Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Nove bazne stanice za bolji pristup Internetu na potresom pogođenim područjima

06.04.2021

Bijele Vode, Kukuruzari, 2. travnja 2021. – A1 Hrvatska povećala je dostupnost signala te omogućila veći kapacitet i bolji pristup Internetu na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Naime, odmah nakon potresa vrlo su brzo pregledane i osigurane sve lokacije postojećih baznih stanica. Zatim su svi operatori, uključujući A1 Hrvatska, u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Stožerom civilne zaštite napravili plan za pokrivanje ovih dodatnih područja.
 

Investicijom i postavljanjem najbržeg rješenja za pokrivanje dodatnih područja,  povećanje kapaciteta i dostupnih brzina – mobilnih baznih stanica na lokacijama Kukuruzari i Bijele Vode pokrivena su šira okolna područja. Ovime je omogućena ne samo bolja i nesmetana komunikacija, nego i pristup Internetu za školu i rad na daljinu te revitalizaciju gospodarskih aktivnosti i koordinaciju obnove oštećenih objekata. Infrastruktura na obje lokacije stavljena je na raspolaganje ostalim operatorima. Komunikacija je olakšana na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog, Dragotina, Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura. U tijeku je priprema lokacije za postavljanje još jedne mobilne bazne stanice u mjestu Šaš kojom će biti pokrivena naselja Šaš, Živaja i Slovinci. Također, na 4 lokacije na postojećoj infrastrukturi postavljena je A1 radijska oprema čime je unaprijeđena komunikacija na području naselja Preloščica, Blinjski Kut, Donje Komarevo, Lukavca Posavskog, Bobovca, Suvoja, Mužilovčice, Strmena, Lonje, Bistrača, Kratečkog, Selišća Sunjskog, Maličke, Perne, Blatuše, Ključara, Crevarske Strane, Brda Utinjskog, Gačeša Sela, Malešić Sela te centra i dijela predgrađa Siska. „Naša je misija omogućiti neometanu i kvalitetnu komunikaciju u svim krajevima Hrvatske te smo nakon prošlogodišnjih potresa, kako u Zagrebu tako i Sisačko-moslavačkoj županiji, u najkraćem mogućem roku omogućili visoki standard komunikacije na kakav su i naviknuli korisnici A1 usluga. Predano nastavljamo davati svoj doprinos obnovi potresom pogođenih područja, ali i digitalizaciji hrvatskog gospodarstva i društva na temeljima najmodernije komunikacijske infrastrukture“, objasnio je Vladimir Skender, direktor razvoja i planiranja mreže A1 Hrvatska.      
 

Podsjetimo, dva dana nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, A1 Hrvatska donirala je 2 milijuna kuna za obnovu, a zaposlenici A1 uključili su se u prikupljanje pomoći za građane. Također, komunikacijskom opremom i uslugama podržane su udruge čija je pomoć na terenu neupitna poput Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Hrvatskog psihijatrijskog društva te Mreže za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore. Korisnicima pogođenog područja osigurali smo posebne pogodnosti kako komunikacija s najbližima i hitnim službama ne bi bila dovedena u pitanje u niti jednom trenutku. Korisnici koji svoje usluge više nisu mogli koristiti nakon potresa izuzeti su od plaćanja računa. A1 Hrvatska je pokrenuo i nacionalnu crowdfunding kampanju Smirilica s ciljem prikupljanja donacija za obnovu Srednje škole Petrinja. Dodatno, kako bi djeci omogućili što jednostavnije praćenje online nastave za osam obitelji koji trenutno žive u mobilnim kućicama kompanija je donirala neograničeni internet na godinu dana.
 


Natrag