Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

DIGITALNI HOTELSKI KLJUČ

31.05.2017

Zagreb, 31. svibnja 2017. Vipnet je predstavio inovativnu mobilnu aplikaciju za One Suite Hotel koja omogućuje kreiranje mobilnog digitalnog ključa za hotelske sobe ili druge prostorije i sadržaje u sklopu hotela. Aplikacija Mobilni hotel, koju Vipnet nudi i razvija u partnerstvu s tvrtkom Intersoft Technologies d.o.o., osim toga omogućuje interakciju s gostom i ponudu hotelskih sadržaja koristeći digitalnu platformu.

 

Na današnjem predstavljanju organiziranom u suradnji s tvrtkom Samsung demonstrirano je korištenje digitalnog mobilnog ključa na novom mobilnom uređaju Samsung Galaxy S8 koristeći aplikaciju One Suite Hotel, posebno prilagođenu dizajnom, sadržajem i funkcionalnostima istoimenom hotelu. Ujedno su predstavljene i sigurnosne funkcionalnosti Vipnetove usluge za upravljanje poslovnim mobilnim uređajima, Citrix MDM, koja se pruža kao usluga iz Vipnetovog računalnog oblaka, a čiji je  razvoj usko povezan sa Samsungovim skupom alata za mobilnu sigurnost i enkripciju mobilnog sadržaja.

 

Ključ digitalne transformacije iskustva hotelskog gosta

 

Aplikacija Mobilni hotel temeljni je element Vipnetovog koncepta inovativnog hotela koji gostima pruža digitalno iskustvo za vrijeme boravka u hotelu i izvan njega. Aplikacija omogućuje kreiranje i distribuciju digitalnog ključa na recepciji hotela u trenutku prijave gosta. Digitalni ključ se potom pohranjuje u mobilni telefon tako da gostima pruža veću sigurnost od slučajnog gubljenja ključa. Hotelskim gostima digitalni ključ omogućuje otvaranje vrata hotelske sobe, kao i pristup popratnim sadržajima hotela poput SPA centra ili bazena, a pripadajuća aplikacija omogućuje informiranje, interakciju s osobljem, ali i potiče vanpansionsku potrošnju. Tvrtka Brenum investitor je One Suite Hotela u Srebrenom pored Dubrovnika, a o predstavljenoj mobilnoj aplikaciji g. Lukša Jakobušić izjavio je: "Dio naše vizije malog luksuznog hotela bilo je pružiti gostima nezaboravno iskustvo boravka u hotelu i na destinaciji s interaktivnom digitalnom podrškom. Mobilna aplikacija One Suite Hotel neposredno povezuje gosta s uslugama i osobljem hotela, sa svim korisnim i zanimljivim informacijama tijekom boravka te omogućuje povećanje hotelske i vanpansionske potrošnje. Drago nam je što smo u ostvarenju ove ideje u Vipnetu našli partnera." Otvorenje One Suite Hotela, kojemu je Vipnet tehnološki i telekomunikacijski partner, predviđeno je sredinom lipnja. 

 

Dodatna sigurnost poslovnih korisnika uz uslugu enkripcije mobitela

 

Danas je predstavljena Vipnetova usluga Citrix MDM cloud, koja se temelji na Citrix XenMobile tehnologiji, koja korisnicima Samsung Galaxy 8 mobilnih uređaja omogućuje sigurno kontrolirano korištenje pametnog mobilnog telefona u poslovne svrhe. Ovaj sustav, namijenjen poslovnim korisnicima, omogućuje sigurno, jednostavno i centralizirano upravljanje mobilnim uređajem, aplikacijama te kontrolu mobilnih korisnika. Posebna značajka ove Vipnetove usluge je da omogućuje siguran pristup poslovnim podacima s mobilnog uređaja, kontrolu njegovog sigurnog korištenja u poslovnom okruženju te udaljeno brisanje poslovnih podataka u slučaju gubitka ili krađe mobilnog uređaja.

 

Poslovni korisnici se o Vipnetovoj usluzi Citrix MDM cloud mogu informirati na www.vipnet.hr/cloud/mdm gdje se mogu i predbilježiti za korištenje usluge.

 

Kontakt:

Darija Petric

PR koordinator

Korporativne komunikacije Vipneta

T. +385 1 4691 188

F. +385 1 4691 188

E. komunikacije@vipnet.hr


Natrag