Mapa top-vještina vodič je za pomoć u odabiru karijere ako tek birate obrazovanje ili već radite

  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 08.06.2021.

Kad zamišljate idealnu karijeru, svoje zanimanje iz snova i sretnu budućnost, kako ona izgleda? Bez obzira na to birate li tek svoje obrazovanje ili ste već profesionalac u industriji, sigurno je da nikada nećete prestati učiti tijekom radnog vijeka uz nove tehnologije i brzinu promjena na tržištu rada. Evo kako će vam u tome pomoći prva interaktivna mapa poslova i vještina budućnosti. 

Peter Drucker, koji je postavio mnoge postulate modernog menadžmenta, izgovorio je inspirativnu rečenicu koja baca drugačije svjetlo na razvoj vlastite karijere: "Najbolji način da predvidite budućnost jest da ju sami stvorite". 

Dobar pogled u budućnost 

"Bez obzira na to odlučujete li o izboru fakulteta ili već imate radnog iskustva, pred vama je mapa zanimanja i vještina kao odličan alat koji sigurno može pomoći pri donošenju odluke o profesionalnom razvoju i o planovima upravljanja karijerom. Tržište rada intenzivno se mijenja i pronaći svoj put, odnosno zanimanje koje ispunjava i motivira, nesumnjivo nije lako, a traži i određeno vrijeme za istraživanje i kvalitetne informacije. Ovaj alat pružit će vam upravo to – kvalitetne informacije i pogled u budućnost. Pri odabiru zanimanja, odnosno edukacije važno je voditi računa da vaša investicija vremena i novca bude efektivna, ne samo efikasna, a to znači da vam osigura kompetencije za sljedećih desetak godina karijere. Tijekom karijere kompetencije se dograđuju, rekombiniraju, a neke se i potisnu", pojašnjava Tanja Prekodravac, direktorica organizacijskog dizajna i razvoja u grupi Selectio. 

Evo i savjeta kako čitati mapu. Postoje vještine, znanja i kompetencije. Najširi pojam su kompetencije jer su to znanja, vještine, iskustva i osobine ličnosti koje doprinose ukupnom uspjehu u obavljanju posla. Kompetencije nas vode u karijeri i omogućavaju nam superiornu razinu izvođenja svakodnevnih zadataka te pomažu da budemo uspješni u poslu. Trebate imati kompetencije, primjerice, za strateško planiranje, poslovno restrukturiranje ili planiranje, rješavanje problema i donošenje odluka. Kompetencija je skup vještina poduprt konzistentnim obrascima ponašanja i dubinskim znanjem koje stječete obrazovanjem i iskustvom. 

"Razvijati svoje kompetencije nužno je ako želite ostvariti dobar razvoj karijere. One vam omogućavaju dobru tržišnu cijenu u svojoj struci te da ste traženi na tržištu rada. Vještine su dio kompetencije, one su naučeni ili stečeni načini ponašanja. Odnose se na brzo i precizno izvođenje nekog složenog slijeda naučenih radnji koje su potrebne da se posao uspješno obavi, primjerice komunikacijske vještine. Vještine su važne u poslu, no imati razvijene vještine nije dovoljno da se bude izvrstan u poslu; za to u poslu morate biti kompetentni. Zato, ako studirate ili ste pri kraju studija, vaš glavni zadatak u sljedećih nekoliko godina razvoja karijere jest prije svega raditi na tome da pretvarate svoje potencijale u kompetencije. Stoga krenite u istraživanje poslova budućnosti", savjetuje Tanja Prekodravac. 

Razvoj zaposlenika ne prestaje 

"Digitalizacija poslovanja i evolucija radnih mjesta tržišni je trend već nekoliko godina, a procvat je doživio s prelaskom na rad od kuće tijekom prošle godine, kada je digitalni pristup mnogim tvrtkama postao osnova poslovanja. Naša interaktivna mapa pomoći će svima da se lakše snađu u moru novih poslova te da se na jednostavniji način usmjere prilikom izbora daljnje edukacije i usavršavanja. Mapa će pomoći i svim mladima da istraže u kojem smjeru idu različite industrije koje ih zanimaju, a možda im i pružiti odgovor na nedoumice koje imaju pri odabiru budućeg zanimanja. U A1 Hrvatska pokrenuli smo početkom godine sveobuhvatni program razvoja zaposlenika A1 Future HUB, temeljen upravo na detekciji vještina i znanja koje nam trebaju u budućnosti i koje su u skladu s našim poslovnim potrebama, a mapa je bila logičan slijed pokretanja iste teme u zajednici u kojoj djelujemo", izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.