Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Chatbot odgovara na upite korisnika bonova u Moj A1 aplikaciji

08.12.2021

 

Zagreb,  8. prosinca,   2021. –  A1 korisnici bonova odgovore na svoje upite mogu dobiti još brže i jednostavnije zahvaljujući chatbotu koji im je na raspolaganju u Moj A1 aplikaciji. Chatbot Nikša digitalni je asistent koji korisnicima ubrzava dobivanje odgovora na učestala pitanja. Sposobnost prepoznavanja upita te baza odgovora, preporuka i usluga koje chatbot pruža neprestano se unaprjeđuju. 


Chatbot su interno razvili A1 stručnjaci iz timova za korisničku podršku, razvoj aplikacija, razvoj temeljnih proizvoda i kognitivnog računarstva. Trenutačno je dostupan korisnicima na bonove, a sljedeći korak je nadogradnja za korisnike na ugovoru. 

Digitalni asistent Nikša raspolaže velikom bazom podataka pomoću koje korisnicima nudi pregled i objašnjenje njihove potrošnje, pomaže im s aktivacijom i nadoplatom bonova, preporučuje im tarife prilagođene njihovim navikama te odgovara na brojna pitanja vezana uz aktivacije, tehničke probleme i dodatne usluge. Razgovor s Nikšom korisnik započinje jednostavno odabirući ikonu na dnu Moj A1 aplikacije. Nikša s druge strane naprednom neuronskom mrežom odlično prepoznaje korisničke upite, ali iz njih i uči.

„Naš chatbot Nikša je jako dobro opremljen informacijama i spreman ponuditi pomoć korisnicima putem jednostavnog sučelja, eliminirajući eliminirajući potrebu pozivanja Službe za korisnike. Na ovaj način korisnici dobivaju pristup informacijama na mnogo brži i jednostavniji način. Chatbot Nikša konstantno uči kroz razgovore s korisnicima te će postupno odgovarati na još više upita kako bi bio što bolji digitalni asistent našim korisnicima. Ovo je još jedan korak dalje u omogućavanju vrhunskog korisničkog iskustva“, izjavila je voditeljica razvoja digitalnih platformi i novih proizvoda Iva Babić.

Osim što sam odgovara na upite, chatbot Nikša korisnike po potrebi usmjerava na dijelove aplikacije poput shopa, switcha i aktivacije SOS kredita. Također, ako je Nikša primio upit koji ne može riješiti, korisnika preusmjerava na pisani upit ili direktnu komunikaciju s agentom putem WhatsAppa, gdje će se stvarna osoba posvetiti upitu ili zahtjevu. Chatbot kanal komunikacije korisnicima je dostupan 0/24 te većinu upita i zahtjeva može riješiti odmah.

Podsjetimo, u Moj A1 aplikaciji već je tri godine dostupan Digitalni tehničar koji služi za rješavanje poteškoća s fiksnom mrežom. Osim za korisnike, A1 je još početkom godine razvio chatbota za zaposlenike, omogućujući im da na jednom mjestu dobiju odgovore o temama koje njih zanimaju, poput godišnjih odmora, bolovanja, slobodnih dana i brojnih drugih kadrovskih pitanja. Tako je interni chatbot poslužio kao jedan od uzora za stvaranje Nikše koji sada na sličan način komunicira s korisnicima bonova putem Moj A1 aplikacije. 


Natrag