Travanj na A1 TV-u pun je noviteta: Pogledaj spin-off zombi sapunice i biografski film o Eltonu Johnu

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 03.04.2024.
Travanj na A1 TV-u

Stiglo je proljeće, a s njime sve duži dani i buđenje prirode pa vjerojatno provodiš više vremena na otvorenom.

Kad nakon dugog i aktivnog dana sjedneš pred televizor, vjerojatno više nemaš snage za pronalazak sadržaja za sebe. Zato smo ti u nastavku izdvojili samo dio sjajne A1 TV ponude koja te očekuje u travnju.

Ovoga mjeseca proslavi Dan planeta Zemlje uz fascinantne dokumentarce o našem planetu, pogledaj cijelu filmsku franšizu „Plaćenici“ i zaroni u postapokaliptični svijet Daryla Dixona.

Svi nastavci „Plaćenika“

„Plaćenici“ („The Expendables“) su akcijska franšiza o grupi plaćenika koja nastoji srušiti vojnog diktatora s trona male južnoameričke države. Predvodi ih Sylvester Stallone, a uz njega se pojavljuju i najjača akcijska imena kao što su Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren i Jason Statham.

U četvrtom i posljednjem nastavku „Plaćenika“ glumačkoj postavi pridružila su se i neka nova lica poput Megan Fox, repera 50 Centa i filmske legende Andyja Garcije. U sva četiri filma ne nedostaje spektakularnih scena borbi i eksplozija, kao i kaskaderskih akrobacija i neočekivanih preokreta.


Od 10. do 13. travnja u 20 sati pogledaj sve nastavke ove filmske franšize na kanalu CineStar Action&Thriller + CineStar Premiere 1.

Secret Genius of Modern Life  

Znanstvenica Hannah Fry otkriva neobične priče iza predmeta koje svakodnevno koristimo i obično uzimamo zdravo za gotovo. Kako su staklo otporno na metke, francuski serijski ubojica i CIA doveli do stvaranja putovnice? Kako su nam otopljeni slatkiš, razarač podmornica iz Drugog svjetskog rata i detektor oluje za pilote donijeli mikrovalnu? 

Ovo su samo neka od modernih čuda koja dr. Hannah Fry secira, dio po dio. Znanstvenica otkriva priču iza njihovog rada i dijeli priče o izumima i inovacijama koje su dovele do njihovog stvaranja.



Dokumentarnu seriju „Secret Genius of Modern Life“ prati svakog ponedjeljka u 22 sata na kanalu BBC Earth.  

Spin-off najpopularnije zombi sapunice

Ako voliš serije sa zombijima, na kanalu AMC od 8. travnja čeka te prava poslastica – spin-off serije „Živi mrtvaci“ („The Walking Dead“) koja prati Daryla Dixona.

Daryl Dixon je najbolje ocijenjeni spin-off „Živih mrtvaca“ kojih se sada nakupilo već šest. Norman Reedus tumači glavnog lika, samozatajnog lovca koji će učiniti sve za svoju zajednicu. Radnja je smještena u postapokaliptičnu Francusku, odakle je potekao virus koji pretvara ljude u zombije. Dixon se pokušava vratiti kući, ali prvo mora pomoći djevojčici koja bi mogla spasiti čovječanstvo da dođe na zadanu lokaciju.

Za razliku od drugih spin-offova „Živih mrtvaca“, u ovom se glavni junak pretežito bori protiv živih ljudi, a ne protiv zombija, što je čini jedinstvenom serijom u toj skupini.
Seriju „Živi mrtvaci: Daryl Dixon“ prati ponedjeljkom od 8. travnja u 22 sata na kanalu AMC.

 

Specijal povodom Dana planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja, zato otkrij zadivljujuće emisije o čudima našeg planeta, važnosti održivosti i istraživanjima. Cijela obitelj može saznati više o ljepotama Zemlje i potrebi za očuvanjem okoliša.

Specijal povodom Dana planeta Zemlje dostupan je korisnicima Obiteljskog paketa na kanalu Da Vinci tijekom cijelog travnja.

 

Bez azila: Neispričano poglavlje priče Anne Frank

Na kanalu Viasat History 13. travnja u 21 sat pogledaj dokumentarni film o dosad neispričanim događajima koji su prethodili samom "Dnevniku Anne Frank", točnije borbu njezina oca Otta i cijele obitelji za vize koje su ih mogle spasiti od holokausta. Jedan po jedan, njegovi zahtjevi za vize su odbijeni i svijet mu je okrenuo leđa. Frankovi su tako ostali bez azila i nade, zbog čega su se naposljetku sakrili u Tajnom aneksu.

 

Filmska zabava na Filmboxu

Korisnici Filmskog paketa u travnju će na kanalu FilmBox Premium moći uživati u sjajnim naslovima, kao što su „Rocketman“ i „Pink Panther“

U nedjelju 14. travnja u 20 sati pogledaj biografski film o prijelomnim godinama Eltona Johna. Tjedan dana kasnije u istom terminu prati zgode i nezgode nespretnog detektiva Jacquesa Clouseaua koji pokušava spriječiti krađu dijamantnog prstena zvanog Pink Panther.

Sjajni noviteti u A1 Videoteci

Uživaj u filmu „Pčelar“, akcijskom trileru iz 2024. s Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi. Dok traži pravdu za svoju stariju susjedu, Adam Clay otkriva mrežu smrtonosnih prijevara koje je orkestrirala moćna organizacija kojoj su meta najranjiviji slojevi društva. 

Ako ipak želiš pogledati nešto duhovitije, tu je domaći film iz 2023. „Bosanski lonac“, redatelja i scenarista Pave Marinkovića. Radnja prati neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije, zbog čega mora dokazati da je pridonio austrijskom društvu

U A1 Videoteci pronaći ćeš i nešto za najmlađe – popularni animirani film „Mia i ja“ koji je oduševio djecu čarobnim svijetom vilenjaka, jednoroga i zmajeva.

Kako doći do A1 Videoteke? Sve što trebaš učiniti jest stisnuti gumb „VOD“ na svom daljinskom upravljaču, pronaći film koji želiš gledati i neka zabava započne.



Foto: Paramount Pictures

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Nova Netflix serija Ripley

Sve teme

Noviteti na Netflixu u travnju: Ne propusti svemirsku operu Zacka Snydera i seriju o prevarantu Ripleyju

Prošlog mjeseca pisali smo o novim serijama i filmovima iz Netflixove originalne produkcije koji su u nekoliko dana postali hit među milijunima gledatelja diljem svijeta. Jedna od njih bila je serija „3 Body Problem“ koja je zasjela na tron najgledanijih serija u Hrvatskoj, kritičari su je proglasili „SF remek djelom“

A ako je suditi prema najavama, travanj na Netflixu bit će podjednako uzbudljiv. Od serija i filmova o skandalima britanske kraljevske obitelji, fantasy avantura ili fascinantnih dokumentaraca o našem planetu, sigurno ćeš pronaći nešto za sebe.

U nastavku smo izdvojili šest noviteta s Netflixa kojima se najviše veselimo u travnju.

Ripley 

Kultni kriminalistički roman "Talentirani gospodin Ripley" dobiva još jednu ekranizaciju. Nakon hvaljenog filma iz 1999. godine u kojem su briljirali Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow, na Netflixu te od 4. travnja čeka serija "Ripley", a glavnu ulogu igra irski glumac Andrew Scott („Stranci“, „Fleabag“). Priča prati karizmatičnog prevaranta iz New Yorka tijekom 1960-ih kojeg bogati čovjek angažira da započne kompliciran život u Italiji pun prijevara i ubojstava. Seriju je režirao i napisao dobitnik Oscara Steve Zaillian („Irac“, „The Night Of“).

 

Parasyte: The Grey 

Ako tražiš dostojnu zamjenu za južnokorejsku seriju „Squid Game“ koja je prije nekoliko godina zaludjela svijet, od 5. travnja pogledaj „Parasyte: The Gray“. Radi se o SF horor seriji koju je režirao i napisao Yeon Sang-ho i adaptacija je manga franšize „Parasyte“ Hitoshija Iwaakija.

Paraziti su opasna bića kojima je cilj uništiti čovječanstvo. Nasilno preuzimaju kontrolu nad ljudima i stječu moć, a čovječanstvo se mora pobuniti kako bi se oduprlo rastućoj prijetnji.

SCOOP

“Jedan sat televizije može promijeniti sve”, riječi su Billie Piper u nedavno objavljenom traileru za film „SCOOP“ koji će se na Netflixu početi prikazivati od 5. travnja. Temelji se na istinitim događajima koji su doveli do eksplozivnog intervjua princa Andrewa (Rufus Sewell) za „BBC Newsnight“ 2019. godine. Tada su oči cijele Velike Britanije bile uprte u novinarku Emily Maitlis (Gillian Anderson) koja je beskompromisno intervjuirala člana britanske kraljevske obitelji oko njegova bliskog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

Posljedice intervjua bile su brze i nezapamćene budući da je princ Andrew nakon nekoliko dana objavio da se povlači sa svojih javnih dužnosti.

 

Our Living World 

Biosfera je dio našeg planeta koji je doslovce pun života, od gornje atmosfere do najdubljih točaka oceana. Zahvaljujući najnovijim satelitskim snimkama i novoj znanstvenoj disciplini o Zemljinom sustavu, po prvi put možemo dokučiti veličanstvene načine na koji naš planet funkcionira.

Filmaši, fotografi divljih životinja i znanstvenici okupili su se u dokumentarnoj seriji „Our Living World“ kako bi prikazali čudesna stvorenja i ekosustave koji održavaju Zemlju na životu i koji su pod ozbiljnom prijetnjom zbog ljudske aktivnosti. Oskarovka Cate Blanchett naratorica je ove četverodijelne dokumentarne serije koju možeš pratiti od 17. travnja na Netflixu.

 

Rebel Moon – Part Two: The Scargiver 

Nakon što je prvi dio svemirske sage „Rebel Moon“ prošle godine oduševio ljubitelje SF-a, od 19. travnja na Netflixu će biti dostupan drugi dio pod imenom „The Scargiver“
Kada se mirno naselje na mjesecu u najudaljenijim krajevima svemira nađe u opasnosti od vojske tiranina Balisariusa, tajanstvena strankinja zvana Kora postaje njihova najveća nada za preživljavanje. Redatelj filma je Zack Snyder koji stoji iza filmova „300“ i „Čovjek od čelika“, dok glavnu ulogu tumači alžirska glumica Sofia Boutella. 

 

Dead Boy Detectives 

Ljubitelji fantasy žanra sigurno jedva čekaju 25. travnja kada će na Netflix doći serija „Dead Boy Detectives“. Priča prati dva duha tinejdžera koja surađuju s vidovnjakom kako bi riješili misterije za svoje nadnaravne klijente, ali moćna vještica im uskoro zakomplicira planove. Seriju je razvio Steve Yockey na temelju likova iz DC Comicsa.


Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na tri mjeseca novim i postojećim korisnicima? Promocija se odnosi na aktivacije uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Netflix

Odabir idealne mobilne tarife

Sve teme

Bezbrižno surfanje, tipkanje i pozivi: Otkrij sve prednosti prelaska s bonova na pretplatu

Kada je riječ o izboru između tarifa na bonove ili na preplatu, ne postoji točan odabir, već samo onaj koji tebi ima najviše smisla.

Ako tražiš sveobuhvatan paket mobilnih usluga, ipak ćeš ga najvjerojatnije naći u tarifama na preplatu. Glavna razlika između takvih tarifa i tarifa na bonove svodi se na to kad ih plaćaš. S tarifama na bonove svoju uslugu plaćaš unaprijed, dok tarifu na pretplatu plaćaš na kraju određenog ciklusa naplate. Ako razmišljaš o prelasku na pretplatu, saznaj koje su prednosti takvih tarifa.

Glavne prednosti tarifa na preplatu

Tarife na pretplatu sjajan su izbor kada trebaš više dodatnih značajki u svojoj tarifi, poput fleksibilnijeg načina otplate novog mobitela ili boljih uvjeta za roaming. Uključuju pakete usluga i predvidljive cikluse naplate. Uz pretplatničke tarife ne moraš razmišljati imaš li dovoljno novca na računu ili kad trebaš kupiti bon.

Jedna od najvećih prednosti tarifa na pretplatu je ta što obično nude više internet prometa, SMS-ova i minuta za razgovore. Obično možeš uživati u velikim brzinama prijenosa podataka, HD videu, 5G mreži ili boljoj roaming ponudi. Također možeš dobiti popust na novi mobitel, tablet ili pametni sat i otplaćivati ga na rate. Osim toga, obično je moguće dodavanje više brojeva i ostvarivanje raznih pogodnosti, poput uštede na mjesečnom računu, što je dobra opcija za obitelji.

I tarife na bonove i pretplatu imaju svoje prednosti. Svoj odabir temelji na proračunu, osobnim preferencijama i načinu na koji koristiš internet i mobilne usluge.

A1 tarife na preplatu

Odaberi 5G tarifu na preplatu po svojoj mjeri i uštedi na novom mobitelu.

Ako želiš neograničen net, SMS-ove i minute, 100 minuta međunarodnih poziva (prema EU&EEA zoni), 3 GB u roamingu u zemljama regije (BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo) i isprobati naše dodatne usluge A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet 3 mjeseca bez naknade, tarifa Apsolutna idealan je izbor za teme.

Biraj tarifu Savršena+ ako želiš neograničen net, neograničene minute i SMS-ove te isprobati A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet mjesec dana bez naknade.

U tarifi Bolja čeka te 40 GB internet prometa, kao i neograničene minute i SMS-ove, dok u tarifi Solidna dobivaš 10 GB internet prometa te neograničene minute i SMS-ove.

Kako prijeći na A1 pretplatu ako koristiš bonove?

Želiš bezbrižno surfati, tipkati i zvati i tvoja odluka o prelasku na jednu od A1 tarifa na pretplatu je donesena? Donosimo ti kratki vodič za prijelaz s bonova na pretplatu.

Nema potrebe da odlaziš u najbliže A1 prodajno mjesto jer sve možeš obaviti na A1 webu, iz udobnosti svoga doma. Najprije odaberi svoj novi mobitel i željenu tarifu. Potom klikni na „Imam svoj broj“, a na navedeni broj ubrzo će ti stići kod za prijavu. S njime se ulogiraj na A1 webu i provjeri koji smo popust pripremili za tebe. Popuni sve podatke, a novi mobitel ubrzo stiže na tvoju adresu.

Ne zaboravi da svoj broj možeš povezati u MOZAIK, a sa svakim novim članom rastu vam popusti.

Više o prelasku s bonova na A1 tarife saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images