Nova TV

"A1 je naš pouzdan partner koji nam omogućuje nesmetanu 4G komunikaciju u Hrvatskoj i svijetu, a što je u našem poslovanju od ključne važnosti. U svakom smo trenutku dostupni, a velike količine podatkovnog prometa isporučuju se u vrlo kratkom roku. Također, A1 služba za poslovne korisnike dostupna je od 0-24 i u svakoj je situaciji do sada promptno reagirala, što je za nas neprocjenjivo."

Srećko Husnjak ,  DIREKTOR TEHNIKE NOVA TV
 

 

 

Izazov

Doprinijeti boljoj komunikaciji između zaposlenika i s udaljenih lokacija

 

Nova TV je već petnaestu godinu najgledanija televizija, ali i najsnažnija multimedijalna platforma u zemlji s misijom da vjerodostojnom i pravovremenom informacijom gradi povjerenje gledatelja, te vrhunskom zabavom obogaćuje živote svoje publike, svakodnevno im pružajući razonodu i inspiraciju. 

 

Uz brojne emisije, izvještavanje s terena njihova je svakodnevica, što podrazumijeva mogućnost njihovog rada u svakom trenutku i na svim lokacijama. Dostupnost kvalitetnog signala na području Hrvatske i u svijetu veliki im je izazov.

 

Osim toga, zaposlenici Nove TV se u realnom vremenu moraju spajati na svoja prijenosna računala kako bi digitalnim putem komunicirali sa svojom redakcijom, a takvo što ne bi bilo moguće bez dobre pokrivenosti 4G signalom i visokom brzinom prijenosa podataka. Od velike im je važnosti i kontakt sa stručnim osobama u A1, jer u svakom trenutku mogu zahtijevati specifične informacije. 
 

Rješenje

Najnovije mobilne tarife i A1 mobilni internet za prijenos podataka

 

Na svim signalom nedostupnim lokacijama A1 je postavio bazne stanice ili pojačivače signala kako bi se što hitnije riješilo pitanje neprestane dostupnosti signala novinarskim ekipama Nove TV. Također, A1 je svojom ponudom osigurao tarife u kojima je moguće bez dodatnih zahtjeva korištenje 4G+/LTE mrežom, bilo da je riječ o mobilnim ili podatkovnim tarifama.

Taj je koncept tarifnih modela rješava cijeli spektar problema kada je u pitanju svakodnevna poslovanje TV kuće, osobito one vezane uz slanje i primanje velike količine podataka.  

 

Osim toga, korisniku je dodijeljena i dedicirana osoba koja je najbolje upoznata s korisničkim navikama. Služba za korisnike dostupna je svaki dan od 0-24, a određene prepreke ili nejasnoće otklanjaju tijekom telefonskog razgovora u vrlo kratkom roku. 
 

Rezultat

Kvalitetna mreža za komunikaciju i visoka brzina prijenosa podatkovnog prometa

 

A1 je konstantnim ulaganjima u mrežu osigurao visoku kvalitetu signala i na nepristupačnim lokacijama. Stabilnost mreže i pouzdanost sustava podignuti su na zavidnu razinu, a dostupnost je omogućena u svakom trenutku što je presudno za rad novinarskih ekipa. 

 

Brzina i učinkovitost A1 Službe za korisnike dodatno su učvrstili partnerski odnos Nove TV i A1.