Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

A1 Hrvatska osvojila dvije međunarodne komunikacijske nagrade za rebranding - Vip postaje A1

29.08.2019

Za projekt promjene imena kompanije i brenda A1 Hrvatska osvojila je zlato u kategoriji korporativni branding. Titula PR World Awards dodjeljuje se od 2003. godine poslovnim postignućima, pojedincima i organizacijama svih veličina i iz cijeloga svijeta. Ove godine nagrade su dodijeljene u 52 kategorije. U izboru su sudjelovali sudci iz širokog spektra industrijskih grana iz cijeloga svijeta, a njihovi prosječni bodovi odredili su dobitnike nagrada za 2019. godinu. 
 

A1 Hrvatska nagrađena je također brončanom nagradom Stevie za internu komunikaciju prilikom promjene brenda. International Business Awards, poznatiji kao Stevies, prestižna je poslovna nagrada na globalnoj razini, a dodjeljuje se od 2002. godine. Ove je godine više od 250 profesionalaca iz cijeloga svijeta ocjenjivalo 4000 nominiranih projekata iz raznih industrija iz čak 74 države diljem svijeta. Nagrade su dodijeljene u 16 različitih kategorija. A1 Hrvatska ovim je projektom osvojila svoju petu nagradu Stevie. Posljednju je dobila prošle godine za internu komunikaciju i projekt Advent 2017.
 

A1 Telekom Austria Grupa odlučila je osnažiti A1 brend uvodeći ga na sva svoja tržišta kako bi ojačala poziciju grupacije u već započetoj konsolidaciji europskog tržišta telekomunikacija. Stoga je, nakon 19 godina poslovanja pod imenom Vipnet, kompanija  tijekom 2018. godine prošla kroz izazovan proces promjene imena tvrtke u A1 Hrvatska i promjene brenda u A1. Ključni ciljevi komunikacije bili su pravovremeno informiranje, upoznavanje i približavanje vrijednosti novog brenda te pozicioniranje A1 Hrvatska kao digitalne tvrtke. S komunikacijom o promjenama kompanija je započela četiri mjeseca prije službene promjene brenda. Različitim komunikacijskim alatima na inovativan način zaposlenici su tijekom tog razdoblja dobivali informacije o trenutnom te budućem poslovanju, dok su korisnici o promjeni brenda informirani kroz medije i direktnim obavijestima sa svim pogodnostima koje im novi brend donosi.
„Pravovremeno informiranje, upoznavanje i integriranje svih javnosti u proces promjene brenda i imena bili su ključni da bismo napravili uspješan posao. Pri tome smo se trudili biti inovativni i zabavni koristeći digitalne kanale i alate te smo tako približavali novi brend zaposlenicima i korisnicima. Svaka nagrada predstavlja iznimnu čast i zadovoljstvo, ali osvojiti je u međunarodnoj konkurenciji je zaista fenomenalno postignuće. Iskrene čestitke cijelom A1 timu koji je napravio zbilja izvanredan posao“, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske resurse i korporativne komunikacije A1 Hrvatska te ujedno i glavni voditelj projekta rebrandinga - Vip postaje A1.
 

Ovo nisu prve nagrade za projekt rebrandinga A1 Hrvatska. Effiejem je nagrađena  kampanja Novi oblik života na ovogodišnjim Danima komunikacija u Rovinju.Kontakt:
Korporativne komunikacije A1 Hrvatska
E komunikacije@a1.hr
T 01 4691 081


 


Natrag