Novo na Netflixu u svibnju: Uhvati treću sezonu "Bridgertona" i mini-seriju s Benedictom Cumberbatchom

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 06.05.2024.
Novo na Netflixu u svibnju 2024.

Nakon užurbanog dana najljepše se opustiti i uživati uz TV, a ako te veseli otkrivanje novih serija i filmova, Netflix svakoga mjeseca donosi novitete koje se isplati pogledati.

Travanj su obilježile serije "Ripley" i "Baby Raindeer", dok će svibanj biti podjednako zanimljiv, posebno ako voliš „Bridgerton“. Naime, sredinom svibnja izaći će dugoočekivana treća sezona, što će zasigurno obradovati milijune obožavatelja.

Na Netflixu ćeš pronaći i druge sjajne novitete, poput SF filma s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi, crtića o talentiranom jednorogu i napetoj mini-seriji inspiriranom stvarnim događajem.

U nastavku otkrij nove naslove s Netflixa koje ne smiješ propustiti tijekom svibnja.

A Man in Full 

Od 2. svibnja na Netflixu je dostupna dramska serija „A Man in Full“ koja prati pad Charlieja Crokera (Jeff Daniels), nekretninskog mogula iz Atlante. Nakon što ga je zadesio iznenadni bankrot, pokušava obraniti svoje carstvo od političkih i poslovnih neprijatelja.

„A Man in Full“ temelji se na bestseleru Toma Wolfea, a režirao ju je David E. Kelley koji stoji iza odličnih serija „Big Little Lies“ i „Anatomija skandala“. Uz Jeffa Danielsa, u glavnim ulogama su Diane Lane, Lucy Liu i Tom Pelphrey.

Bridgerton: 3. sezona 

Ljubitelji romantičnih drama imaju razloga za veselje jer će od 16. svibnja na Netflixu moći pratiti novu, treću sezonu hit serije „Bridgerton“.

U fokusu ove sezone je ljubavna priča Colina Bridgertona i Penelope Featherington, originalno dio četvrte knjige u nizu romana autorice Julije Quinn. Penelope i Colin prijatelji su od malih nogu, no Penelope je uvijek osjećala nešto više prema Colinu. 

Unatoč neuzvraćenim osjećajima u prošlosti, sve bi se moglo promijeniti u ovoj sezoni kada Penelope traži supruga. Ako je vjerovati traileru, možeš očekivati puno drame i zapleta.

Thelma the Unicorn 

Na Netflixu ćeš pronaći i pregršt sadržaja za najmlađe, poput animiranog mjuzikla „Thelma The Unicorn“ koji je na Netflixu dostupan od 17. svibnja.

Radnja prati Thelmu, ponija koji sanja o tome da postane velika glazbena zvijezda, što joj i uspijeva kada se u sudbonosnom trenutku pretvori u jednoroga. Ali želi li Thelma zapravo živjeti kao jednorog? 

Ovaj crtić inspiriran je popularnim dječjim knjigama autora Aarona Blabeya, dok glas Thelmi daje Brittany Howard iz benda Alabama Shakes.

Atlas

Prilikom misije u svemiru analitičarka Atlas (Jennifer Lopez) ostaje sama na dalekom planetu u oklopnom mehaniziranom odijelu. Kako bi preživjela i suočila se s opasnom prijetnjom mora surađivati s umjetnom inteligencijom odijela.

"Atlas je netko tko je zapravo zatvorio svijet oko sebe. Ona ne vjeruje nikome i ne želi imati ništa s umjetnom inteligencijom“, kazala je Lopez za Netflix. No u dubinama svemira prisiljena je suočiti se sa svojim strahom od udruživanja s tehnologijom.

Napeta SF drama „Atlas“ na Netflix dolazi 24. svibnja.

Eric

Mini serija u šest nastavaka prati Vincenta (Benedict Cumberbatch), oca nestalog dječaka Edgara koji otkriva istinu o njegovom nestanku kroz prijateljstvo s dječakovim izmišljenim prijateljem. 

Vincent se teško nosi s gubitkom sina i postaje sve tužniji i nestabilniji. Pun je samoprijezira i krivnje, što dovodi do otuđenja od ostatka obitelji, kolega s posla i detektiva. Njegov jedini saveznik u naporima da sina vrati kući postaje Eric, plavo čudovište sa sinovih crteža, kojeg svim silama želi objaviti na televiziji, misleći da će tako nagovoriti Edgara da se vrati kući.

Serija je inspirirana stvarnim događajima, a kreatorica je Emmy Abi Morgan („The Hour“, „The Iron Lady“, „The Split“). „Eric“ je dostupan na Netflixu od 30. svibnja.



Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na tri mjeseca novim i postojećim korisnicima? Promocija se odnosi na aktivacije uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Netflix

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Svibanj na A1 TV-u

Sve teme

Svibanj na A1 TV-u: Sportski i glazbeni spektakli, vikend Quentina Tarantina i još puno poslastica

Što pogledati na TV-u – pitanje je koje si postaviš barem jednom tjedno dok tražiš sadržaj koji će te zaokupiti i zaintrigirati. Zato ti želimo olakšati posao i predstaviti najbolje od TV ponude u ovom mjesecu.

Svibanj na A1 TV-u nudi za svakoga ponešto, od uzbudljivih sportskih i glazbenih natjecanja do popularnih filmskih franšiza i vikenda posvećenog jednom od najpopularnijih redatelja današnjice. 

Giro d'Italia

Biciklistička utrka Giro d'Italia ove godine slavi svoje 107. izdanje. Počinje u Torinu 4. svibnja, a završava kružnom etapom oko rimskog Koloseuma 26. svibnja. Ruta pokriva 3400 kilometara i 42.900 metara uspona, a biciklisti je prelaze tijekom tri tjedna.

Ako koristiš Osnovni i Dodatni Sportski TV paket, prati sportski spektakl Giro d'Italia od 4. do 26. svibnja na kanalu Eurosport 1. 

Eurosong 

Drugi tjedan u svibnju tradicionalno je rezerviran za najveće svjetsko televizijsko glazbeno natjecanje – Eurosong koje možeš pratiti na kanalu HTV 1. Ove se godine održava u Malmö Areni u Švedskoj. Polufinalne večeri održat će se 7. i 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna nastupit će s pjesmom „Rim Tim Tagi Dim“ u prvoj polufinalnoj večeri, 7. svibnja, a ako je vjerovati kladionicama, i među 26 finalista 11. svibnja.

Ovogodišnji Eurosong vodit će holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede. 

Možeš očekivati i dvije promjene u odnosu na prethodne godine. Pet izravnih finalista (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćini Šveđani nastupit će u polufinalnim večerima i finalu. Druga je promjena vezana za produljenje vremena glasovanja, točnije, glasovanje u finalu bit će otvoreno netom prije nastupa prvog finalista. 

Maraton franšize "Igre gladi"

Od 9. do 11. svibnja na kanalu CineStar 1 i CineStar Premiere 1 prati sve nastavke filmske franšize koje je prerasla granice tinejdžerskog fenomena i postala globalna senzacija za sve generacije. Jennifer Lawrence u četiri je nastavka utjelovila Katniss Everdeen koja je goloruka krenula spašavati sebe i obitelj, a naposljetku postala junakinja i borkinja protiv nepravednog društvenog poretka.

Ne propusti sve nastavke ove filmske franšize, a potpuni raspored ti donosimo u nastavku:
-    9. svibnja u 16:55 sati: Igre gladi (CineStar 1)
-    9. svibnja u 20:15 sati: Igre gladi: Plamen (CineStar 1)
-    10. svibnja u 18:05: Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio (CineStar 1)
-    10. svibnja u 20:15: Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio (CineStar 1)
-    11. svibnja u 20 sati: Igre gladi: Balada pjevica i zmija (CineStar Premiere 1)

Vikend Quentina Tarantina na TV1000

Zakorači u jedinstveni svijet jednog od najpopularnijih redatelja današnjice. Utjecaj Quentina Tarantina na svjetsku kinematografiju je neizmjeran, a poznat je i po suradnjama s nagrađivanim glumačkim imenima, kao filmovima sa snažnim ženskim likovima.

Od 3. do 5. svibnja u 21 sat na kanalu TV1000 istraži surovo podzemlje uz "Jackie Brown" i uroni u adrenalinsku sagu uz "Kill Bill 1" i "Kill Bill 2".

Rim protiv Egipta na Viasat History

Svake subote i nedjelje, počevši od 5. svibnja, na kanalu Viasat History prati sukob titana – drevnog Egipta i antičkog Rima, civilizacija koje su oblikovale današnji svijet.

Dok su drevni Egipćani bili vješti matematičari, a njihov koncept izračuna površine i volumena koristi se i danas, bez Rimljana ne bismo imali mreže cesta i vodovodnih sustava.

Osim dokumentarnih filmova „Izgubljeni svici Vezuva“ i „Grobnice Egipta: Imhotep, stvoritelj piramida", saznaj više o egipatskim kraljicama i rimskim vojnicima, divi se inženjerskim podvizima u Gizi i Rimu te otkrij nasljeđe dviju legendarnih civilizacija.

Inside the Factory

Zanima te priča iza stvaranja tvog omiljenog slatkiša, soka ili gadgeta? Od 20. svibnja u 21 sat na kanalu BBC Earth prati nove nastavke dokumentarne serije „Inside the Factory“ koja će ti otkriti upravo takve detalje.

Gregg Wallace posjećuje neke od najvećih tvornica u Europi kako bi saznao više o zapanjujućim strojevima i procesima masovne proizvodnje. Uz njega, Cherry Healey istražuje inovacije i znanstvenu pozadinu svakog proizvoda, dok povjesničarka Ruth Goodman otkriva kako su određeni proizvodi izumljeni i popularizirani.

Dokumentarac o Greti Thunberg

Nemoj propustiti dosad neispričanu priču o tinejdžerici i klimatskoj aktivistkinji Greti Thunberg. Intimni dokumentarac prati sramežljivu tinejdžericu s Aspergerovim sindromom od njezinog samostalnog školskog prosvjeda protiv učinaka klimatskih promjena u Stockholmu do predvođenja globalnog klimatskog aktivizma.

Film kulminira njezinim dramatičnim dvotjednim putovanjem u eko-brodu preko Atlantskog oceana kako bi na UN-ovom summitu o klimi 2019. održala jedan od najmoćnijih govora u ovom tisućljeću.

Dokumentarac „Greta“ možeš gledati 4. svibnja u 21:50 sati na kanalu Dox TV koji je dio Obiteljskog TV paketa.


Foto: Pexels

Odabir idealne mobilne tarife

Sve teme

Bezbrižno surfanje, tipkanje i pozivi: Otkrij sve prednosti prelaska s bonova na pretplatu

Kada je riječ o izboru između tarifa na bonove ili na preplatu, ne postoji točan odabir, već samo onaj koji tebi ima najviše smisla.

Ako tražiš sveobuhvatan paket mobilnih usluga, ipak ćeš ga najvjerojatnije naći u tarifama na preplatu. Glavna razlika između takvih tarifa i tarifa na bonove svodi se na to kad ih plaćaš. S tarifama na bonove svoju uslugu plaćaš unaprijed, dok tarifu na pretplatu plaćaš na kraju određenog ciklusa naplate. Ako razmišljaš o prelasku na pretplatu, saznaj koje su prednosti takvih tarifa.

Glavne prednosti tarifa na preplatu

Tarife na pretplatu sjajan su izbor kada trebaš više dodatnih značajki u svojoj tarifi, poput fleksibilnijeg načina otplate novog mobitela ili boljih uvjeta za roaming. Uključuju pakete usluga i predvidljive cikluse naplate. Uz pretplatničke tarife ne moraš razmišljati imaš li dovoljno novca na računu ili kad trebaš kupiti bon.

Jedna od najvećih prednosti tarifa na pretplatu je ta što obično nude više internet prometa, SMS-ova i minuta za razgovore. Obično možeš uživati u velikim brzinama prijenosa podataka, HD videu, 5G mreži ili boljoj roaming ponudi. Također možeš dobiti popust na novi mobitel, tablet ili pametni sat i otplaćivati ga na rate. Osim toga, obično je moguće dodavanje više brojeva i ostvarivanje raznih pogodnosti, poput uštede na mjesečnom računu, što je dobra opcija za obitelji.

I tarife na bonove i pretplatu imaju svoje prednosti. Svoj odabir temelji na proračunu, osobnim preferencijama i načinu na koji koristiš internet i mobilne usluge.

A1 tarife na preplatu

Odaberi 5G tarifu na preplatu po svojoj mjeri i uštedi na novom mobitelu.

Ako želiš neograničen net, SMS-ove i minute, 100 minuta međunarodnih poziva (prema EU&EEA zoni), 3 GB u roamingu u zemljama regije (BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo) i isprobati naše dodatne usluge A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet 3 mjeseca bez naknade, tarifa Apsolutna idealan je izbor za teme.

Biraj tarifu Savršena+ ako želiš neograničen net, neograničene minute i SMS-ove te isprobati A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet mjesec dana bez naknade.

U tarifi Bolja čeka te 40 GB internet prometa, kao i neograničene minute i SMS-ove, dok u tarifi Solidna dobivaš 10 GB internet prometa te neograničene minute i SMS-ove.

Kako prijeći na A1 pretplatu ako koristiš bonove?

Želiš bezbrižno surfati, tipkati i zvati i tvoja odluka o prelasku na jednu od A1 tarifa na pretplatu je donesena? Donosimo ti kratki vodič za prijelaz s bonova na pretplatu.

Nema potrebe da odlaziš u najbliže A1 prodajno mjesto jer sve možeš obaviti na A1 webu, iz udobnosti svoga doma. Najprije odaberi svoj novi mobitel i željenu tarifu. Potom klikni na „Imam svoj broj“, a na navedeni broj ubrzo će ti stići kod za prijavu. S njime se ulogiraj na A1 webu i provjeri koji smo popust pripremili za tebe. Popuni sve podatke, a novi mobitel ubrzo stiže na tvoju adresu.

Ne zaboravi da svoj broj možeš povezati u MOZAIK, a sa svakim novim članom rastu vam popusti.

Više o prelasku s bonova na A1 tarife saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images