Veljača na A1 TV-u nosi brojne novosti: Na novim kanalima gledaj još više sporta, dokumentaraca i zabave

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 02.02.2024.
Veljača na A1 TV-u

Eurosport 1 i 2, Discovery Channel, TLC i HGTV, postali su dio A1 TV paketa, i to bez dodatne naknade. Od sada možeš pratiti atraktivna sportska natjecanja, zanimljive dokumentarne te najzabavnije reality i lifestyle emisije, i to po istoj cijeni kao do sada.

Eurosport 1 i Eurosport 2 postaju dio Osnovnog Sportskog i Dodatnog Sportskog TV paketa, koji već uključuju deset Arena Sport kanala. U svim Osnovnim TV paketima dostupan je dokumentarni kanal Discovery Channel koji će te odvesti na putovanje u daleke i ekstremne krajeve prirodnog svijeta, otkriti tajne svemira i približiti nova znanstvena otkrića. Još više zabavnog sadržaja pronađi na novim kanalima TLC i HGTV koji su dio Osnovnog Obiteljskog i Dodatnog Obiteljskog paketa.

Osim novih kanala u TV paketima, u kojima ih je sada ukupno više od 220, odnedavno je i dio posebne A1 ponude postao i Netflix. A1 Hrvatska svim novim i postojećim korisnicima mobilnih tarifa Savršena+ i Apsolutna te internet paketa Mega NET i Giga NET poklanja Netflix Osnovni paket u trajanju od šest mjeseci. Time je A1 Hrvatska postala prvi telekom na domaćem tržištu koji u ponudi ima ovaj vodeći streaming servis na svijetu.

Ako tražiš najzanimljiviji TV sadržaj, u nastavku smo izdvojili samo dio ponude koja te čeka u veljači. Upoznaj naše nove kanale, ali otkrij i favorite iz postojeće ponude.

Hustlers Gamblers Crooks

Ova serija prikazuje istinite priče o prevarantima, kockarima i lopovima koje su ispričali oni koji su ih proživjeli. Strukturirana kao holivudski triler, prepuna je zapleta koji će te prikovati uz TV ekran. Navijaj za autsajdere koji riskiraju sve kako bi promijenili svoju budućnost.

Ne propusti premijeru serije „Hustlers Gamblers Crooks“ 20. veljače u 22 sata na kanalu Discovery Channel i prati je svakog utorka u isto vrijeme.

The Garden: Commune or Cult?

Misteriozna i kontroverzna zajednica iz divljine Missourija postala je viralna na TikToku jer je predstavljena kao bizarni kult. Njezini članovi tvrde da se radi o jednakopravnoj, alternativnoj zajednici bez vođe, koja promiču kulturu slobode, dijeljenja i suradnje, a na tebi je da procijeniš o čemu je zaista riječ.

U dokumentarnoj seriji „The Garden: Commune or Cult?“, zajednica The Garden prvi je put otvorila svoja vrata kamerama, a možeš je pratiti svake subote u 20 sati na našem novom kanalu Discovery Channel.

Love & Translation

Korisnici Osnovnog Obiteljskog i Dodatnog Obiteljskog TV paketa te Filmskog paketa uz satelitsku televiziju, od sada mogu gledati poznati kanal TLC koji donosi nevjerojatne priče iz stvarnog života.

Iz raznolike ponude izdvajamo reality show „Love & Translation“ u kojem američki muškarci pokušavaju pronaći bolju polovicu sa samo jednim zajedničkim jezikom – ljubavlju. Muškarci se upuštaju u nezaboravnu avanturu u tropskom raju kako bi pronašli „onu pravu“ među ženama iz cijeloga svijeta. Kvaka je u tome što nijedna od njih ne govori niti razumije engleski, dok muškarci ne govore njihove jezike.

Prigodno, premijeru ovog jedinstvenog realityja možeš pogledati za Valentinovo, 14. 2., u 20 sati na kanalu TLC i pratiti ga svake srijede u istom terminu.

Zimski sportovi

Zanimaju te skijanje i drugi sportovi na snijegu? Od 1. veljače A1 TV ponudu obogatili smo kanalima Eurosport 1 i Eurosport 2 uz koje ćeš, između ostalog, moći pratiti razne zimske sportove. Tijekom veljače prati najbolje svjetske skijašice i skijaše u FIS Svjetskom kupu, skijaške skokove, snowboardanje i biatlon te brojne druge zimske sportove.

Osim toga, u nadolazećim mjesecima na ovim sportskim kanalima moći ćeš pratiti teniske Grand Slam turnire, Olimpijske igre i biciklizam.

Podsjećamo, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2 dio su Osnovnog i Dodatnog Sportskog TV paketa.

Married To Real Estate 

Na kanalu HGTV prati magove za nekretnine i bračni par, Egypt i Mikea, koji dovode klijente u susjedstvo iz snova iako nisu mislili da će to moći priuštiti. Koristeći svoju stručnost u nekretninama, ovaj će dizajnerski par pametno kupiti, a još pametnije renovirati nekretnine, dok istovremeno uzdržavaju svoju marljivu obitelj.

Ako si korisnik Osnovnog Obiteljskog i Dodatnog Obiteljskog TV paketa ili Filmskog paketa uz satelitsku televiziju, premijeru treće sezone reality serije „Married To Real Estate“ možeš uhvatiti 14. veljače u 21 sat na TV kanalu HGTV (Home & Garden TV). Radi se o još jednom kanalu s kojim smo obogatili A1 TV ponudu, a idealan je izbor za DIY entuzijaste, skupljanje ideja za uređenje doma i ako zamišljaš svoj dom iz snova.

Sezona zločina na TV1000 

Veljača na TV1000 donosi ti najjača glumačka imena i intrige u kriminalističkim filmovima. Gledaj filmove poznatih holivudskih redatelja poput braće Coen, Jima Jarmuscha, Olivera Stonea, Stevena Soderbergha i drugih. Od sumnjivog američkog poduzetništva iz 1980-ih do klasičnih mafijaških priča, otmica, atentata, serijskih ubojica i osvetničkih priča, istraži svaki mračni kutak svijeta kriminala samo na kanalu TV1000, svake subote i nedjelje u veljači od 21 sat.



Pretražuj pametno

Na dječjem kanalu Da Vinci 7. veljače čeka te maraton obrazovnog animiranog serijala „Pretražuj pametno“. Ovaj je serijal nominiran za nagradu BAFTA, a govori o tome kako biti pametan, siguran i ljubazan na internetu. Pridruži se Mayi, Jacku i baki u njihovim svakodnevnim avanturama na internetu, dok zajedno istražuju i otkrivaju više o sigurnosti i ljubaznost na mrežu, učeći vrijedne lekcije na svakom koraku.

Kanal Da Vinci dostupan je korisnicima osnovnog i dodatnog Obiteljskog TV paketa.

Dora 2024.

Dora, izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije, ove će se godine održati u studijima Hrvatske radiotelevizije (HRT) na zagrebačkom Prisavlju. Gledatelji HRT-a krajem veljače moći će uživati u čak tri večeri glazbenog natjecanja. Dvije polufinalne večeri održat će se 22. i 23. veljače, a finale u nedjelju, 25. veljače.

Tko će odnijeti pobjedu i predstavljati Hrvatsku u Malmöu, etablirana glazbena imena poput Damira Kedže, Leta 3 ili Pavela, ili neka sasvim nova imena na sceni, poput Baby Lasagne, Natalie Balmix ili Lu Dedić, odlučit će glasovi žirija i publike. 



Foto: Promo

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Samsung Galaxy S24 serija

Sve teme

Stigla je Samsung Galaxy S24 serija: Upoznaj pet funkcionalnosti koje će zauvijek promijeniti pametne telefone

Samsung je prošloga tjedna na svom tradicionalnom događaju Unpacked službeno predstavio dugoočekivanu Galaxy S24 seriju pametnih telefona. 

Očekivano, modeli Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra dolaze s poboljšanim dizajnom, kamerama i procesorima te plosnatijim dizajnom. Međutim, najviše je pozornosti privukla činjenica da je gotovo svaki detalj uređaja pojačan snagom umjetne inteligencije. „Serija Galaxy S24 transformira našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeće desetljeće mobilnih inovacija“, riječi su TM Roha, predsjednika i voditelja Samsungovog MX (Mobile eXperience) Business odjela. 

Od novog načina pretraživanja do tekstualnog prevođenja telefonskih razgovora uživo, AI otvara nove mogućnosti korištenja pametnih telefona.

U nastavku predstavljamo pet novih značajki koje će zauvijek promijeniti svijet mobilne tehnologije.

1. Live Translate i Prevoditelj

Kao što smo već spomenuli, serija S24 trebala bi olakšati telefonske razgovore na drugom jeziku uz dvosmjerno prevođenje uživo. Primjerice, ako razgovaraš s kolegom iz druge države, na tvom ekranu se ispisuje tekstualni prijevod poziva

Kako to funkcionira u praksi? Na početku razgovora AI alat objašnjava sugovorniku s druge strane da će se njegove riječi prevoditi, dok ti normalno pričaš na svome jeziku.
Ova opcija trenutačno podržava 13 jezika, a vjerujemo da će za koju godinu uključiti puno više.

Još jedan sličan alat je Prevoditelj koji prevodi razgovore uživo, čak i bez internetske veze. Na taj način sugovornici koji razgovaraju u istoj prostoriji mogu pročitati tekstualni prijepis onoga što je druga osoba rekla. 

2. Circle to Search

S24 serija Samsungovih pametnih telefona donosi novost u pretraživanje interneta temeljenom na fotografijama

Zahvaljujući značajki Circle to Search koja je integrirana u Google možeš pretraživati internet zaokruživanjem fotografije. To možeš raditi na bilo kakvoj vrsti sadržaja - fotki s Instagrama ili tvoje galerije na mobitelu, kadru s YouTubea ili TikToka. Primjerice, ako ti se sviđaju nečije tenisice, možeš ih fotografirati i označiti ili zaokružiti te odmah dobiti rezultate s Googlea. 

3. Notes Assist

U aplikaciji Samsung Notes pronađi značajku Note Assist koja pomoću AI-ja pojednostavljuje bilješke s unaprijed kreiranim formatima. Snimi sastanak i napravi sažetak razgovora pomoću alata za transkripciju.

4. Bolja kamera

S24 serija korisnicima će pružiti i puno kvalitetniju kameru. I ovdje u pomoć uskače AI. Uz značajku Generative Edit možeš ispuniti dijelove fotke kada pomakneš određeni objekt, poravnati fotku ili popuniti rubove te obrisati odraze ili sjene.

Tu je i Instant Slow-Mo koji može glatko usporiti odabrane trenutke na snimci, što možeš primijeniti i na svoje stare fotke.

Značajka Super HDR naglasit će svjetlije detalje na tamnijim scenama, a fotke snimljene uz ovaj način moći će se objaviti na Instagramu i Snapchatu.

Kada je riječ o samim modelima, Galaxy S24 i S24 Plus imaju isti sustav kamera. Točnije, širokokutnu kameru od 50 mpx s optičkom stabilizacijom i f/1,8 blendom i prednju kameru od 12 mpx.

S druge strane, S24 Ultra dolazi s 200 mpx širokokutnom kamerom s f/1,7 blendom te optičkom stabilizacijom. Ima i 50 mpx telefoto kameru s optičkom stabilizacijom i 5x optičkim zoomom te 5x optičkim uvećanjem i 10 mpx telefoto kamera s 3x optičkim uvećanjem te optičkom stabilizacijom slike.

5. Eco-friendly uređaji

Novi Samsungovi modeli djelomično su izrađeni od recikliranih materijala, a postotak se povećao u odnosu na prijašnje modele. Po prvi put korišteni su reciklirani kobalt i rijetki elementi, kao i reciklirani čelik i termoplastični poliuretan. 

Osim toga, model S24 Ultra prvi je Galaxy koji ima kućište od titanija, što bi mu trebalo osigurati veću izdržljivost i dugotrajnost.

Želiš svoj Samsung Galaxy S24?

Ako želiš saznati više, pogledaj recenziju iz A1 centra u kojoj naš voditeljski dvojac recenzira novu Samsung S24 seriju.



Iskoristi super promociju u A1 i do 30. siječnja prednaruči svoj novi Samsung Galaxy S24 jer dobivaš model s većom memorijom po cijeni modela s manjom memorijom te dodatni popust!

Osim toga, u nagradnom natječaju na našem Facebooku možeš osvojiti Samsung S24 Ultra. Sve što trebaš učiniti jest označiti jednu osobu i na kreativan način opisati kako bi joj AI pomogao u svakodnevnom životu. Požuri jer nagradni natječaj traje do 4. veljače.

Foto: Samsung Press

5 odličnih i nerazvikanih Netflix serija

Sve teme

Ponestalo ti je materijala za vikend bingeanje? Na Netflixu pronađi ovih pet nerazvikanih, ali sjajnih serija

Zahvaljujući svojoj ogromnoj „videoteci“ sadržaja, Netflix je omiljena platforma za bingeanje serija i filmova. Od razvikanih naslova koji su privukli medijsku pozornost, kriminalističkih drama i true crime dokumentaraca do sjajnih komedija, Netflix nudi ponešto za svakoga.

Međutim, čak su i najvećim obožavateljima platforme mogle promaknuti neke sjajne serije. Mimo poznatog Netflixovog algoritma nalazi se cijela riznica nerazvikanih naslova koje se zaista isplati pogledati.

U nastavku smo izdvojili pet takvih preporuka za tvoje vikend bingeanje pa zgrabi kokice i neka zabava započne.

Workin' Moms (Zaposlene mame)

Četiri karakterno različite prijateljice, ujedno zaposlene mame, pokušavaju uskladiti svoj poslovni život s obiteljskim i ljubavnim "obvezama", što rezultira urnebesnim, ali realističnim zapletima. Sve junakinje povezuje majčinstvo, no prikazane su kao individue s posve različitim privatnim i poslovnim okruženjima.

Balansiranje karijere i majčinstva nije revolucionarna tema na malim ekranima, međutim "Zaposlene mame" odvele su je na novu, višedimenzionalnu razinu. Tako u njoj nećeš vidjeti savršene majke koje se penju po korporativnoj ljestvici kao da nemaju djecu ili uvijek prisutne i bezgrešne mame koje se ponašaju kao da nemaju karijeru.
Umjesto toga, vidjet ćeš kako se četiri zaposlene mame bave bračnim i prijateljskim nesuglasicama, preispitivanjem identiteta, vlastitom seksualnošću, izoliranošću koja dolazi s majčinstvom, ali i pobačajem, neplaniranim trudnoćama i nepovezivanjem s djetetom. 

Catherine Reitman jedna je od protagonistica serije, a ujedno i njezina kreatorica koja je zaslužna za činjenicu da se osnaživanje žena nije događalo samo ispred, već i iza kamera. Naime, osim angažiranja scenaristica, redateljica i kamermanki, u svakoj je sezoni barem jednu epizodu režirala mlada redateljica u usponu
Svih sedam sezona serije pronađi na Netflixu, a postoji još jedan super razlog da je pogledaš – svaka epizoda traje samo 22 minute.

Cunk On Earth (Cunk na Zemlji)

U potrazi si za još jednom humorističnom serijom? Onda ne možemo dovoljno nahvaliti "Cunk na Zemlji", koja je generirala pregršt urnebesnih skečeva i stekla veliku popularnost na društvenim mrežama.

Serija prati Philomenu Cunk, fiktivnu TV voditeljicu pseudodokumentarne serije koja putuje svijetom istražujući povijest čovječanstva, ali postoji jedna kvaka – nije najbistrija osoba. Zato stručnjacima i akademicima postavlja suluda pitanja i donosi jednako besmislene zaključke, ali pritom ismijava samo sebe, a ne svoje goste.

Da sve bude smješnije, Philomena (Diane Morgan) sve to izvodi potpuno ozbiljna, u pravom dokumentarističkom stilu, potpuno nesvjesna svoje nedoraslosti zadatku. Iako na prvi pogled djeluje kao prava dokumentarna serija, gledatelj ubrzo shvaća da se radi o sjajnoj parodiji.

Dakle, ako ti je dosta ozbiljnih dokumentaraca, Cunk na Zemlji idealan je izbor za tebe. Bonus bodovi? Seriju je kreirao Charlie Brooker koji stoji iza "Black Mirrora".

Yellowjackets

Krajem 2023. na Netflix je stigla američka serija Yellowjackets koja kombinira elemente horora, drame, trilera i misterije. Nazivaju je ženskom verzijom "Gospodara muha" jer se uvelike naslanja na priču iz kultnog romana, uz dodatak tinejdžerskih hormona, rivalstava, klanova i ambicija.

Priča prati talentiranu nogometnu ekipu srednjoškolki koja sredinom 90-ih preživi zrakoplovnu nesreću duboko u kanadskoj divljini pri putu na važno natjecanje. Preživjele članice tima moraju učiniti sve kako bi preživjele u opasnoj okolini, a te su brutalne odluke ostavile posljedice na njihov život nakon povratka u civilizaciju. Gledatelji tako gledaju preživjele djevojke u divljini, kao i njihove odrasle verzije koje su zauvijek obilježene tim iskustvom.

Yellowjackets donosi sjajne izvedbe poznatih glumačkih lica poput Christine Ricci, Juliette Lewis i Melanie Lynskey. Ako tražiš napetu seriju koja ledi krv u žilama, prvu sezonu serije možeš pronaći na Netflixu.

Derry Girls (Cure iz Derryja)

Ova humoristična serija prati pet srednjoškolaca iz Sjeverne Irske, dok je radnja smještena u sredinu 90-ih. Erin, Clare, Michelle, Orla i James obrazuju se u srednjoj katoličkoj školi koja je puna ekscentričnih likova.

Mjesto radnje serije je grad Derry, gdje se 1972. dogodio jedan od najnasilnijih događaja irskih „Nevolja“ – „Krvava nedjelja“ (Bloody Sunday), kada su britanski vojnici usmrtili 14 nenaoružanih civila na mirnom prosvjedu. „The Troubles“ su započeli krajem 60-ih i trajali do kasnih 90-ih pa zato protagonistima serije "Derry Girls" nije neobično vidjeti brigade na cestama i stroge mjere sigurnosti. Humorom se želi normalizirati život u okolnostima koje su daleko od normalnih.

Međutim, politički nemiri i nasilje nisu pauzirali klasične tinejdžerske boljke. Tako se glavni likovi zaljubljuju, otkrivaju svoju seksualnost, intelektualno razvijaju, i naravno – ne trpe bilo kakav oblik autoriteta.

Borgen

Ova politička drama prati osobni i profesionalni život karizmatične Birgitte Nyborg, prve fiktivne danske premijerke. Prikazane su razne političke igrice i skandali danskog parlamenta, dok Nyborg pokušava navigirati kompliciranim odnosima i posljedicama na cijelu državu. Ona je radoholičarka i majka, ali nikako tipična „bezgrešna“ junakinja jedne političke serije.

Nakon pobjede na izborima, Birgitte mora saznati kako steći što veći utjecaj i iskoristiti osvojena mjesta u parlamentu. Iako na tom putu želi ostati vjerna sebi, vremena je malo, a ciljeva previše.

Uz političke intrige, ali i danak koji takav posao uzima u osobnom životu, Borgen publiku zaokuplja jedinstvenim načinom snimanja, realističnim prikazom likova i nevjerojatnim zapletima.

Unatoč sjajnoj priči, recenzijama i glumačkoj postavi, Borgen je i dalje skriveni dragulj koji čeka da ga prepozna šira publika. Pridruži se maloj, ali odanoj bazi obožavatelja i pogledaj prve tri sezone serije na Netflixu.



Znaš li da od sada možeš aktivirati Netflix uz A1? Ova nova usluga dostupna je svim A1 korisnicima, ali pripremili smo super ponudu za nove i postojeće korisnike koji do 31. 3. 2024. aktiviraju mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Naime, A1 u tom slučaju poklanja Netflix Osnovni paket na 6 mjeseci, a nakon isteka promotivnog razdoblja cijena spomenutog paketa iznosi 4,99 € mjesečno.

Ako već imaš Netflix račun, ne moraš ga deaktivirati, već ga u nekoliko koraka prenesi u A1. Nakon ugovaranja dobit ćeš aktivacijski link na koji ćeš se prijaviti s postojećim korisničkim podacima za Netflix. Kada dovršiš prijavu, zadržavaš svoju povijest gledanja i preporuke, a Netflix u A1 plaćaš putem mjesečnog A1 računa.

Foto: Getty Images