Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Vip Smart Home usluga za sigurnost, udobnost i uštede u kućanstvu

12.04.2018

Zagreb, 12. travnja 2018 – Vip Smart Home usluga se sastoji od upravljačke jedinice (gateway), pametne utičnice, kamere za unutarnji prostor, višenamjenskog senzora i senzora za vrata ili prozor, a korisnik uređajima upravlja preko mobilne aplikacije.

Centralni dio usluge je upravljačka jedinica koja je zadužena za svu komunikaciju između pametnog telefona i Smart Home uređaja kako bi izostanak iz kuće ili stana na dulje vrijeme bio sigurniji i ugodniji. Bilo kakve promjene unutar stana ili neovlašteno otvaranje prozora ili vrata automatski će biti dojavljeno korisniku putem mobilne aplikacije. 

Senzor za  vrata i prozore omogućava kontrolu pokreta vrata i prozora, dok višenamjenski senzor služi za automatsko otkrivanje pokreta te omogućuje mjerenje temperature i intenziteta svjetla. 

Unutarnja kamera omogućava snimanje unutarnjeg prostora, a uz HD rezoluciju i  radijus od 115° korisnik može registrirati sve što se događa u njegovom domu.

pametnom utičnicom moguće je ručno ili automatsko upravljanje električnim aparatima ili rasvjetnim sustavima.

Bolja kontrola nad uređajima unutar kuće ili stana, kao i racionalizacija potrošnje električne energije, što dovodi do manjih režijskih računa, neke su od glavnih prednosti Vip Smart Home usluge. Također, ova usluga uklanja i potencijalne sumnje da je određeni kućanski aparat ostao upaljen, poput glačala ili grijalice. Osim što je moguće putem mobilne aplikacije isključiti struju za određene aparate, ova usluga, na primjer, omogućuje regulaciju grijanja pri povratku kući za optimalnu temperaturu prostorija. Smart Home usluga ujedno je i platforma na koju korisnici, ovisno o potrebama koje imaju, mogu dodavati druge provjerene smart home proizvode koje samostalno kupuju  poput  Amazon Echo i Amazon Dot ili Philips Hue žarulje.

Vipnetova Smart Home usluga dolazi kao odgovor na rastuće zahtjeve korisnika u doba povezanih uređaja i kvalitetnijih uvjeta življenja. S obzirom na užurbani život te manjak slobodnog vremena, usluga omogućuje korisniku bezbrižno napuštanje doma. Prema istraživanju PwC više od četvrtine internet korisnika u Americi koristi Smart home rješenja, a kao glavne razloge kupnje navode upravo bezbrižnost, sigurnost, uštedu i bolju kontrolu nad kućanstvom.

Usluga je dostupna svim privatnim Vip korisnicima uz fiksnu, mobilnu i podatkovnu uslugu po cijeni od 9 kn jednokratno uz ostatak na rate, ovisno u odabranoj  tarifi.  Uslugu je trenutno moguće kupiti u Vip web shopu ili u Vip centru u Gajevoj u Zagrebu gdje se usluga može i isprobati u Hub Trend zoni.


Natrag