Noviteti na Netflixu u travnju: Ne propusti svemirsku operu Zacka Snydera i seriju o prevarantu Ripleyju

  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 02.04.2024.
Nova Netflix serija Ripley

Prošlog mjeseca pisali smo o novim serijama i filmovima iz Netflixove originalne produkcije koji su u nekoliko dana postali hit među milijunima gledatelja diljem svijeta. Jedna od njih bila je serija „3 Body Problem“ koja je zasjela na tron najgledanijih serija u Hrvatskoj, kritičari su je proglasili „SF remek djelom“

A ako je suditi prema najavama, travanj na Netflixu bit će podjednako uzbudljiv. Od serija i filmova o skandalima britanske kraljevske obitelji, fantasy avantura ili fascinantnih dokumentaraca o našem planetu, sigurno ćeš pronaći nešto za sebe.

U nastavku smo izdvojili šest noviteta s Netflixa kojima se najviše veselimo u travnju.

Ripley 

Kultni kriminalistički roman "Talentirani gospodin Ripley" dobiva još jednu ekranizaciju. Nakon hvaljenog filma iz 1999. godine u kojem su briljirali Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow, na Netflixu te od 4. travnja čeka serija "Ripley", a glavnu ulogu igra irski glumac Andrew Scott („Stranci“, „Fleabag“). Priča prati karizmatičnog prevaranta iz New Yorka tijekom 1960-ih kojeg bogati čovjek angažira da započne kompliciran život u Italiji pun prijevara i ubojstava. Seriju je režirao i napisao dobitnik Oscara Steve Zaillian („Irac“, „The Night Of“).

 

Parasyte: The Grey 

Ako tražiš dostojnu zamjenu za južnokorejsku seriju „Squid Game“ koja je prije nekoliko godina zaludjela svijet, od 5. travnja pogledaj „Parasyte: The Gray“. Radi se o SF horor seriji koju je režirao i napisao Yeon Sang-ho i adaptacija je manga franšize „Parasyte“ Hitoshija Iwaakija.

Paraziti su opasna bića kojima je cilj uništiti čovječanstvo. Nasilno preuzimaju kontrolu nad ljudima i stječu moć, a čovječanstvo se mora pobuniti kako bi se oduprlo rastućoj prijetnji.

SCOOP

“Jedan sat televizije može promijeniti sve”, riječi su Billie Piper u nedavno objavljenom traileru za film „SCOOP“ koji će se na Netflixu početi prikazivati od 5. travnja. Temelji se na istinitim događajima koji su doveli do eksplozivnog intervjua princa Andrewa (Rufus Sewell) za „BBC Newsnight“ 2019. godine. Tada su oči cijele Velike Britanije bile uprte u novinarku Emily Maitlis (Gillian Anderson) koja je beskompromisno intervjuirala člana britanske kraljevske obitelji oko njegova bliskog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Posljedice intervjua bile su brze i nezapamćene budući da je princ Andrew nakon nekoliko dana objavio da se povlači sa svojih javnih dužnosti.

 

Our Living World 

Biosfera je dio našeg planeta koji je doslovce pun života, od gornje atmosfere do najdubljih točaka oceana. Zahvaljujući najnovijim satelitskim snimkama i novoj znanstvenoj disciplini o Zemljinom sustavu, po prvi put možemo dokučiti veličanstvene načine na koji naš planet funkcionira.

Filmaši, fotografi divljih životinja i znanstvenici okupili su se u dokumentarnoj seriji „Our Living World“ kako bi prikazali čudesna stvorenja i ekosustave koji održavaju Zemlju na životu i koji su pod ozbiljnom prijetnjom zbog ljudske aktivnosti. Oskarovka Cate Blanchett naratorica je ove četverodijelne dokumentarne serije koju možeš pratiti od 17. travnja na Netflixu.

 

Rebel Moon – Part Two: The Scargiver 

Nakon što je prvi dio svemirske sage „Rebel Moon“ prošle godine oduševio ljubitelje SF-a, od 19. travnja na Netflixu će biti dostupan drugi dio pod imenom „The Scargiver“
Kada se mirno naselje na mjesecu u najudaljenijim krajevima svemira nađe u opasnosti od vojske tiranina Balisariusa, tajanstvena strankinja zvana Kora postaje njihova najveća nada za preživljavanje. Redatelj filma je Zack Snyder koji stoji iza filmova „300“ i „Čovjek od čelika“, dok glavnu ulogu tumači alžirska glumica Sofia Boutella. 

 

Dead Boy Detectives 

Ljubitelji fantasy žanra sigurno jedva čekaju 25. travnja kada će na Netflix doći serija „Dead Boy Detectives“. Priča prati dva duha tinejdžera koja surađuju s vidovnjakom kako bi riješili misterije za svoje nadnaravne klijente, ali moćna vještica im uskoro zakomplicira planove. Seriju je razvio Steve Yockey na temelju likova iz DC Comicsa.


Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na tri mjeseca novim i postojećim korisnicima? Promocija se odnosi na aktivacije uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Netflix

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Utjecaj mobitela na okoliš

Sve teme

A1 predstavlja Eco Rating: Saznaj kako tvoj novi mobitel utječe na okoliš

Svijet iz dana u dan postaje sve više digitalan, a procjenjuje se da oko 85 posto svjetske populacije koristi pametne telefone. Iz tog je razloga sve teže ignorirati štetne učinke takvih uređaja na okoliš, posebno na emisije ugljičnog dioksida i ugljični otisak.

Nije tajna da pametni telefoni pridonose globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, od njihove proizvodnje do odlaganja na kraju životnog vijeka. Sirovine potrebne za proizvodnju pametnog telefona, uključujući zlato, kobalt, litij i druge teške metale, zahtijevaju intenzivno rudarenje, dok njihovo vađenje često uzrokuje poveće zagađenje okoliša.

Kako klimatska kriza utječe na naše živote, raste osviještenost o održivosti među svim generacijama, ali različitom brzinom. Generacija Z pritom je prva generacija koja je odrastala s klimatskim promjenama kao ključnim globalnim problemom. Pripadnici ove generacije istinski su zabrinuti za okoliš i očekuju od tvrtki da prioritiziraju održivost u svojim poslovnim praksama. Svojim izborima žele smanjiti utjecaj na prirodu i dovesti do ekološki održivije svakodnevice.

Utjecaj pametnih telefona na okoliš

A1 Hrvatska tvrtka je koja je usmjerena prema ekološki prihvatljivijim rješenjima. Zato neprestano razvijamo i primjenjujemo digitalne inovacije koje smanjuju ugljični otisak u svakoj fazi našeg poslovanja. Jedna od njih je i Eco Rating mobitela koji predstavljamo prvi u Hrvatskoj.

Uz ovaj alat možeš saznati kako određeni mobitel utječe na okoliš i donijeti zeleniju odluku pri kupnji. U A1 webshopu od sada ćeš moći usporediti ekološku održivost različitih modela mobitela i smanjiti utjecaj na klimu.

Eco Rating je ocjena na ljestvici od 1 do 100 kojom se procjenjuje utjecaj određenog mobitela na životnu sredinu, od procesa proizvodnje, transporta, načina upotrebe do odlaganja. Što je ocjena uređaja veća, bolji je njegov učinak na okoliš.

Na ovaj način želimo potaknuti dobavljače da smanje utjecaj svojih proizvoda na okoliš jer je izgradnja održivije budućnosti naša zajednička odgovornost.

„Budući da je A1 tvrtka koja je usmjerena na održivo poslovanje, htjeli smo potaknuti i naše partnere da pokažu korisnicima kako njihovi uređaji utječu na okoliš“, rekao je Tin Horvatić, specijalist upravljanja uređajima u A1 Hrvatska. „Smatramo kako će ove informacije najviše biti od koristi mlađim generacijama koje svojim odabirima mogu utjecati na okoliš u nadolazećim godinama“, dodao je.

Ključni parametri za Eco Rating

Kao što smo već napisali, maksimalna vrijednost koju pojedini mobitel može ostvariti jest 100, i to s obzirom na različite ekološke indikatore, poput učinkovitosti materijala te proizvodnje i korištenja uređaja.

Pri ocjenjivanju postoji pet ključnih parametara, a to su – trajnost, učinkovitost resursa, klimatska učinkovitost, popravljivost i mogućnost recikliranja.

Trajnost uređaja odnosi se na njegovu izdržljivost te trajanje baterije i garancije za uređaj. 

Učinkovitost resursa procjenjuje se prema količini rijetkih sirovina potrebnih za proizvodnju mobitela i kako ona utječe na iscrpljivanje tog resursa. Što je ocjena viša, manji je utjecaj uređaja na dostupnost materijala.

Klimatska učinkovitost procjenjuje se prema ispuštanju stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa uređaja. Što je ocjena veća, veći je doprinos zaštiti klime.

Popravljivost se procjenjuje prema lakoći s kojom se uređaj može popraviti, kao i drugim aktivnostima s kojima se može produžiti njegov životni vijek, poput mogućnosti ponovne upotrebe i nadogradnje. Što je ocjena veća, to su navedeni aspekti više podržani. 

Mogućnost recikliranja uključuje ponovnu iskoristivost i rastavljanje komponenti uređaja, dostupnost informacija kojima se to omogućuje, kao i mogućnost reciklaže materijala od kojih je sastavljen.

Zanima te utjecaj mobitela koji želiš kupiti na okoliš? Provjeri najbolju ponudu uređaja na pretplatu i uz Eco Rating donesi ispravnu odluku za naš planet.

Foto: Getty Images/Eco Rating

Gledanje Netflixa

Sve teme

Novi naslovi na Netflixu u ožujku: Od akcijske serije Guya Ritchieja do SF drame s Adamom Sandlerom

Netflix redovito lansira nove naslove iz originalne produkcije koji u kratkom roku postanu must watch materijal. Isto vrijedi za ovaj ožujak koji pršti od intrigantnih najava među kojima ćeš sigurno pronaći nešto za sebe.

Ako tražiš najnovije filmove i serije na Netflixu, u nastavku ti donosimo vodič izdanja koja će svjetlo dana ugledati tijekom ovog mjeseca. Zavali se, pripremi kokice i među prvima izbingeaj novi sadržaj ili saznaj kad se počinje emitirati.

Spaceman

Ova SF drama bazirana je na istoimenom romanu autora Jaroslava Kalfařa i prati astronauta Jakuba (Adam Sandler) koji pluta u svemiru. Tijekom njegove samotne istraživačke misije na rubu Sunčevog sustava, Jakub shvaća da njegov brak možda neće opstati do njegova povratka na Zemlju pa zatraži pomoć neobičnog stvorenja koji mu se u jednom trenutku pridružuje.

Redatelj filma Johan Renck htio je prikazati Sandlera na način na koji ga dosad nismo imali prilike vidjeti, čak i u njegovim ozbiljnijim ulogama. Veći dio filma sastoji se od introspektivnih scena pa je glumac sam na ekranu, dok se na posljednjoj etapi međuzvjezdane misije druži s misterioznim stvorenjem.

Damsel

Od 8. ožujka na Netflixu pronađi fantasy dramu „Damsel“ s Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi. Film prati poslušnu djevojku Elodie koja se pristaje udati za princa, no otkriva da je kraljevska obitelj zapravo želi žrtvovati kako bi otplatila stari dug. Nakon toga bačena je u špilju sa zmajem, a kako bi preživjela mora se osloniti na svoju snalažljivost i volju.

U moru drugih priča s princezama i zmajevima ova je potpuno drukčija jer se glavna junakinja sama spašava, ne čekajući princa. Elodie nema ničiju podršku, već sama postaje snažna i neovisna odrasla osoba.

3 Body Problem

Od 21. ožujka na Netflixu te čeka još jedna SF poslastica. Ovoga puta radi se o seriji imena „3 Body Problem“, a oduševit će ljubitelje „Interstellara“ i serije „Igra prijestolja“:
Ye Wenjie je astrofizičarka koja je svjedočila brutalnom ubojstvu svoga oca tijekom Kineske kulturne revolucije. Kasnije ju je vojska regrutirala zbog njezine znanstvene pozadine te su je poslali u tajnu bazu u dalekoj regiji. Tamo donosi sudbonosnu odluku koja odjekuje prostorom i vremenom do grupe današnjih znanstvenika, prisiljavajući ih da se suoče s najvećom prijetnjom u povijesti čovječanstva.

The Gentlemen

Redatelj Guy Ritchie vraća se u velikom stilu, sa serijom „The Gentlemen“ koja će oduševiti fanove filmova „Kingsman“ i „Oceanovih 11“. 

Radnja prati mladića Eddieja koji neočekivano nasljeđuje veliko očevo seosko imanje za koje ubrzo saznaje da je dio carstva kanabisa. Suočen s pritiskom britanskog kriminalnog podzemlja, odlučuje osloboditi svoju obitelj od njihova pritiska. Eddie pokušava nadmudriti gangstere, ali ubrzo je uvučen u njihov svijet i razvija opasan apetit za kriminalom.

Seriju „The Gentlemen“ prati od 7. ožujka na Netflixu.

Netflix uz A1

Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na 6 mjeseci novim i postojećim korisnicima? Požuri jer se ova promocija odnosi na aktivacije do 31. 3. 2024. uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images