Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Korisnicima A1 tarife Škola za život dodatni besplatni gigabajti za lakši kraj školske godine

04.05.2020

„Iako se mjere ublažavaju i naši životi polako vraćaju u uobičajenu svakodnevicu, svjesni smo da su u ovom prijelaznom razdoblju učenici koji se školuju na daljinu i dalje veoma opterećeni. Budući da se bliži kraj školske godine, pritisak koji učenici  osjećaju dodatno se povećava jer su potrebe za provedbom istraživanja u svrhu pripreme završnih radova i ispita sve veće. Kako bismo im pomogli u tom izazovnom razdoblju mjesečnu ponudu besplatnog podatkovnog prometa povećavamo s 2,5 na 7,5 GB kako ne bi morali brinuti da će im on ponestati u ključnim trenucima u kojima na nas računaju“, izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga u A1 Hrvatska.
 

Tarifa Škola za život + razvijena je u sklopu frontalne provedbe istoimenog projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja koji A1 podržava od samog početka, a u izvanrednim okolnostima kompanija je napravila korak više za održavanje kontinuiteta u nastavi. U sklopu projekta koji za cilj ima osigurati učenicima da nastavni plan prate na tabletima, korisnicima te tarife A1 je osigurao besplatnu SIM karticu, besplatan pristup edukativnom sadržaju te 2,5 GB mjesečnog prometa koji je nužan za istraživački rad učenika u nastavnom procesu. U projektu Škola za život A1 Hrvatska do sada je školama isporučila oko 70.000 SIM kartica. Pristup digitalnom nastavnom sadržaju i inače je besplatan, bio je prije i bit će nakon što završi situacija s koronavirusom u Hrvatskoj, za sve učenike i nastavnike na A1 mobilnoj mreži koji pristupaju sadržaju s pomoću CARNet APN-a odnosno koji imaju CARNET-ov elektronički identitet.
 

Također, televizijski program škole na daljinu za niže razrede može se pratiti na HRT3 i SPTV uživo i na zahtjev te snimiti u Snimalicu za kasnije gledanje i gledanje od početka, a u Videoteci je besplatno dostupan  katalog školskog programa. Podsjećamo da je korisnicima TV usluge sada dostupno svih 14 dječjih kanala. Osim zabavnog sadržaja djeca mogu pratiti i Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala. Također, u A1 Videoteci potpuno besplatno dostupna je Video učionica namijenjena učenicima za učenje i ponavljanje nastavnog sadržaja, a sastoji od video lekcija za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike. 
 

Povećanje besplatnog podatkovnog prometa za učenike samo je jedna od pogodnosti koju je A1 ponudio od dolaska pandemije koronavirusa u Hrvatsku. Briga o korisnicima kroz kvalitetu usluga i sadržaja, pogotovo tijekom trenutnih izvanrednih okolnosti, glavna je misao vodilja u razvoju A1 Hrvatske. Stoga je kompanija 1. travnja svim korisnicima svoje televizijske usluge poklonila vrhunski filmski i serijski sadržaj na CineStar TV Premiere 1. Uz to, korisnici Proširenog TV paketa A1 Hrvatske imaju priliku uživati u najboljim glazbenim sadržajima na MTV Hits International i MTV Dance International kanalima. Kontakt za medije: 
Iva Turčin, 
M: 091 4691 190      
E: komunikacije@a1.hr
 


Natrag