Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Provjeri što sve donosi nova sezona A1 Adria Lige!

21.03.2022

 

Zagreb, 18. ožujka 2022. – Uskoro počinju kvalifikacije za devetu sezonu prestižnog regionalnog esport natjecanja – A1 Adria League. Uz već standardne igre CS:GO, FIFA 21 i Brawl Stars, najbolji gejmeri regije imat će priliku okušati se u još čak četiri popularna naslova među kojima su League of Legends i Clash Royale, ali i dva koja će se otkriti naknadno.

Proteklu godinu obilježile su još dvije uspješne sezone A1 Adria League u kojima su se rušili rekordi. Regionalni ljubitelji esporta pogledali su gotovo 29 tisuća sati uzbudljivog sadržaja uz 463 tisuća pregleda samo na YouTube kanalu. Usprkos pandemiji koronavirusa, održana su i dva finala u sklopu Reboot Online Games Weeka, a najbolji domaći Brawl Stars igrači, Lavvek, DzonDzon i Andrey, branili su boje naše regije na paneuropskom natjecanju Clash of Leagues.

Za 2022. godinu prilagođen je format i izgled lige. Primamljivi nagradni fond od 200.000 kuna imat će priliku osvojiti najveći broj igrača dosad. Umjesto četiri igre, u devetoj sezoni A1 Adria League bit će ih čak osam. CS:GO, FIFA 22 i Brawl Stars će ostati u dosad iskušanom formatu, uz manje promjene, dok će se nove četiri igre održavati vikendom po principu otvorenih kvalifikacija i finalnog turnira. Ponovo ćemo tako okruniti i najbolje League of Legends igrače u regiji, a vraća se i Clash Royale, uz dvije igre iznenađenja. O kojim se to igrama radi otkrit će se nešto kasnije. 

Ekipa PORTUGAL prošle je sezone podigla trofej u Counter-Strike: Global Offensiveu ispred timova iNation i 4glory, koji u posljednje vrijeme nižu odlične rezultate. Garancija je to da će i ove sezone konkurencija biti žestoka, a natjecanje napeto do posljednjeg trenutka.

Brawl Stars dijelom natjecanja dominirali su Lavvek i ekipa Flow, koji su se tako okitili naslovom prvaka osme sezone A1AL. Iza njih su ostali timovi Winx Club, Omert4 te Lightning Strike.  

FIFA 21 nije bila ništa manje zanimljiva. Amke je treći put zaredom podigao trofej i potvrdio da je najbolji igrač u regiji, dok su se esad1memic i brstimir ponovo morali zadovoljiti drugim, odnosno trećim mjestom. 

Tim Metamoon je za trofej u League of Legendsu morao nadigrati žestoku konkurenciju: Clouded Leopards, Harmony i 49% winrate. Nakon što su u polufinalu izgubili od tima Harmony, uspjeli su se vratiti u finalu pobjedom nad 49% winrate te se osvetiti ekipi Harmony u najvažnijem meču na turniru.

Deveta sezona A1AL počet će kvalifikacijama za Brawl Stars 31. ožujka i FIFA 22 kvalifikacijama 1. travnja. Kvalifikacije za CS:GO počinju nešto kasnije, 10. travnja, dok će se za preostale igre kvalifikacije održavati tijekom travnja i svibnja, a počet će 16. travnja.

Vraćaju se i A1 Gaming Weekendi i to u rekordnom broju. Njih čak šest održat će se između devete i desete sezone, kako bi esport i gaming zabava bili dostupni tijekom cijele godine. Regionalni gejmeri imat će priliku natjecati se i uživati u još više igara u nešto opuštenijem formatu.

Isto tako, u lipnju će se u Osijeku održati još jedno izdanje gaming festivala Reboot Online Games Week powered by A1, u sklopu kojeg ćemo saznati i pobjednike 9. sezone A1 Adria League. Velika finala poklopit će se istovremeno s Pannonian Challengeom, svjetskom postajom natjecanja u ekstremnim disciplinama kao što su BMX, skate, inline i scooter. Osijek će tih dana biti središte ekstremnog i esporta, dobre glazbe i svega drugoga što čini vrhunsku zabavu. 

Sve novosti o novim sezonama A1 Adria Lige pratite na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv, YouTube i Trovo.

###
A1 Gaming Weekend
Šest A1 Gaming Weekenda raspoređenih kroz lipanj i srpanj.

###
A1 Adria League - Sezona 9.
Igre: CS:GO, FIFA 21, Brawl Stars, League of Legends, Clash Royale i dvije igre iznenađenja. 

###
Datumi kvalifikacija: 
Brawl Stars – 31. ožujka do 21. travnja
FIFA 21 – 1. travnja do 22. travnja
CS:GO – 10. travnja do 25. travnja
 

###
Ukupni nagradni fond za 2022 godinu:
Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 10.000 €
FIFA (PlayStation) – 3.500 €
Brawl Stars (Mobile) - 4.000 €
Ostale igre – 8.000 €
 


Natrag