Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Uzbudljivim završnicama 6. sezone A1 Adria Lige završilo premijerno izdanje Reboot Online Games Weeka

30.11.2020

Zagreb, 30. studenoga 2020. – Veliko finale šeste sezone regionalnog esport natjecanja održano je tijekom protekla četiri dana u sklopu događanja Reboot Online Games Week powered by A1. Uživo iz ESPORTS studija te na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige, ljubitelji gaminga mogli su pratiti okršaje najboljih regionalnih esportaša u četiri videoigre: Brawl Stars, Clash Royale, CS:GO te FIFA21.


Uvertira u finala mobilnih igara odigrana je na 5G mobilnim uređajima i A1 5G mreži. Gledatelji su imali priliku okušati se protiv popularnih gaming influencera kao što su Lavvek, Inder45 i PvtMole, koji su iz zagrebačkog studija testirali sjajne 5G mobilne brzine. U natjecateljskom dijelu turnira, Good Game ekipe su nastavile dominirati Brawl Stars zajednicom, dok je u Clash Royale dijelu turnira Team LAZR ipak posustao nakon savršene grupne faze. Bolji od njih su bili igrači ekipe Joža Esports predvođeni strašnim Nikolom. Postao je četverostruki osvajač ove prestižne esport lige: „Na početku lige nas je napustio jedan od najvažnijih igrača i u regularnoj sezoni nismo našli pravu formu. Rezultati nisu bili najbolji, promijenili smo formaciju u 2v2 setu i to se pokazalo kao pun pogodak jer Sasaa i Bruno Blaze su igrali savršeno. Sjajan je osjećaj po četvrti put osvojiti ovu ligu i želim se zahvaliti svojim suigračima na odličnoj igri.

Finalni poredak mobilnih igara:

BRAWL STARS     CLASH ROYALE
1. mjesto – Good Game Gold     1. mjesto – Joža Esports
2. mjesto – Good Game Red     2. mjesto –  Team LAZR
3. mjesto – FA Deadly  3. mjesto – Flayn eSports
4. mjesto – Code Lyoko 4. mjesto – Tribe Academy

 

Vikend je bio rezerviran za CS:GO s ukupnim fondom od 11.000 eura, te za igru FIFA21 s 2.150 eura namijenjenih za sudionike finalnih mečeva.  

U subotnjem CS:GO okršaju, pred brojnim online pratiteljima, našla su se četiri najbolja tima s ovih prostora: 4Glory, EAGLES, Blink i lvlUP. Ove godine nismo imali prilike gledati napeto finale kao prethodnih, ali budimo realni - tko je nakon grupne faze mogao očekivati da će “posljednji ples” ekipe lvlUP biti tako jednostavan i lagan? U završnom meču lvlUP svladali su svoje stare rivale Blink s laganih 2:0 te odnijeli glavnu nagradu od 5.000 eura i titulu najboljeg CS:GO tima u Adria regiji.


Zadnjeg dana velikog finala šeste sezone A1 Adria Lige, ali i premijernog izdanja događanja Reboot Online Games Week powered by A1, natjecalo se u najnovijoj verziji popularne nogometne igre FIFA21. U nedjeljnom finalu nastupila su četiri najbolja igrača iz regije – esad1memić, ajdin977, Brstimir i amke2001, a potonji je pokazao neviđenu dominaciju nad konkurencijom i odnio kući nešto više od 1.100 eura: „Što se tiče finala A1 Adria lige ja sam prezadovoljan, sve je proteklo kako sam i priželjkivao, osvojio sam Adriu bez ijednog poraza u veoma jakoj konkurenciji. U ovoj sezoni imao sam mnogo uspona i padova, trudio sam se i moj trud se isplatio. Želim čestitati svim igračima, također mojim prijateljima, na odličnom plasmanu i vidimo se iduće sezone u još boljoj formi!“
 

Finalni poredak računalnih igara:

CS:GO     FIFA21
1. mjesto – lvlUP 1. mjesto – amke2001
2. mjesto – Blink 2. mjesto – Esad Memić
3. mjesto – 4Glory 3. mjesto – Brstimir
4. mjesto – EAGLES 4. mjesto – Ajdin977

 

Tijekom šeste sezone odigrano je na stotine mečeva koje su pratili esport fanovi iz cijele regije putem live streama na Twitch.tv, na YouTubeu ili Facebooku. Također, prijenos finala 6. sezone A1 Adria Lige te kompletnog Reboot Online Games Week programa iz sva tri studija bio je emitiran i na tri TV kanala PlanetSporta. Važnu ulogu imala je A1 najmodernija fiksna infrastruktura koja na optičkom pristupu donosi brzine interneta do čak 1 Gbps. Kombinacija kvalitetnog sadržaja i superbrzog interneta i su ovaj put ponudili najbolje iskustvo gejmerima iz Hrvatske i regije. 

Osim PES eFootball i CS:GO 2v2 turnira, streamova s gostima kao što su sprEEEzy, DoubleAIm, PvtMole, Lavvek i Inder, bilo je tu puno nagradnih natječaja, zanimljivih panela, a cijeli događaj je uz zabavni štih obilježilo i nekoliko humanitarnih akcija. Pored A1AL Humanitarke, gdje je 10 popularnih Youtubera igralo za udrugu po izboru, tijekom cijelog tjedna bile su otvorene donacije za dječji Dom Vrbina iz Siska za koji je prikupljeno više od 28.000 kuna. Regionalni gejmeri još su jednom pokazali da pored digitalnih vještina posjeduju i veliko srce - čestitamo svim sudionicima!


Natrag