TI KREIRAŠ

Poslovna odjeća s potpisom Roberta Severa


Spoj hrvatskog dizajna
i hrvatske tekstilne industrije


Vrednujući kreativnost, atraktivnost i praktičnost, žiri se odlučio za rješenja Nives Dravinec, Sare Lončarić i Roberta Severa kao najprimjerenija aktualnim potrebama zaposlenika kompanije A1 Hrvatska.

Troje odabranih dizajnera sa stručnjacima za tekstil, konstruktorima, krojačima i šivačima tvrtke Naftalina tijekom ljeta razrađivali su prototipe predloženog dizajna te izradili ogledne primjerke svakog od predložena tri rješenja.
Najboljim prototipom pokazalo se rješenje Roberta Severa, a pobjedniku natječaja pripala je i novčana nagrada od 20.000 kuna.
 

Robert Sever

Robert je osmislio modularno rješenje koje se laganim zahvatima može lako transformirati u nešto drugo - dodavanjem ili oduzimanjem nekog elementa te je funkcionalno tijekom svih godišnjih doba, a osobe koje ga nose osjećaju se slobodno i nesputano.
 
"Odjeća uvijek mora biti funkcionalna i praktična, posebno kada ona ima svoju funkciju u cijelom radnom danu. Pritom kada se radi o brandu koji je afirmiran kao A1, onda taj cijeli vizual mora biti na visokom nivou. Radi se o klasičnim elementima kao što su košulja i hlače, koje su same po sebi praktične jer imaju regulatore dužine za rukave, i tako funkcioniraju na različitim temperaturama. U ženskom outfitu je dodan i blejzer koji se može nositi na košulju ili zasebno. Dizajniran je tako da je ženstvenog oblika i laska ženskim proporcijama."
 
Robert Sever Robert Sever

Pogledajte našu novu uniformu

Uniformu za zaposlenike i zaposlenice prodajnih poslovnica A1 Hrvatska čine traper košulja i jednostavne hlače. Prepoznatljivost brenda je u svakom odjevnom komadu naglašena crvenim linijama i crvenim gumbima. Ono što ženske uniforme razlikuje od muških je trodijelna struktura. Uz košulju od trapera i klasične tri četvrtine duge hlače, koje savršeno prate liniju tijela, Robert je dodao prsluk koji je vrlo dobra nadopuna za jesenske i zimske dane.

Prodajna savjetnica Nikolina Vratić kao jedna od članica žirija zastupala je želje svojih kolega u donošenju odluke. Kaže kako je zaposlenicima bilo najvažnije da im nova poslovna odjeća bude praktična, udobna, lako održiva i na kraju krajeva lijepa. Upravo to ponudio je Robertov dizajn.

Kako smo odabrali finaliste?

Stručni žiri, u kojem su između ostalih sudjelovali i zaposlenici iz A1 trgovina koji će novu odjeću nositi, pomno je pregledao svaku pristiglu prijavu i prijedlog dizajna. Vrednujući kreativnost, atraktivnost i praktičnost, žiri se odlučio za rješenja Nives Dravinec, Sare Lončarić i Roberta Severa kao najprimjerenija aktualnim potrebama zaposlenika A1 Hrvatska.

Troje odabranih dizajnera, sa stručnjacima za tekstil, konstruktorima, krojačima i šivačima tvrtke Naftalina, tijekom ljeta razrađivali su prototipe predloženog dizajna te izradili ogledne primjerke svakog od predložena tri rješenja.
 

Ti kreiraš, mi djelujemo.

Briga o zajednici u kojoj poslujemo, a osobito briga o svakom zaposleniku – temelji su našega poslovanja. Ovom smo prilikom odlučili povezati te dvije zadaće. 

Za što ugodnije radne trenutke, odlučili smo kreirati novu odjeću za A1 prodajno osoblje i uključiti i nagraditi kreativce koji će joj osmisliti dizajn. 

Cijeli proces – od odabira dizajnerskog rješenja do njegove izvedbe – provest ćemo s tvrtkom Naftalina. Domaći dizajneri i znanje i iskustvo kakvo ima Naftalina, odraz je naših želja za društveno odgovornim poslovanjem, svjesni da rastemo samo kada raste i zajednica u kojoj djelujemo.

 

Podrška domaćem dizajnu
 

Lokalna proizvodnja
 

Usluge po mjeri tvog posla
 

Zašto smo pokrenuli nagradni natječaj?

Podrška domaćem dizajnu

i tekstilnoj industriji

Naftalina je tvrtka koja skoro 40 godina brine o svemu tekstilnome što bi nekoj tvrtki moglo zatrebati i zato smo izuzetno ponosni na ovu suradnju. Zadaća koju smo stavili pred Naftalinu je izraditi novu radnu odjeću za zaposlene u prodajnim centrima A1 diljem Hrvatske, a sve u suradnji s domaćim kreativnim snagama i zaokruženo vizijom održivosti i zelenog poslovanja kojima se A1 ponosi. 
Ovim natječajem podržavamo hrvatski dizajn i tekstilnu industriju, ponajprije obrte i male tvrtke, ali i pokazujemo brigu prema svojim zaposlenicima koji su ključ našeg uspjeha. 

Više saznaj ovdje.
 

Tehnologija

po mjeri vašeg posla

Kao saveznik malih obrta i poduzeća omogućujemo jednostavan pristup digitalizaciji i povezivanju poslovanja u MOZAIK pogodnosti
Sve usluge dolaze iz jednog izvora, preglednije su i lakše za upravljanje, fleksibilne su i transparentne, zbog čega više ne moraš razmišljati o njima, već se možeš posvetiti onome što ti je najbitnije – svom poslovanju.

Uvodimo 5G mrežu, povećavamo brzinu, kapacitet i efikasnost suvremenih komunikacija te razvijamo napredna rješenja koja čine život i poslovanje jednostavnijim i zelenijim. U vremenu ubrzanog tehnološkog napretka, ostajemo tvrtka koja promiče društveno odgovorno poslovanje i svakim svojim korakom nastojimo doprinijeti boljitku zajednice u kojoj djelujemo. 


Više o A1 uslugama saznaj ovdje.