Stigle su Deezer statistike za 2023.: Provjeri svoj glazbeni sažetak i otkrij tko su najslušaniji izvođači na svijetu

#Dodatne usluge #A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 06.12.2023.
Slušanje glazbe

Došlo je doba godine kada se raduješ popisima najslušanijih izvođača na glazbenim streaming servisima, bilo da se radi o osobnoj top listi ili globalnoj. Zato je vrijeme za My Deezer Year 2023.

Godina na izmaku bila je puna glazbenih poslastica – od dugoočekivanih albuma Miley Cyrus i Lane Del Rey, Olivia Rodrigo osvojila je srca milijuna svojim drugim albumom „GUTS“, a svjetlo dana ugledao je i novi album rock giganata Rolling Stonesa. S obzirom na sve ovo, ne čudi što je prosječno vrijeme streaminga na Deezeru ove godine 88 sati i 39 minuta po korisniku.

Globalne Deezer brojke za 2023.

The Weeknd je najslušaniji izvođač na svijetu na Deezeru. Prvi je to put da je kanadski glazbenik zasjeo na tron ove liste, nakon što je nekoliko posljednjih godina zauzimao drugo mjesto. Slijede ga Taylor Swift, Imagine Dragons, David Guetta i Ed Sheeran, što pop čini globalno najstreamanijim žanrom.

Miley Cyrus sa svojim neizbježnim hitom „Flowers“ predvodi listu najslušanijih pjesama na Deezeru ove godine, dok je „As It Was“ koju izvodi Harry Styles dospjela na drugo mjesto. Slijede ih „Another Love“ Toma Odella, „I'm Good (Blue)“ Davida Guette i Bebe Rexhe te „CUFF IT“ koju izvodi Beyonce.

Još jedna kategorija koju predvodi glazbenica je najslušaniji album godine pa je tako Beyoncein „RENAISSANCE“ na vrhu liste. SZA joj se pridružuje u prvih 5, kao i Bad Bunny, Harry Styles i Metro Boomin.

Tvoja Deezer godina

Znaš li da u Deezer aplikaciji možeš pronaći zabavne statistike vezane za tvoje streaming navike tijekom 2023. godine?

My Deezer Year odvest će te na putovanje nadahnuto tarotom, u kojem ćeš otkriti pjesme i izvođače koji su ti se najviše svidjeli, ali i zaviriti u svoju glazbenu budućnost. Karte će otkriti i tvoj najdraži žanr, broj novootkrivenih izvođača u 2023. i još puno toga. Odigraj kviz o tvojim najslušanijim pjesmama, a čekaju te i personalizirane preporuke za koncerte u blizini.

Tijekom svog My Deezer Year iskustva otkrit ćeš i intrigantne informacije o svom glazbenom identitetu, a samo najveći ljubitelji shuffle opcije bit će nagrađeni posebnom kartom zbog svojih navika slušanja.

Pregledaj svoje glazbeno putovanje tijekom 2023. na početnoj stranici ili u Explore kartici.

Foto: Getty Images/Deezer

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Mia Dimšić

A1 svijet

Što trenutačno sluša Mia Dimšić? Pjevačica nam je složila playlistu uoči velikog koncerta u Lisinskom

Mia Dimšić, jedna od najpopularnijih mladih kantautorica, 7. studenog izdala je svoj prvi album na engleskom „Monologue“.

Pjevačica koja nas je prošle godine predstavljala na Eurosongu novim je pjesmama zasjala u novom svjetlu, a iza njih stoji uigrani tim, koji uz Miju čine Damir Bačić i Vjekoslav Dimter.

"'Monologue' je moj prvi album na engleskom i ostvarenje velikog sna. Sve pjesme na njemu nastale su u posljednje dvije godine, ali u mojoj mašti on postoji puno puno duže. 'Monologue' je ime dobio po svojoj prvoj i zadnjoj pjesmi, ali i ideji da je svaka pjesma koju napišem djelić mog neprestanog unutarnjeg monologa. On je ponekad tužan i destruktivan, ponekad euforičan i naivan, ponekad nešto sasvim stoto, ali na kraju dana, samo mi je važno da je iskren. Nadam se da će to osjetiti i slušatelji“, rekla je Mia o albumu „Monologue“.

Povodom izlaska novog albuma i velikog koncerta u Lisinskom koji će se održati u nedjelju 26. studenog, Mia Dimšić kreirala nam je A1 Xplore Music by Deezer playlistu u koju je uvrstila svoje trenutačno omiljene pjesme.

Poslušaj Mijinu playlistu, a na Xplore Music by Deezer otkrij slične domaće i inozemne izvođače.

Foto: Mia Dimšić 

Pocket Palma

A1 svijet

Kakva se glazba vrti u svijetu Pocket Palme: Poslušaj playlistu koju nam je sastavio ovaj synth-pop bend

Uvijek je zanimljivo dobiti uvid u glazbu koja se trenutačno vrti u svijetu naših omiljenih glazbenika. Upravo je takav slučaj s Mixtape playlistom koju nam je na Xplore Music by Deezer ekskluzivno kreirao synth-pop trio Pocket Palma.

Bend koji čine Ana Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek 22. rujna izdao je svoj treći studijski album „III“, a tim su nam povodom složili playlistu punu indie, rock i elektronske glazbe koju ćemo još dugo slušati.


"Uvijek nam je zabavno raditi playliste jer jednostavno slušamo toliko glazbe, pogotovo na turnejama. Šaramo po žanrovima toliko da se nekad potpuno izgubimo u glazbi. S naše trenutne playliste svakako bismo htjeli izdvojiti bend JAWS koji se posebno puno vrtio u zadnja dva mjeseca naše turneje“, kažu članovi Pocket Palme.

Na Xplore Music by Deezer možete poslušati i njihov album „III“, koji je najodvažniji studijski uradak ovih novopečenih dobitnika Porina (u kategoriji Najboljeg elektronskog albuma za album „Atomi: Rework“), ali i svojevrsni povratak njihovim korijenima. 

Zvuk je puno mračniji i puno više pop, ovaj album je ono što bi bio sljedeći album Side Projecta, da nismo odlučili pokrenuti Pocket Palmu“, poručili su Anja, Luka i Bruno. Na „III“ tematika nije toliko ljubavna kao na albumima „pocket palma“ i „atomi“, iako i dalje prevladavaju osobni tekstovi. 

Poslušaj album o kojem bruji regija, a na Xplore Music by Deezer otkrij slične domaće i inozemne izvođače.

Foto: Pocket Palma