Isprobaj potpuno drugačije iskustvo kupnje: Kako je A1 virtualni shop donio revoluciju na domaće tržište

#Tips&Tricks
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 11.01.2024.
A1 Virtualni shop

Zahvaljujući tehnološkom napretku sve se više briše granica između digitalne i fizičke kupnje. Još brži razvoj e-trgovine dogodio se zbog pandemije koronavirusa, a brendovi su se preko noći suočili s novim zahtjevima potrošača pa su morali prihvatiti inovacije ako su željeli preživjeti. 

Međutim, unatoč pandemiji, trgovci kontinuiramo posežu za novim metodama i trendovima kako bi se približili svojim novim i postojećim kupcima. Mnogi od njih usvajaju napredne tehnologije, kao umjetnu inteligenciju (AI), proširenu stvarnost (AR) i streamanje uživo iz fizičke trgovine. Na ovaj način stvara se sasvim drugačije iskustvo kupnje, što omogućuje povezivanje s kupcima na dosad neviđene načine, stvarajući dublje odnose i potičući na dugoročnu vjernost.

Tehnologija danas donosi prednosti kupnje u fizičkoj trgovini u digitalni svijet. Jedan primjer definitivno su virtualni shopovi zahvaljujući kojima možeš uživo komunicirati s prodajnim predstavnicima u trgovini, postavljati im pitanja te još bolje upoznati proizvod budući da ga možeš vidjeti mimo fotografija na web stranici.


Ovu je inovativnu uslugu na hrvatskom tržištu prvi predstavio A1, još na jesen 2019. godine, a danas tim čini 11 stručnjaka koji su uvijek spremni pronaći najbolje rješenje za korisnika.

A1 virtualni shop je digitalna platforma koja ti omogućuje da uživo putem video poziva razgovaraš s našim djelatnikom iz shopa i na taj način dobiješ sve informacije o A1 ponudi, a ako želiš - obaviš kupnju proizvoda i usluga. Dakle, možeš kupovati iz udobnosti svoga doma, bez čekanja u redu na prodajnom mjestu. Na taj način se ljudsko djelovanje i tehnologija međusobno nadopunjuju, donoseći korisniku najbolje od oba svijeta.

Kako funkcionira A1 virtualni shop?

Ako želiš isprobati ovaj način kupnje, na našoj web stranici pronađi ikonu A1 savjetnika virtualnog shopa i klikni na nju. Zatim ostavi svoj broj mobitela na koji će te savjetnik odmah nazvati putem video poziva, omogućujući ti iskustvo fizičke trgovine, ali s lokacije koja tebi odgovara. Pritom je video komunikacija jednosmjerna jer ćeš ti vidjeti agenta i trgovinu, ali on će tebe samo čuti. Uživo će ti pokazati ponudu iz A1 trgovine i predstaviti usluge, provesti te kroz shop i objasniti sve što te zanima. Dakle, cijeli je proces kupnje brži i jednostavniji jer ne moraš trošiti vrijeme na pretraživanje A1 ponude, već će to za tebe učiniti savjetnik.

A1 virtualni shop objedinjuje video poziv i slanje poruka u stvarnom vremenu, kao i glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti. 

Dojmovi korisnika

„Od samog početka razgovora imamo pozitivne komentare i reakcije korisnika na ovaj način kupnje. Uglavnom hvale efikasnost i jednostavnost te to što nema čekanja. Strah ne postoji jer korisnici kroz opušteni razgovor s agentom otklone svaku eventualnu sumnju o kupnji digitalnim putem“, rekao je Mihael Marković, menadžer A1 virtualnih shopova.


Porast interesa za ovakav način kupnje pripisuje digitalnoj educiranosti korisnika koji sve češće koriste slične platforme i prepoznaju njihove prednosti. Kupci najčešće žele saznati najbolju ponudu za određene proizvode i usluge, usporediti performanse uređaja te zatražiti savjet za svoje potrebe kada je riječ o telekomunikacijskim uslugama.

„Iz godine u godinu možemo se pohvaliti kako rastom kvalitete, tako i ukupnim brojem transakcija u virtualnom shopu. U ukupnom broju core transakcija rasli smo za 2 posto u odnosu na prethodnu godinu, a pozitivan trend prati povećan udio razgovora, ali i ukupno zadovoljstvo korisnika“, zaključio je Marković.

Dakle, ako si želiš olakšati kupnju, izbjeći čekanje u redovima i dobiti najbolju ponudu za svoje telekomunikacijske potrebe, A1 virtualni shop definitivno je rješenje za tebe.

Foto: A1 Hrvatska

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Smart TV

Tips&Tricks

Nikad jednostavnije do omiljenog TV sadržaja: Saznaj kako pokrenuti A1 TV na svom uređaju

Danas je lakše nego ikad prije gledati svoj omiljeni TV sadržaj gdje god se nalaziš, kad god poželiš i s bilo kojeg uređaja. Dok je gledanje televizije nekoć bilo sinonim za izležavanje na kauču ispred TV-a, sada serije i filmove pratiš gdje i kad god ti odgovara – u redu u trgovini, u kadi, u javnom prijevozu, dok jedeš ili kuhaš.

Ako želiš još jednostavnije gledati svoj omiljeni TV sadržaj, i to bez dodatnih uređaja, instalacija i suvišnih daljinskih upravljača, A1 TV idealan je izbor za tebe. Preuzmi A1 Xplore TV aplikaciju i gledaj A1 TV putem smart TV-a, Android TV boxa ili samo pokreni omiljenu seriju na svom mobitelu, tabletu ili računalu.

U nastavku otkrij kako u nekoliko koraka pokrenuti A1 Xplore TV aplikaciju na smart TV-u (Android TV) i Android TV boxu (A1 Smart box).

A1 Smart box

A1 Smart box je Android TV box i idealno je rješenje kada nemaš smart TV na kojem je moguće instalirati A1 Xplore TV aplikaciju. Osim toga, na A1 Smart box možeš instalirati i druge aplikacije koje će tvoj TV pretvoriti u smart TV, sve što trebaš učiniti jest osigurati stabilnu internet vezu.

Maksimalno iskoristi funkcionalnosti A1 Smart boxa i ulogiraj se na uređaj sa svojim Google mail računom i pristupi Google Play trgovini u kojoj se nalazi mnoštvo aplikacija, uključujući A1 Xplore TV.

Najprije uključi A1 Smart Box u struju i poveži ga s TV-om pomoću HDMI kabela i internetom preko LAN kabela. Nakon toga pokreni uslugu na TV-u, a imaj na umu da kod prvog pokretanja treba upariti daljinski upravljač s uređajem i spojiti se na svoj Google račun.

U videu pogledaj detaljne upute za pokretanje A1 Xplore TV aplikacije na A1 Smart boxu.

A1 Smart box po potrebi možeš seliti iz sobe u sobu, na vikendicu ili gdje god želiš i tako bezbrižno pratiti svoj omiljeni TV sadržaj. A1 Xplore TV aplkacija nudi mnoštvo sadržaja, ali i mogućnost gledanja sadržaja iz prošlosti do 7 dana unatrag. Ne propusti omiljeni TV sadržaj, snimi ga i pogledaj kasnije. Isto tako, ako ti zatreba kratki odmor od gledanja, stisni pauzu i nastavi kasnije.

Android TV

Android TV zapravo je vrsta smart TV-a. Njime se možeš spojiti na internet i instalirati razne aplikacije iz Google Play trgovine, baš kao što radiš sa svojim pametnim telefonom s Android operativnim sustavom. 

Nakon što se spojiš na internet, u Google Play trgovini pronađi A1 Xplore TV aplikaciju, a detaljne upute pogledaj u video tutorijalu.

Foto: Getty Images

Putno osiguranje

A1 svijet

Bolje spriječiti nego liječiti: Tri razloga zašto je putno osiguranje uvijek dobra ideja

Putovanja mogu biti poprilično skupa pa uglavnom izbjegavamo dodatne troškove koji bi mogli opteretiti naš budžet. Međutim, nepredviđene nezgode poput bolesti, ozljede ili otkazanog leta mogu pokvariti tvoje putovanje, ali i imati poveće financijske posljedice.

Upravo je zato dobra ideja ugovoriti putno osiguranje koje pokriva širok spektar problema koji mogu poći po zlu u inozemstvu. Bolnički troškovi u inozemstvu mogu biti ogromni pa u ovom slučaju definitivno vrijedi izreka – bolje je spriječiti nego liječiti. Kako se bliži sezona skijanja, kada su nezgode i ozljede puno češće, dobra je ideja razmotriti ugovaranje putnog osiguranja.

U nastavku smo izdvojili neke od razloga zašto ga se isplati ugovoriti.

Eliminiraš dodatni stres

Putovanja mogu biti stresna sama po sebi, a dodatno se kompliciraju uz nezgode ili bolesti, posebno ako se dogode u zemljama čiji ti je jezik nepoznat. Uoči putovanja obično odvojimo vrijeme za proučavanje cijena hrane i pića, kulturnih i zabavnih sadržaja te javnog prijevoza. Međutim, proučavanje cjenika zdravstvenih usluga nije uobičajeno jer je poznato da troškovi liječenja i hitne pomoći mogu biti vrlo visoki.

Štediš vrijeme i novac

Putovanje košta i obično iziskuje nekoliko mjeseci štednje, a taj novac ne želiš izgubiti zbog nepredviđenih okolnosti. Ako mali dio svog budžeta izdvojiš za putno osiguranje, zapravo si osiguravaš zaštitu i bezbrižnost na putovanju. Za cijenu jednog espressa dnevno zaista se ne isplati riskirati dugoočekivani odmor. Osim pokvarenih planova, najobičnija zubobolja, viroza ili hitna operaciju, mogu ti nametnuti ogromne financijske izdatke, dok je cijena putnog osiguranja zaista prihvatljiva.

Osim toga, ugovaranje police je kratko i jednostavno, a danas ga uglavnom možeš obaviti na webu ili putem aplikacije.

Zadržavaš fleksibilnost

Ako se tvoje putno osiguranje aktivira pri izlasku iz Hrvatske, možeš se otisnuti na put kad god poželiš, bez brige o neplaniranim i često ogromnim troškovima.

Možeš birati želiš li se osigurati samo ti ili cijela tvoja obitelj, dok pokrića vrijede za razne situacije, od otkazivanja leta i gubitka prtljage do potrage i spašavanja u slučaju nezgode.

Putuj pametno i bezbrižno

Putno osiguranje za A1 korisnike usluga je koju pruža osiguravajući partner L’AMIE, a omogućuje ti zaštitu i bezbrižnost na putovanju. Za razliku od većine drugih putnih osiguranja, uslugu ne plaćaš unaprijed, nego samo za dane provedene u inozemstvu, već od 1,69 € (12,73 kn) dnevno. Dakle, usluga ti se ne naplaćuje nakon registracije, već tek po prelasku granice.

Kako to funkcionira u praksi? Kad izađeš iz Hrvatske i povežeš se na mrežu lokalnog operatora u inozemstvu, dobit ćeš SMS o aktivaciji pokrića za to putovanje. Ako ne želiš koristiti Putno osiguranje za A1 korisnike na tom putovanju, jednostavno ga deaktiviraj odgovorom na spomenuti SMS. Pri povratku u državu i spajanjem na A1 mrežu, dobivaš SMS obavijest o završetku pokrića za to putovanje i usluga je u mirovanju do tvog sljedećeg putovanja u inozemstvo.

Putno osiguranje za A1 korisnike pokriva zdravstveno osiguranje (bolničko i izvanbolničko liječenje, prijevoz, traganje i spašavanje), osiguranje od nezgode (zaštita za tebe i obitelj u slučaju teže nezgode na putovanju), osiguranje prtljage (oštećenje, uništenje ili gubitak prtljage na putovanju) te osiguranje od kašnjenja i otkazivanja leta (pokrivanje troškova smještaja uslijed kašnjenja i otkazivanja leta).

Registriraj se za Putno osiguranje za A1 korisnike u Moj A1 aplikaciji, prilikom narudžbe mobilne tarife na pretplatu na webshopu (na koraku Dodatne pogodnosti) ili u A1 centrima i partnerskim prodajnim mjestima.

Foto: Getty Images