Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Neizvjesnim završnicama 7. sezone A1 Adria Lige završio proljetni Reboot Online Games Week powered by A1

21.06.2021


U Brawl Starsu je prošle srijede ekipa Noble Elite BLK potvrdila je svoj status favorita pobijedivši tim Noble Elite Red. Osim novčane nagrade, Noble Elite BLK osvojili su i automatsku ulaznicu za finale novoosnovanog paneuropskog natjecanja Clash of Leagues. 

Riječ je o novom esport formatu u kojem se susreću najbolji u igri Brawl Stars unutar 5 različitih liga, s igračima iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe te stanovništvom od impresivnih 141 milijun ljudi. Osim predstavnika naše A1 Adria Lige, tu će biti i sudionici A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige te Swisscom Hero Lige, ali i oni koji će se dodatno kvalificirati za popunjavanje preostalih mjesta na turniru.

Sve najbolje ekipe iz uključenih liga bit će poznate uskoro i dobit će, kao i naši Noble Elite BLK, izravno mjesto u finalu 14. i 21. kolovoza u Austriji, dok će se drugoplasirani timovi liga, ali i ostale ekipe igrača Brawl Starsa iz regije središnje i istočne Europe natjecati za prolaz u finale preko međunarodnih kvalifikacija 24. srpnja 2021. Točnije, tri najbolja tima iz kvalifikacija tada će se sastati s drugoplasiranima u trotjednoj grupnoj fazi i boriti se za tri preostala mjesta. Prijave za kvalifikacije počinju već 5. srpnja, a svi ostali detalji su na clash-of-leagues.com.

Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska poručila je: „Presretni smo što nakon pet godina od pokretanja A1 Adria Lige najavljujemo novi format Clash of Leagues koji podiže ljestvicu u esportu, a pobjednicima u našoj i drugim ligama po prvi put pružamo priliku sudjelovanja i afirmacije na međunarodnom turniru.“
Četvrtak i petak su bili rezervirani za najpopularniju simulaciju nogometa – FIFA21. Na konzoli PlayStation, ponovno najbolji e-nogometaš je bio amke2001 koji je titulu prvaka u regiji potvrdio pobjedom nad brstimirom. 

Nakon pauze od pet sezona, League of Legends se na velika vrata vratio u A1AL. U subotu smo gledali LoL okršaje u kojima su nakraju Split Raidersi izdominirali konkurenciju, a Harmony su se morali zadovoljiti drugim mjestom. 

Velika CS:GO završnica obilježila je posljednji dan velikog regionalnog esport događanja. U nedjelju navečer saznali smo da je naslov prvaka i nagradu od 2.000 eura odnijela po četvrti put zaredom ekipa ONYX, dok su Portugal završili drugi.

Tijekom sedme sezone u prijenos više stotina esport mečeva uključilo se na desetke tisuća gledatelja na svim kanalima A1 Adria Lige – putem live streama na platformama Twitch, YouTube i Trovo. Također, prijenos finala 7. sezone A1 Adria Lige te kompletnog programa Reboot Online Games Weeka powered by A1 iz sva tri studija bio je emitiran i na tri TV kanala PlanetSporta.
Tako su zahvaljujući kombinaciji kvalitetnog sadržaja te superbrzog interneta preko najmodernije A1 optičke i 5G mreže svi ljubitelji videoigara gotovo cijeli tjedan mogli uživati u najboljem gaming iskustvu. A kako je igrati Clash Royale na gigabitnoj A1 5G mreži isprobali su poznati gamer i youtuber PVTMolea te glavni direktor tehnike i informacijskih tehnologija u A1 Tomislav Makar koristeći najnovije 5G mobitele Xiaomi Redmi Note 10.

Detalje o Reboot Online Games Weeku powered by A1 naći ćete ovdje, a sve o A1 Adria Ligi na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch i YouTube.

 


Natrag