povezani s prirodom povezani s prirodom

Povezani s prirodom

Smanjenje ugljičnog otiska

Iako nije veliki zagađivač, telekom industrija je veliki potrošač električne energije. Kako bismo umanjili potrošnju, bazne stanice napajamo iz solara i vjetroturbina te na njima koristimo napredne sustave za hlađenje (tzv. free cooling sustave) klimatizacijskih uređaja. Ovim ulaganjima godišnje smanjujemo naš ugljični otisak za više od 840 tona. Korisnici smo ZelEn energije što znači da svu električnu energiju dobivamo iz obnovljivih izvora. Na taj način smanjili smo svoj ukupni ugljični otisak za čak 75%.

Cirkularna ekonomija

Elektronički otpad najbrže je rastući otpad na svijetu. U A1 shopu korisnici mogu ostaviti svoje stare mobilne uređaje i biti sigurni da će oni biti zbrinuti na adekvatan način.

Pametna poslovna rješenja

Održivosti zajednice pridonosimo i našim poslovnim rješenjima. Riječ je o pametnim rješenjima za upravljanje gradovima koja koriste tehnologiju interneta stvari (IoT) i povezivost na A1 NB IoT mrežu kako bi povećala energetsku učinkovitost ili omogućila učinkovitije gospodarenje otpadom. Upravo A1 pametni spremnici za otpad, radeći na ovom sustavu, optimiziraju učestalost prikupljanja otpada te smanjuju ugljični otisak sustava zbrinjavanja otpada.

Volontiranje

Održivost i pozitivan utjecaj na društvo potičemo i kroz kroz volonterski angažman zaposlenika u okviru interne platforme Čini pravu stvar. A1 zaposlenici uključuju se u volonterske akcije rada s djecom, starijima i nemoćnima, informatičkog opismenjavanja, čišćenja okoliša, Parkova prirode i jadranskog podmorja. Dio smo inicijative Zasadi drvo ne budi panj kroz koju sadimo stabla na dječjim igralištima i u parkovima.

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti

Povezani s okolišem

Uštedite gotovo 10 tisuća kuna godišnje: Ovo je u Hrvatskoj najbolja investicija u obnovljivu energiju!

Održivi razvoj stvara ekonomski rast. Do čak 90% investicija potrebnih kako bismo ostvarili ciljeve...

Povezani s okolišem

Zbog 'bolesnih zgrada' sve više ljudi osjeća posljedice. Na rješenju rade i hrvatski stručnjaci!

NIstraživanje konzultantske kuće McKinsey pokazuje da primjena pametnih rješenja u gradovima može generirati vrijednost...

Povezani s okolišem

Deset tehnologija i tri inovacije koje će spasiti svijet: među njima i odjeća koja raste s djecom

U svijetu je do sada proizvedeno 8.300 milijuna tona nove plastike, a od toga je čak 6.300 milijuna tona već završilo kao otpad...

Kontakt

Korporativne komunikacije A1 Hrvatska

Obrati nam se