Povezani u zajednici

Učenje digitalnih vještina prozor je u budućnost

U našoj kompaniji već rade stručnjaci zaposleni na radnim mjestima koje su prije samo nekoliko godina bila nezamisliva. Koriste se umjetnom inteligencijom, AI i VR tehnologijama u svakodnevnom radu. Razvoj i učenje digitalnih vještina gledamo kao najvažnije ulaganje u budućnost djece.

Glavni smo partner projekta Škola budućnosti koji su zajednički pokrenuli STEMi i Infobip, s ciljem da djecu u školama uvedemo u svijet umjetne inteligencije. Ove godine projektom je obuhvaćeno 20 škola koje će kroz nekoliko mjeseci raditi na razvoju chatbota koji odgovara na jedno od 17 ciljeva održivog razvoja UN-a. U ovom projektu naši stručnjaci sudjeluju kao mentori i tehnička podrška školama.

Saznaj više

Internet činimo sigurnijim mjestom

Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj svjesni smo da korištenje tehnologija zahtijeva edukaciju, ali i oprez. Zato radimo na osnaživanju djece, ali i svih građana, da koriste Internet i mrežne tehnologije na pozitivan, odgovoran i siguran način te steknu digitalne vještine potrebne za sudjelovanje u digitalnoj ekonomiji.

Naši zaposlenici volonterski su uključeni u edukaciju djece, roditelja i starijih osoba digitalnim vještinama i sigurnosti na internetu.

S Centrom za sigurniji Internet promičemo sigurnu i odgovornu upotrebu online tehnologija i mobilnih uređaja među djecom i mladima kroz EU projekt Make Internet Safer and Good Place. Potpisnik smo Povelje o sigurnosti djece na internetu kojoj je cilj podizanje svijesti javnosti i roditelja o sigurnosti na internetu, a nekoliko smo godina partner Dana sigurnijeg interneta, kad u školama diljem Hrvatske promičemo sigurnost i odgovorno ponašanje u online okruženju.

A1 Internet zaštita

Kako bismo zaštitili djecu od neprimjerenih sadržaja razvili smo aplikaciju A1 Internet zaštita koja roditeljima omogućuje bolju kontrolu sadržaja koje djeca konzumiraju na internetu.

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti

Povezani u zajednici

Važnost crowdfundinga u vrijeme pandemije

Pandemija virusa COVID-19 utjecala je na sve aspekte naših života, pa tako i na neprofitne udruge i njihovo financiranje...

Povezani u zajednici

Naše vodeće tehnološke kompanije osmislile program za edukaciju srednjoškolaca i osnovnoškolaca o umjetnoj inteligenciji

Pametni automobil koji vozi sam, bez vozača, prije par desetljeća činio se kao nemoguća misija ili u najboljem slučaju vrlo daleka budućnost...

Povezani u zajednici

Osnovnoškolci postaju inženjeri umjetne inteligencije: ‘Napretka se ne trebamo bojati‘

Digitalizacija i digitalna transformacija već su nekoliko godina nezaobilazni pojmovi, a njihov utjecaj nemoguće je izbjeći...

Kontakt

Korporativne komunikacije A1 Hrvatska

Obrati nam se