TI KREIRAŠ

Odabrani finalisti nagradnog natječaja


Hvala svim kreativcima na odličnim prijavama


Na natječaj je pristiglo čak 47 prijedloga dizajna nove službene odjeće A1 tima! Kreativnosti u prijavama nije nedostajalo, a stručni žiri odabrao je troje finalista - Nives Dravinec, Saru Lončarić i Roberta Severa.
Finalisti sa stručnjacima iz Naftaline rade na oglednim primjercima radne odjeće kako bismo predloženi dizajn vidjeli uživo i odabrali najbolje rješenje za naše zaposlenike.
 


Upoznaj naše finaliste

Nives Dravinec

Kada je pročitala tekst natječaja, nije odmah krenula sa skiciranjem. Zapravo, najprije se zaputila prema zagrebačkom Cityju i otišla u poslovnicu tvrtke A1 Hrvatska.

„Kada kreiraš modu za ljude, trebaš znati koje su njihove potrebe. Osobito je to važno kada je u pitanju radna odjeća. Htjela sam znati koliko se ti ljudi kreću, koliko sjede, što su im najveći izazovi kada je u pitanju radna odjeća. Znala sam da odgovore na ta pitanja mogu dobiti jedino iz prve ruke, i zato sam odlučila najprije razgovarati s prodajnim osobljem.“

U razgovoru je Nives otkrila kako zaposleni često koriste kemijske olovke kojima ponekad znaju i uprljati svoje bijele košulje. Dosjetila se rješenja koje je odlučila ukomponirati u svoju viziju radne odjeće - umetnuti džepić za kemijsku olovku na ruci kako bi im uvijek bila blizu.
nives dravinec nives dravinec

Sara Lončarić

Sara voli posvetiti pažnju i detaljima, a posebno rukavima koje voli učiniti voluminoznima i dodati im lijepe manžete ili trakice.

"Inače je rukav jako dosadan, ali kada mu se posveti malo više pažnje, pruža velike mogućnosti. Tako sam predvidjela dvije mogućnosti, duži ili ¾, ali naglasak je na tome da je manžeta nešto veća od standarda i postignuta je dvoslojnost. Uz to, odlučila sam odstupiti od „standarda“ pa sam tako dodala i široku blendu za kopčanje, veće kragne i gumbe, a krajnji mi je cilj bio dizajnirati radnu odjeću koja će pružati ugodne radne trenutke i učiniti zaposlene lako prepoznatljivima u radnom prostoru."
 
Sara Lončarić Sara Lončarić

Robert Sever

Robert je osmislio modularno rješenje koje se laganim zahvatima može lako transformirati u nešto drugo - dodavanjem ili oduzimanjem nekog elementa te je funkcionalno tijekom svih godišnjih doba, a osobe koje ga nose osjećaju se slobodno i nesputano.
 
"Odjeća uvijek mora biti funkcionalna i praktična, posebno kada ona ima svoju funkciju u cijelom radnom danu. Pritom kada se radi o brandu koji je afirmiran kao A1, onda taj cijeli vizual mora biti na visokom nivou. Radi se o klasičnim elementima kao što su košulja i hlače, koje su same po sebi praktične jer imaju regulatore dužine za rukave, i tako funkcioniraju na različitim temperaturama. U ženskom outfitu je dodan i blejzer koji se može nositi na košulju ili zasebno. Dizajniran je tako da je ženstvenog oblika i laska ženskim proporcijama."
 
Robert Sever Robert Sever

Kako smo odabrali finaliste?

Stručni žiri, u kojem su između ostalih sudjelovali i zaposlenici iz A1 trgovina koji će novu odjeću nositi, pomno je pregledao svaku pristiglu prijavu i prijedlog dizajna. Vrednujući kreativnost, atraktivnost i praktičnost, žiri se odlučio za rješenja Nives Dravinec, Sare Lončarić i Roberta Severa kao najprimjerenija aktualnim potrebama zaposlenika A1 Hrvatska.

Troje odabranih dizajnera, sa stručnjacima za tekstil, konstruktorima, krojačima i šivačima tvrtke Naftalina, tijekom ljeta razrađivali su prototipe predloženog dizajna te izradili ogledne primjerke svakog od predložena tri rješenja.
 

Ti kreiraš, mi djelujemo.

Briga o zajednici u kojoj poslujemo, a osobito briga o svakom zaposleniku – temelji su našega poslovanja. Ovom smo prilikom odlučili povezati te dvije zadaće. 

Za što ugodnije radne trenutke, odlučili smo kreirati novu odjeću za A1 prodajno osoblje i uključiti i nagraditi kreativce koji će joj osmisliti dizajn. 

Cijeli proces – od odabira dizajnerskog rješenja do njegove izvedbe – provest ćemo s tvrtkom Naftalina. Domaći dizajneri i znanje i iskustvo kakvo ima Naftalina, odraz je naših želja za društveno odgovornim poslovanjem, svjesni da rastemo samo kada raste i zajednica u kojoj djelujemo.

 

Podrška domaćem dizajnu
 

Lokalna proizvodnja
 

Usluge po mjeri tvog posla
 

Zašto smo pokrenuli nagradni natječaj?

Podrška domaćem dizajnu

i tekstilnoj industriji

Naftalina je tvrtka koja skoro 40 godina brine o svemu tekstilnome što bi nekoj tvrtki moglo zatrebati i zato smo izuzetno ponosni na ovu suradnju. Zadaća koju smo stavili pred Naftalinu je izraditi novu radnu odjeću za zaposlene u prodajnim centrima A1 diljem Hrvatske, a sve u suradnji s domaćim kreativnim snagama i zaokruženo vizijom održivosti i zelenog poslovanja kojima se A1 ponosi. 
Ovim natječajem podržavamo hrvatski dizajn i tekstilnu industriju, ponajprije obrte i male tvrtke, ali i pokazujemo brigu prema svojim zaposlenicima koji su ključ našeg uspjeha. 

Više saznaj ovdje.
 

Tehnologija

po mjeri vašeg posla

Kao saveznik malih obrta i poduzeća omogućujemo jednostavan pristup digitalizaciji i povezivanju poslovanja u MOZAIK pogodnosti
Sve usluge dolaze iz jednog izvora, preglednije su i lakše za upravljanje, fleksibilne su i transparentne, zbog čega više ne moraš razmišljati o njima, već se možeš posvetiti onome što ti je najbitnije – svom poslovanju.

Uvodimo 5G mrežu, povećavamo brzinu, kapacitet i efikasnost suvremenih komunikacija te razvijamo napredna rješenja koja čine život i poslovanje jednostavnijim i zelenijim. U vremenu ubrzanog tehnološkog napretka, ostajemo tvrtka koja promiče društveno odgovorno poslovanje i svakim svojim korakom nastojimo doprinijeti boljitku zajednice u kojoj djelujemo. 


Više o A1 uslugama saznaj ovdje.