Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Pobjednici u Brawl Starsu automatski se kvalificirali na novo paneuropsko natjecanje Clash of Leagues

17.06.2021

Zagreb, 17. lipnja 2021. – Sinoćnjim finalnim okršajem u mobilnoj igri Brawl Stars ekipa Nobile Elite BLK potvrdila je svoj status favorita tijekom sedme sezone A1 Adria Lige pobijedivši tim Nobile Elite Red. Osim novčane nagrade i poklona pokrovitelja, Nobile Elite BLK osvojili su i automatsku ulaznicu na novoosnovano paneuropsko natjecanje Clash of Leagues.

Riječ je o natjecanju najboljih u igri Brawl Stars unutar 5 različitih liga, s igračima iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe. Osim predstavnika naše A1 Adria Lige, tu će biti i sudionici A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige te Swisscom Hero Lige, ali i oni koji će se dodatno kvalificirati za popunjavanje preostalih mjesta na turniru.

Prvi dan proljetnog izdanja velikog gaming događanja Reboot Online Games Week powered by A1 nisu obilježili samo srazovi najboljih u popularnoj mobilnoj igri Brawl Stars, već i onaj poznatog gamera i youtubera PVTMolea te glavnog direktora tehnike i informacijskih tehnologija u A1 Tomislava Makara.

Dvojac je tijekom međusobne borbe u igri Clash Royale na uređajima Xiaomi Redmi Note 10 5G paralelno odgovarao na provokativna (i manje provokativna) pitanja moderatora Bare Pougljenog Mrava.

Tako smo mogli saznati koja je razlika između gejmanja na wi-fiju, 4G i 5G mreži, što gameri očekuju od 5G mreže i kako zapravo gigabitne brzine i niska latencija utječu na iskustvo igranja videoigra te razvoj gaming industrije. Posebna rasprava se vodila oko budućnosti streamanja, streaming konzola, virtualne i proširene stvarnosti, a Tomislav Makar istaknuo i neke od prednosti 5G mreže za gamere: „5G definitivno donosi revoluciju u gaming industriju. Latencija i brzina broadbanda više nisu ograničavajući faktor online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu. Također, uz super brzi download, vrhunsku kvalitetu slike i značajno bolje gaming iskustvo, 5G će unaprijediti kvalitetu samih igara. Istovremeno, gamerima će omogućiti da pokažu što doista znaju i koliko su vješti.“

Naglasio je i da A1 Hrvatska ima za cilj izgradnju 5G mreže kojom će se osigurati pokrivenost, vrhunske mrežne performanse i kvaliteta usluge na kakve su A1 korisnici i naviknuti. Gigabitnom 5G mrežom A1 Hrvatska će pokriti svih 20 županijskih središta i Grad Zagreb, a kako će u rad biti puštena usred ljeta, domaći i strani gosti imat će priliku koristiti 5G mrežu i u nekim od turističkih središta“.

Cijeli meč i razgovor u virtualnom studiju može se pogledati https://bit.ly/3iNHs6j

Reboot Online Games Week powered by A1, nastavlja se do nedjelje 20. lipnja bogatim programom iz tri profesionalna livestream studija: CORE GAMING, GAMES INDUSTRY te ESPORT powered by A1 Adria League. 

Unutar završnice sedme sezone najvećeg regionalnog natjecanje timova i igrača do kraja tjedna ćemo doznati imena prvaka u još tri igre: FIFA21 (četvrtak i petak), League of Legends (subota) te CS:GO (nedjelja).

Iako će najbolji regionalni esportaši i ove sezone ostaju igrati od kuće, zabavnog sadržaja za gledatelje neće nedostajati. Kao uvod u napetu esport akciju navečer, gledatelji će od popodneva imati priliku pratiti svoje najdraže streamere, njihove priče te razne panel rasprave i intervjue s poznatim imenima regionalne gaming scene. Cijeli događaj bit će i pun prilika za osvajanje vrijednih gamerskih nagrada.

Detalje o Reboot Online Games Weeku powered by A1 naći ćete ovdje, a sve o A1 Adria Ligi pratite na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv i YouTube.


Natrag