Uštedi vrijeme i izbjegni redove: Evo kako produljiti ugovor za mobitel i tarifu na A1 webu

#Tips&Tricks
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 20.02.2024.
Produljenje ugovora online

Uskoro ti istječe ugovor za mobilnu tarifu, a razmatraš kupnju novog iPhonea ili Samsunga? Znaš li da svoj A1 ugovor možeš produljiti iz udobnosti svoga doma, i to u nekoliko koraka.

Uštedi vrijeme i produlji svoj ugovor za mobilnu tarifu na A1 webu već danas i zgrabi najbolju ponudu. U nastavku ti donosimo detaljni vodič koji će ti olakšati cijeli proces.

Prije svega posjeti a1.hr i odaberi svoj novi mobitel. Nakon toga odaberi tarifu na pretplatu koja najbolje odgovara tvojim potrebama. Ako želiš, na ovom koraku možeš osigurati ekran svog novog mobitela i odabrati dodatnu uslugu Osiguranje ekrana, čija se cijena kreće već od 1,40 € mjesečno, ovisno o modelu mobitela.

Nakon toga odaberi opciju „Imam svoj broj“ te unesi svoj OIB i šifru korisnika koju možeš naći na svom mjesečnom A1 računu ili se prijavi sa svojim brojem mobitela. Nakon što se ulogiraš, prikazat će ti se tvoja personalizirana cijena mobitela i tarife. Na ovom koraku možeš odabrati i dodatni uređaj po super cijeni.
Nakon što uneseš preostale podatke, upiši i adresu za dostavu, odaberi način plaćanja i završi narudžbu.

OVDJE provjeri najveću ponudu i najbolju cijenu mobitela na pretplatu

Ako zapneš na jednom od koraka, tu je i naš video vodič koji će ti olakšati cijeli proces.


Foto: Getty Images

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Netflix u A1

Sve teme

Aktiviraj Netflix u A1 u samo nekoliko koraka: Donosimo detaljan vodič za nove i postojeće korisnike

Kada pomisliš na streaming serija i filmova, Netflix je vjerojatno prva platforma koja ti pada na pamet. Unatoč oštroj konkurenciji uvijek se ističe bogatom ponudom sadržaja koji se stalno osvježava i lakom dostupnošću na različitim uređajima.

Prve originalne serije iz Netflixove produkcije premijerno su prikazane 2012. i 2013., uključujući „House of Cards“ (Kuća od karata“) i „Orange Is the New Black“ („Narančasta je nova crna“). Danas katalog originalnih serija i filmova broji više od 1500 naslova, među kojima su planetarno popularne serije „Stranger Things“, „Bridgerton“ i „The Crown“ („Kruna“), kao i filmovi nominirani za Oscara – „All Quiet on the Western Fron“ („Na Zapadu ništa novo“) i „The Power of the Dog“ („Šape pasje“).Jedan od glavnih razloga zašto milijuni ljudi diljem svijeta vole Netflix jest taj što mogu gledati više sezona određene serije u cijelosti. Navedene su jedna za drugom pa ih ne moraš ručno tražiti, a izbor varira od filmskih klasika poput „Pretty Woman“ („Zgodna žena“) i „Groundhog Day“ („Beskrajni dan“) do novih izdanja, naslova za obitelj i djecu te uzbudljivih realityja.

Osim toga, svaki put kad pogledaš nešto s Netflixa, aplikacija registrira žanr ili vrstu sadržaja i na temelju toga ti predlaže druge serije ili filmove. Za dodatnu personalizaciju, možeš ocijeniti sve što pogledaš, i to s ocjenama – palac dolje i palac gore, a kad ti se nešto baš jako svidi, tu je i dvostruki palac gore. Ako ti preporuke ne odgovaraju, možeš ih ukloniti sa svoje početne stranice. Kada ne znaš što gledati, posluži se opcijom „Play Something“ koja nasumično reproducira sadržaj iz bogate Netflixove videoteke.

Aktiviraj Netflix u A1

Znaš li da od sada možeš aktivirati Netflix uz A1? Ova nova usluga dostupna je svim A1 korisnicima, a pripremili smo super ponudu za nove i postojeće korisnike koji aktiviraju mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Naime, A1 u tom slučaju poklanja Netflix Osnovni paket na 3 mjeseca, a nakon isteka promotivnog razdoblja cijena spomenutog paketa iznosi 4,99 € mjesečno.

Vrhunske serije i filmove gledaj gdje god i kad god poželiš, a možeš uživati u brojnim naslovima s hrvatskim titlovima. Osim toga, Netflix u A1 plaćaj brzo i jednostavno, putem svog mjesečnog A1 računa. Prije svega, na glavnom sučelju Moj A1 aplikacije pronađi Netflix u A1. Potom odaberi želiš li Netflix uz fiksnu ili mobilnu uslugu te odaberi jedan od tri paketa po svojoj mjeri. Nakon toga odaberi kontakt za registraciju, a nakon završene registracije možeš početi uživati u nagrađivanim serijama i filmovima.

Ako već koristiš Netflix, ne moraš otkazivati postojeći račun, već ga jednostavno prenesi u A1. Nakon ugovaranja dobit ćeš aktivacijski link na koji ćeš se prijaviti s postojećim korisničkim podacima za Netflix. Na taj način zadržavaš svoju povijest gledanja i preporuke, a Netflix u A1 plaćaš putem mjesečnog A1 računa.

Foto: Unsplash

Smart TV

Tips&Tricks

Nikad jednostavnije do omiljenog TV sadržaja: Saznaj kako pokrenuti A1 TV na svom uređaju

Danas je lakše nego ikad prije gledati svoj omiljeni TV sadržaj gdje god se nalaziš, kad god poželiš i s bilo kojeg uređaja. Dok je gledanje televizije nekoć bilo sinonim za izležavanje na kauču ispred TV-a, sada serije i filmove pratiš gdje i kad god ti odgovara – u redu u trgovini, u kadi, u javnom prijevozu, dok jedeš ili kuhaš.

Ako želiš još jednostavnije gledati svoj omiljeni TV sadržaj, i to bez dodatnih uređaja, instalacija i suvišnih daljinskih upravljača, A1 TV idealan je izbor za tebe. Preuzmi A1 Xplore TV aplikaciju i gledaj A1 TV putem smart TV-a, Android TV boxa ili samo pokreni omiljenu seriju na svom mobitelu, tabletu ili računalu.

U nastavku otkrij kako u nekoliko koraka pokrenuti A1 Xplore TV aplikaciju na smart TV-u (Android TV) i Android TV boxu (A1 Smart box).

A1 Smart box

A1 Smart box je Android TV box i idealno je rješenje kada nemaš smart TV na kojem je moguće instalirati A1 Xplore TV aplikaciju. Osim toga, na A1 Smart box možeš instalirati i druge aplikacije koje će tvoj TV pretvoriti u smart TV, sve što trebaš učiniti jest osigurati stabilnu internet vezu.

Maksimalno iskoristi funkcionalnosti A1 Smart boxa i ulogiraj se na uređaj sa svojim Google mail računom i pristupi Google Play trgovini u kojoj se nalazi mnoštvo aplikacija, uključujući A1 Xplore TV.

Najprije uključi A1 Smart Box u struju i poveži ga s TV-om pomoću HDMI kabela i internetom preko LAN kabela. Nakon toga pokreni uslugu na TV-u, a imaj na umu da kod prvog pokretanja treba upariti daljinski upravljač s uređajem i spojiti se na svoj Google račun.

U videu pogledaj detaljne upute za pokretanje A1 Xplore TV aplikacije na A1 Smart boxu.

A1 Smart box po potrebi možeš seliti iz sobe u sobu, na vikendicu ili gdje god želiš i tako bezbrižno pratiti svoj omiljeni TV sadržaj. A1 Xplore TV aplkacija nudi mnoštvo sadržaja, ali i mogućnost gledanja sadržaja iz prošlosti do 7 dana unatrag. Ne propusti omiljeni TV sadržaj, snimi ga i pogledaj kasnije. Isto tako, ako ti zatreba kratki odmor od gledanja, stisni pauzu i nastavi kasnije.

Android TV

Android TV zapravo je vrsta smart TV-a. Njime se možeš spojiti na internet i instalirati razne aplikacije iz Google Play trgovine, baš kao što radiš sa svojim pametnim telefonom s Android operativnim sustavom. 

Nakon što se spojiš na internet, u Google Play trgovini pronađi A1 Xplore TV aplikaciju, a detaljne upute pogledaj u video tutorijalu.

Foto: Getty Images