Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Vipnet s vlastitom optičkom mrežom dostupan u Makarskoj, Metkoviću i Pločama

10.08.2017

Zagreb, 10. kolovoza 2017. - Vipnet, najbrže rastući konvergentni telekom operator u Hrvatskoj je zahvaljujući kontinuiranim investicijama u inovacije i infrastrukturu, doveo svoju fiksnu infrastrukturu nove generacije do više od 440 tisuća kućanstava. Izgradnjom 10 tisuća kilometara vlastite optičke infrastrukture, Vipnet je ove godine s vlastitom mrežom ušao u još 13 gradova diljem Hrvatske među kojima su Makarska, Metković i Ploče te je prisutan u ukupno 43 grada.

Vipnetove investicije za podršku razvoju digitalnog društva u Dalmaciji

Budući da su do sada uglavnom ovisili o pretežno bakrenoj infrastrukturi povijesnog operatora, građani Makarske, Metkovića i Ploča u Vipnetovoj mreži nove generacije po prvi puta dobivaju kvalitetnu alternativu za usluge kućnog interneta, televizije i fiksne telefonije. Usporedno s razvojem fiksne mreže, Vipnet nudi i najveće brzine u 4G+/LTE mobilnoj mreži koje se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku , Zadru i ostalim dijelovima Hrvatske kreću do 300 Mbit/s. Vipnetova mobilna mreža na cjelokupnom teritoriju Hrvatske koristi LTE na frekvenciji 800MHz osiguravajući time najkvalitetniju pokrivenost u zatvorenim prostorima, ali i na udaljenim lokacijama poput otoka. 

Osiguravanje pristupa broadbandu za sva kućanstva

Investicijama u razvoj vlastite suvremene optičke infrastrukture koja podržava brzinu do 500 Mbit/s, Vipnet želi osigurati mogućnost pristupa superbrzom internetu svim kućanstvima u Hrvatskoj. Pri brzini od 500 Mbit/s korisnici mogu film u HD formatu preuzeti za manje od minute, dok se pjesma u Mp3 formatu preuzima gotovo trenutačno. Kako bi osigurao pristup super-brzom internetu i u prigradskim i ruralnim područjima gdje nema optičke infrastrukture, Vipnet kombinira fiksnu i mobilnu infrastrukturu. Kućanstvima u ruralnim područjima i na otocima Vipnet osigurava pristup internetu brzine do 112 Mbit/s kroz Homebox turbo tarifu. 

Nastavak širenja Vipnetove fiksne infrastrukture

- Izgradnjom tehnološki napredne i suvremene optičke  infrastrukture, Vipnet će doprinijeti uključenju Hrvatske u gigabitno društvo do 2025. godine. Cilj Europske komisije da sva kućanstva u Europi za osam godina imaju osiguran pristup vezi koja nudi brzine od najmanje 100 Mbit/s u Vipnetu smo pozdravili kao izazov. Naša je želja i plan omogućiti korisnicima pristup svim mogućnostima koje nam pruža digitalno društvo – izjavio je Tomislav Makar, Vipnetov glavni direktor za tehniku.

 

Kontakt:

Vinko Kovačić

Korporativne komunikacije Vipneta

T. +385 1 4691 186

E. komunikacije@vipnet.hr


Natrag