Za sve medijske upite obratite nam se e-mailom na komunikacije@A1.hr ili na broj telefona 01 4691 181.

Briga o okolišu i vrhunsko korisničko iskustvo uz obnovljene pametne telefone

29.09.2021

 

 

 

Zagreb, 29. rujna 2021. –  U A1 ponudi sada su dostupni vrhunski mobilni uređaji iPhone 8 i XS brenda Zoot koji su minimalno ranije korišteni, a korisnicima omogućuju iskustvo novog uređaja, uz izuzetno prihvatljive cijene i povoljan utjecaj na okoliš. 

Zoot Refreshed technology™ standard podrazumijeva da su prethodno korišteni iPhone mobilni uređaji prošli detaljnu dijagnostiku koja jamči njihov besprijekoran rad te omogućuje korisničko iskustvo novog uređaja s jamstvom od 12 mjeseci. Uređaji dolaze u premium eko pakiranju, programski su ažurirani, sigurnosno pregledani, očišćeni i ispolirani te tako ispunjavaju najviše standarde i ulaze u kategoriju A+ očuvanosti  - izgledaju i rade kao novi. 

Uz iPhone XS i iPhone 8 brenda Zoot korisnik tako uživa u svim prednostima koje posjeduje novi uređaj, a smanjuje i negativan utjecaj na okoliš produžujući životni vijek mobilnog uređaja. Naravno, cijena obnovljenog uređaja niža je od cijene potpuno novog, pa tako korisnik ostvaruje i zamjetnu uštedu naspram cijene koju bi plaćao za potpuno novi uređaj. U ovom slučaju, niža cijena ne znači nižu kvalitetu. 

Korisnike želimo motivirati da vode računa o okolišu i pitanjima održivosti. Ponudom obnovljenih uređaja koji pružaju korisničko iskustvo novih uređaja, direktno podržavamo cirkularnu ekonomiju i tako pozitivno utječemo za okoliš. A1 Hrvatska je od 2015. godine produljila vijek gotovo 300 tisuća elektroničkih uređaja. Takvom prenamjenom ostvaruju se velike uštede sirovina i energije, ali se i smanjuju emisije CO2 naspram proizvodnje novog uređaja. – izjavio je Tomica Petrović, Devices Management Manager i voditelj cirkularne ekonomije u A1 Hrvatska.

Obnovljeni uređaji u A1 ponudi i ambalažom promiču održivost. Tako se u jednostavnom kartonskom pakiranju nalaze pametni telefon, USB kabel za punjenje te jamstveni list i informacije o Zoot uređaju. Ambalaža je izrađena od recikliranog kartona koji je zamišljen da ga korisnik dalje reciklira. 


Ponuda je dostupna privatnim i poslovnim korisnicima. Obnovljeni uređaji iPhone XS i iPhone 8 brenda Zoot dostupni su tako na A1 webshopu, uključujući i A1 virtualni shop, putem telefonske prodaje, u odabranim A1 dućanima te kroz prodajne kanale za poslovne korisnike.

ZOOT iPhone 8 dostupan je za 9 kuna odmah i 65 kuna mjesečno za uređaj u Savršenoj tarifi, dok je ZOOT iPhone XS u Savršenoj tarifi dostupan za 9 kuna odmah i 120 kuna mjesečne rate za uređaj. 

Uvođenjem obnovljenih mobilnih uređaja u ponudu, A1 Hrvatska potvrđuje svoju predanost očuvanju okoliša. Osim korištenja obnovljivih izvora energije za napajanje A1 mreže, cirkularnom ekonomijom i produženjem životnog vijeka korištenih elektroničkih uređaja i naše korisnike potičemo na ekološki angažman. 

Podsjetimo, reciklaža ili ponovna uporaba elektroničkih uređaja stvara vrlo pozitivan utjecaj na okoliš pa se tako, primjerice, recikliranjem 5.000 mobitela štedi dovoljna količina električne energije za opskrbu jednog kućanstva tijekom cijele godine, a uz 50 tisuća recikliranih ili ponovno uporabljenih uređaja moguće je smanjenje emisije ugljika za čak 19 tona. Osim odabira obnovljenog uređaja, korisnici u svakom trenutku mogu u neki od A1 dućana donijeti stari uređaj koji više ne koriste i odložiti ga u kutiju za recikliranje.

Cirkularna ekonomija važan je dio strategije održivosti Čini pravu stvar kojom A1 Hrvatska želi postići ugljičnu neutralnost do 2030. godine.


Natrag