Povezani u zajednici

Učenje digitalnih vještina prozor je u budućnost

U našoj kompaniji već rade stručnjaci zaposleni na radnim mjestima koje su prije samo nekoliko godina bila nezamisliva. Koriste se umjetnom inteligencijom, AI i VR tehnologijama u svakodnevnom radu. Razvoj i učenje digitalnih vještina gledamo kao najvažnije ulaganje u budućnost djece.

Glavni smo partner projekta Škola budućnosti koji su zajednički pokrenuli STEMi i Infobip, s ciljem da djecu u školama uvedemo u svijet umjetne inteligencije. Ove godine projektom je obuhvaćeno 20 škola koje će kroz nekoliko mjeseci raditi na razvoju chatbota koji odgovara na jedno od 17 ciljeva održivog razvoja UN-a. U ovom projektu naši stručnjaci sudjeluju kao mentori i tehnička podrška školama.

Saznaj više

Internet činimo sigurnijim mjestom

Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj svjesni smo da korištenje tehnologija zahtijeva edukaciju, ali i oprez. Zato radimo na osnaživanju djece, ali i svih građana, da koriste Internet i mrežne tehnologije na pozitivan, odgovoran i siguran način te steknu digitalne vještine potrebne za sudjelovanje u digitalnoj ekonomiji.

Naši zaposlenici volonterski su uključeni u edukaciju djece, roditelja i starijih osoba digitalnim vještinama i sigurnosti na internetu.

S Centrom za sigurniji Internet promičemo sigurnu i odgovornu upotrebu online tehnologija i mobilnih uređaja među djecom i mladima kroz EU projekt Make Internet Safer and Good Place. Potpisnik smo Povelje o sigurnosti djece na internetu kojoj je cilj podizanje svijesti javnosti i roditelja o sigurnosti na internetu, a nekoliko smo godina partner Dana sigurnijeg interneta, kad u školama diljem Hrvatske promičemo sigurnost i odgovorno ponašanje u online okruženju.

Kviz Sigurnost na internetu

Odgovori na pitanja i provjeri svoje znanje!

Mogućnosti pristupa i korištenja interneta nemaju granica, a iako je to većinom pozitivna stvar, uz sebe donosi i cijeli niz opasnosti.

Kroz 9 pitanja u ovom kvizu provjeri svoje znanje o mogućim prijetnjama prilikom korištenja interneta, kako sigurnije koristiti internet te na koji način djecu zaštiti prilikom korištenja interneta.

Korištenje jednostavnih lozinki i njihova ponovna upotreba pružaju nedovoljan stupanj sigurnosti.

Moguće je odabrati više odgovora.

Zašto je važno imati dobru i jaku lozinku?

Moguće je odabrati više odgovora.

Koja je od sljedećih lozinki najsnažnija?

Moguće je odabrati više odgovora.

Ako se pojavi skočni prozor koji treperi i govori da si 1000. posjetitelj i želi da "klikneš ovdje" kako bi preuzeo/la svoju nagradu. Što radiš?

Moguće je odabrati više odgovora.

Koji su najbolji načini da djeca sigurno pristupaju internetu?

Moguće je odabrati više odgovora.

Na koji od sljedećih primjera prijetnji možeš naići na internetu?

Moguće je odabrati više odgovora.

Kako se zove zlonamjerni softver koji prikuplja razne podatke, uključujući one za prijavu na web stranice s tvog uređaja?

Moguće je odabrati više odgovora.

Kako možeš saznati ima li tvoje računalo virus ili zlonamjerni softver?

Moguće je odabrati više odgovora.

Što možeš napraviti da tvoja djeca sigurnije koriste internet i razne aplikacije?

Moguće je odabrati više odgovora.

Super, kviz je uspješno završen!

Tvoj rezultat je:

točni odgovori

netočni odgovori

Želiš li primiti e-mail s potvrdom o završenom kvizu i dodatnim savjetima kako sigurnije koristiti internet?

U tom slučaju upiši svoju kontakt e-mail adresu u formu, a mi ćemo ti poslati potvrdu i dodatne savjete.

A1 Internet zaštita

Kako bismo zaštitili djecu od neprimjerenih sadržaja razvili smo aplikaciju A1 Internet zaštita koja roditeljima omogućuje bolju kontrolu sadržaja koje djeca konzumiraju na internetu.

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti

Sigurnost na internetu

Što roditelji trebaju znati o sigurnosti djece na internetu

Briga o online sigurnosti djece nije toliko različita od generalne brige o njihovoj dobrobiti – za sve je nužna dobra komunikacija između roditelja i djeteta...

Sigurnost na internetu

Kratki vodič: osam savjeta o cyber sigurnosti za rad od kuće

Rad od kuće možda vam je posve nov koncept ili ste već dobro upoznati s njime. Bez obzira na to, mnogi su od nas u ova izazovna vremena primorani ostati kod kuće i raditi...

Povezani u zajednici

Osnovnoškolci postaju inženjeri umjetne inteligencije: ‘Napretka se ne trebamo bojati‘

Digitalizacija i digitalna transformacija već su nekoliko godina nezaobilazni pojmovi, a njihov utjecaj nemoguće je izbjeći...

Kontakt

Korporativne komunikacije A1 Hrvatska

Obrati nam se