Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

2 milijuna kuna pomoći za potresom pogođena područja

31.12.2020

Zagreb, 30. prosinca 2020. – A1 Hrvatska je, uz podršku A1 Telekom Austria grupe, donijela odluku o pomoći potresom pogođenim područjima s 2 milijuna kuna koja će biti uplaćena na račun „Pomoć za obnovu nakon potresa“, za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi. 

„A1 Hrvatska i svi naši zaposlenici duboko suosjećaju sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije“, izjavio je Jiři Dvorjančansky, predsjednik Uprave A1 Hrvatska te dodao: „U ovoj teškoj godini za sve stanovnike Hrvatske, obilježenoj COVID-19 pandemijom, zagrebačkim i posljednjim razornim potresom na širem području Siska, Petrinje i Gline, naša misija je aktivna pomoć zajednici te smo se stavili na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske za dodatnu pomoć“. 

Osim donacije 2 milijuna kuna, zaposlenici A1 prema uputama Crvenog križa prikupljaju osnovne higijenske potrepštine, hranu i vodu, deke, jastuke, lampe, baterije i ostale nužno potrebne stvari koje će biti dostavljene na pogođeno područje. 

Briga o korisnicima i zajednici u ovoj izvanrednoj situaciji glavna je misao vodilja A1 Hrvatske. Uz iznimno opterećenje na sve mrežne sustave zbog velikog broja istovremenih poziva nakon potresa, A1 mreže ostale su stabilne i funkcionalne. Angažmanom svih tehničkih kapaciteta i stručnjaka A1 Hrvatske omogućili smo kontinuitet telekomunikacijskih usluga i potrebne kapacitete na pogođenom području kako bi građanima bile dostupne hitne službe i kako bi se svi mogli javiti svojim bližnjima. Također, kompanija priprema paket pomoći i pogodnosti privatnim i poslovnim korisnicima, o čemu ćemo ih pravovremeno obavijestiti. 

Uz veliko žaljenje za stradalima, ostajemo predani pomoći i našoj temeljnoj zadaći da svima omogućimo neprekidnu povezanost i komunikaciju. 


Natrag