Hoteli Zadar

 

Izazov

Bolja komunikacija među zaposlenicima i sigurnost na webu za goste

 

Hoteli Zadar, tvrtka u čijem sastavu se nalazi hotel Kolovare s četiri zvjezdice, željela je unaprijediti svoje poslovanje. Zastarjeli sustav e-mail komunikacije nije mogao pratiti rast samog poduzeća niti zadovoljiti potrebu za implementacijom novih i modernih rješenja u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji. Različite verzije Office programa instalirane na računalima također su stvarale poteškoće u usklađivanju dokumenata i svakodnevnom radu ljudi u istom odjelu te između odjela. Porastom internet prometa gostiju hotela bio je nužan i sigurnosni web gateway za usmjeravanje i filtriranje neprikladnog web sadržaja kao i pružanje informatičke zaštite gostiju hotela.

 

Rješenje

Office 365 i firewall

 

A1 Business Solutions ponudio je Office 365 uslugu koja je riješila cijeli spektar problema svakodnevnog poslovanja. Svi unutar poduzeća sada koriste istu verziju Office programa, razmjena dokumenata je brža i lakša. Office 365 alati omogućuju zaposlenicima jednostavno dijeljenje kalendara, pridržavanje rokova, kreiranje i administriranje e-mail grupa, timski rad, kvalitetnu bazu znanja i ažurnu podršku. 

 

Check point firewall osigurava poslovnu mrežu praćenjem ranjivih pristupnih točaka na redovnoj osnovi. Njegovom implementacijom definirana je politika upotrebe internet prometa temeljena na poslovnim prioritetima, u svrhu efikasnog korištenja dostupnih kapaciteta, te maksimalnog zadovoljenja zahtjeva svakog aktivnog korisnika na mreži. 

 

Definirana su sljedeća pravila upravljanja pristupom gostima: 

  • pravila pristupa u svrhu zaštite mreže od neovlaštenog upada 

  • pravila ograničenja pristupa internet mreži prema kategorijama web sadržaja 

 

Rezultat

Viša produktivnost zaposlenika, stabilna IT infrastruktura i zadovoljniji gosti

 

Sigurnost i pouzdanost sustava dignuta je na najvišu razinu. Omogućena je dostupnost u svakom trenutku, sustav je uvijek ažuriran na zadnju provjerenu i stabilnu verziju na svakom uređaju, osigurana je pohrana e-mailova u oblak i nema opasnosti od gubitka podataka. Također, ostvarena je ušteda na vremenu i troškovima IT administracije. 

 

Integracija Office 365 usluge te Check Point sigurnosnog rješenja u svakodnevno poslovanje omogućilo je veće posvećivanje gostima hotela, bez brige oko IT infrastrukture, sigurnosti lokalne mreže i računala. A1 je postao pouzdani partner koji kontinuirano brine oko funkcioniranja IT servisa.