Čini pravu stvar

Motivirani iskustvom i povratnim informacijama naših zaposlenika koji volontiraju u raznim udrugama, nastala je ideja da napravimo jedinstvenu društvenu mrežu koja će na jednom mjestu spajati one koje žele pomoći s onima koji to aktivno čine.

Platforma za dobrotvorni fundraising „Čini pravu stvar“ predstavljena je u lipnju 2016. godine i uključivala je 21 udrugu različitih područja djelovanja. Trenutno je na stranici dostupno 39 udruga, a do sada je prikupljeno više od 255 tisuća kuna donacija za projekte raznih udruga.
 

Pročitaj više

Informatičko opismenjavanje

Kao partner projekta „Safer Internet Centre Croatia - Making Internet a good and safe place“ u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanju djecu, promičemo sigurnu i odgovornu upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima, poput aplikacije netHELP koja nudi mogućnost anonimne prijave nasilja na internetu i razgovor sa stručnjacima.

Naši volonteri održavaju radionice o sigurnijem internetu za osnovnoškolce te edukativne radionice digitalne pismenosti za osobe treće životne dobi. Također, potpisnici smo Povelje sigurnosti djece na internetu kojoj je cilj podizanje svijesti javnosti i roditelja o ovoj važnoj temi, stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za djecu na internetu te promicanju zaštite djece i mladih. 

Volimo volontirati

2014. godine pokrenuli smo interni program „Čini pravu stvar“ koji uključuje volontiranje, recikliranje i edukaciju. Klub volontera pokrenut je sa željom da što veći broj zaposlenika uključimo u oblik društveno odgovornog poslovanja u kojem oni mogu dati svoj vlastiti doprinos i to kroz aktivnosti koje su odabrali prema svojim vlastitim interesima.

Volonteri pri tome dobivaju jedan slobodan dan, odnosno osam radnih sati da ih provedu volontirajući. Do sada je volontiralo preko 25 posto zaposlenika koji su poklonili više od 1800 sati zajednici sudjelujući u 50 različitih volonterskih akcija. Uključivanje u razne volonterske akcije i dalje privlači velik broj zaposlenika, a volontirajući pojedinačno ili u skupino jedno je sigurno –odlično se zabavljamo i pri tome još bolje osjećamo.