KTC

 

 

"Stabilnost i sigurnost IT sustava preveniraju stresne situacije u poslovanju."

 

Daliborka Kranjčić, GLAVNA IZVRŠNA DIREKTORICA

 

Izazov

Sanacija i nadogradnja IT/LAN infrastrukture
 

Uslijed rasta kompanije i suvremenih potreba za unapređenjem korisničkog poslovnog sustava, održavanje LAN mreže i mrežnih servisa postalo je znatno složenije.

Zastarjela infrastruktura za sigurnosnu pohranu (Backup) i mrežnu sigurnost (Firewall) nije više mogla pružiti potrebnu razinu sigurnosti sustava.

 

Radi nedostajanja kadra za provedbu sistematskog funkcionalnog unapređenja sustava, pozvan je A1 konzultantski tim da dubinski snimi stanje i predloži optimalno rješenje sanacije i nadogradnje. 

 

Rješenje

Profesionalni servisi, Next Generation Firewall i Biz Security Backup

 

Nakon detaljnog pregleda (tzv. snimke stanja kao nužnog preduvjeta za pružanje usluge profesionalnih servisa) korisničke IT/LAN infrastrukture, A1 je predložio rješavanje postojećeg stanja u više faza: 

 

  • sanacija LAN infrastrukture s visokim nivoom dostupnosti poslovnih servisa i sigurnosti podataka 

  • sanacija IT sustava Microsoft Domain Controller poslužitelja s ciljem uspostave efikasnog upravljanja pristupnim pravima i granularnog segmentiranja korisničkih pristupnih prava 

  • firewall nove generacije (Next Generation Firewall) 

  • sigurnosna pohrana podataka u A1 „cloud" (Biz Security Backup) 

  • mjesečno održavanje IT/LAN infrastrukture prema potrebama korisnika 

 

Rezultat

Sigurniji i efikasniji sustav uz optimizaciju troškova

 

Jednostavnije održavanje te upravljanje promjenama i učinkovita procedura detekcije i otklanjanje problema, samo su neke od prednosti korištenja A1 rješenja za ICT sustave.

KTC više nema potrebu podugovarati veći broj partnera koji se moraju međusobno koordinirati prilikom zahvata na ICT infrastrukturi.

 

Stabilnost i sigurnost cjelokupnog sustava dovedena je na najvišu moguću razinu čime se sprječavaju nepredviđene stresne situacije i problemi u poslovanju.

 

Rad djelatnika tehnike je optimiziran i fokusiran na razvoj osnovnog poslovanja tvrtke. Još jedna u nizu prednosti korištenja A1 rješenja optimizacije sustava je osjetno smanjenje i lako planiranje troškova.