini.

Kako bi se stečena znanja koristila i u praksi, A1 već godinama posluje po agilnim metodama koje potiču članove raznih odjela da zajedno surađuju u multidisciplinarnim timovima posvećenim konkretnim projektima, nadopunjujući međusobna specifična znanja i vještine kako bi zajednički cilj postigli brže i kvalitetnije. Radom u ovakvim timovima njeguje se kultura neprestanog istraživanja, učenja i razmjene znanja, što rezultira rastom inovativnosti u osmišljavanju proizvoda i poslovanju čitave kompanije.

„Razvoj vještina i kontinuirano učenje važne su strateške odrednice naše kompanije.. Ove godine pokrenuli smo i novi krovni razvojni program A1 Future HUB za zaposlenike na svim razinama, a koji obuhvaća sve nužne digitalne vještine za budućnost. Posebno mi je drago što znanja i vještine budućnosti koje usvajamo ulažemo natrag u zajednicu – kroz razvoj naprednih tehnologija, ali i kao stručnjaci koji svoja znanja dijelimo s drugima. Ova nagrada potvrđuje ispravan smjer naših napora i dodatno nas motivira da nastavimo razvijati postojeće, ali i osmišljavati nove programe razvoja za zaposlenike.“ zaključuje Skender.  

O Association of Talent Development (ATD)

Udruga za razvoj talenata (ATD) najveća je svjetska udruga posvećena praksama za razvijanje talenata u organizacijama. Nagradom se dodjeljuje priznanje profesionalcima i kompanijama koji aktivno podržavaju razvoj znanja, vještina i sposobnosti drugih i pomažu im da ostvare svoj puni potencijal. Članovi ATD-a dolaze iz više od 120 zemalja i rade u privatnim i javnim organizacijama u svim industrijskim sektorima.

Kontakt za medije: 
Iva Skorin
E:  komunikacije@A1.hr 
 


Natrag