Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Prikupljeno 106 tisuća eura za potrebite diljem Hrvatske na fundraising platformi Čini pravu stvar

17.01.2023

Građani Hrvatske ponovno su pokazali duh solidarnosti i altruizma te su tako u 2022. godini prikupili 106 tisuća eura kojima su se financirali programi i usluge čak 16 neprofitnih udruga. Sva sredstva prikupljena su putem fundraising platforme Čini pravu stvar koja već godinama okuplja udruge i donatore na jednom mjestu te čini konkretne promjene u društvu. 


Kupovina prilagođenog automobila osobi s invaliditetom, provođenje rehabilitacijskih programa i psiholoških radionica za djecu s teškoćama u razvoju, edukacije u školama te izgradnja prostorija – sve su to uspjesi koji su nastali zahvaljujući brojnim donatorima i ambasadorima koji su donirali na Čini pravu stvar platformi. Jedna od udruga koja je uspješno ispunila svoj izazov i ostvarila cilj je i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU. 


„Zahvaljujući platformi te našem ambasadoru udruge Bruni Šimleši, prikupljenim donacijama smo uspjeli osigurati stotine psiholoških savjetovanja za žene oboljele od karcinoma. Ali ono možda još i važnije, uspjeli smo potrebe bolesnika napraviti vidljivima u društvu. Tako smo ohrabrili mnoge da nam se jave i prime prijeko potrebnu psihološku podršku“, izjavila je Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.


Kako udruge mogu biti uspješne i na lokalnoj razini te činiti pozitivne promjene u svojoj okolini dokaz je i Caritas Dubrovačke biskupije koji redovno provodi fundraising aktivnosti kako bi što više i bolje mogli pomoći svojim korisnicima. 


„Platforma Čini pravu stvar za naš Caritas jedna je radosna novost koju smo rado upoznali i upotrijebili za dva prekrasna projekta: prikupljanje sredstava za električna invalidska kolica i za automobil prilagođen potrebama osobe s invaliditetom. Na taj način naši postojeći donatori dobili su novu mogućnost sudjelovanja, a oni novi postali su dio našeg slapa dobrote koji sačinjavamo svi svojom kapljicom. Jedan od naših ciljeva, pružiti ruku i pomoći osobama u različitim potrebama, ovaj put u bolesti, zaista je ostvaren putem uključivanja u Platformu“, navela je Tereza Buconić, voditeljica projekata Caritasa Dubrovačke biskupije.  

 
Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koju je pokrenuo A1 Hrvatska s ciljem okupljanja pojedinaca na jednom mjestu koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.


Natrag